Tynne i rekkene

salattynn

I dag har jeg tynnet i salaten min, og følgelig spist min første hjemmeavlede salat :D Med ny fancy olivenolje og egenproduserte alfalfaspirer så ble det riktig jummy!
Nå er det bare å glede seg til plantene blir større, så jeg kan høste mere :D

Når man sår så er det vanlig å så tettere enn det plantene vil stå når de blir større, spesielt dersom det man sår har veldig små frø eller usikker spireprosent. Vanligvis prikler man da ut frøplantene, men enkelte planter liker ikke å få forstyrra røttene, eller man rett og slett har nok planter, og da er det greiest å bare tynne.

Tynne vil så å fjerne de plantene man ikke har bruk for. Etter min oppfatning er den beste måten å gjøre det på å knipe vekk de plantene man ikke skal ha. Dersom man gjør det i stedet for å dra de opp så vil røttene på de plantene som er igjenn forbli urørt.

Salaten på bildet er hodesalat, ‘Tom Thumb’ før og etter at jeg forsynte meg :D

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 Comments

  1. Du skriver så praktisk og godt for sånne som meg…som ikke har så mye erfaring enda. Så fint å bare lære av å se hvordan andre gjør det! Thank you :)

  2. Anne på Moseplassen

    Det var da hyggelig å høre at du får noe ut av skriveriene mine :D

  3. Sandpiper (Lin)

    Hi Mosefruen, Just stopped by to say hello. It’s always so nice to come here and see all the new life in your pictures. :) Hope you are well.

  4. Anne på Moseplassen

    Hi Sandpiper! Nice to see you as always :D