Tynne i rekkene

salattynnI dag har jeg tynnet i salaten min, og følgelig spist min første hjemmeavlede salat :D Med ny fancy olivenolje og egenproduserte alfalfaspirer så ble det riktig jummy!
Nå er det bare å glede seg til plantene blir større, så jeg kan høste mere :D
Når man sår så er det vanlig å så tettere enn det plantene vil stå når de blir større, spesielt dersom det man sår har veldig små frø eller usikker spireprosent. Vanligvis prikler man da ut frøplantene, men enkelte planter liker ikke å få forstyrra røttene, eller man rett og slett har nok planter, og da er det greiest å bare tynne.
Tynne vil så å fjerne de plantene man ikke har bruk for. Etter min oppfatning er den beste måten å gjøre det på å knipe vekk de plantene man ikke skal ha. Dersom man gjør det i stedet for å dra de opp så vil røttene på de plantene som er igjenn forbli urørt.
Salaten på bildet er hodesalat, ‘Tom Thumb’ før og etter at jeg forsynte meg :D

Anne Holter-Hovind
Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram, Facebook og gjennom nyhetsbrev for jevne hagedrypp.

4 KOMMENTARER

  1. Du skriver så praktisk og godt for sånne som meg…som ikke har så mye erfaring enda. Så fint å bare lære av å se hvordan andre gjør det! Thank you :)

  2. Hi Mosefruen, Just stopped by to say hello. It’s always so nice to come here and see all the new life in your pictures. :) Hope you are well.

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her