Moseplassen – livet i hagen
hagetips

Tynne i rekkene

Published on: 10. mars 2008
4 comments

salattynnI dag har jeg tynnet i salaten min, og følgelig spist min første hjemmeavlede salat 😀 Med ny fancy olivenolje og egenproduserte alfalfaspirer så ble det riktig jummy!
Nå er det bare å glede seg til plantene blir større, så jeg kan høste mere 😀

Når man sår så er det vanlig å så tettere enn det plantene vil stå når de blir større, spesielt dersom det man sår har veldig små frø eller usikker spireprosent. Vanligvis prikler man da ut frøplantene, men enkelte planter liker ikke å få forstyrra røttene, eller man rett og slett har nok planter, og da er det greiest å bare tynne.

Tynne vil så å fjerne de plantene man ikke har bruk for. Etter min oppfatning er den beste måten å gjøre det på å knipe vekk de plantene man ikke skal ha. Dersom man gjør det i stedet for å dra de opp så vil røttene på de plantene som er igjenn forbli urørt.

Salaten på bildet er hodesalat, ‘Tom Thumb’ før og etter at jeg forsynte meg 😀

Share
fuglefryd-fuglebok

Årets julegave?

Blogglistenhits