Love is in the air…

trosteredeFuglene har oppført seg .. eee, hva kan jeg si, naturlig? i det siste.
Parringssesongen er definitivt i gang, mye generell fientlighet og kvitring i buskene, og jeg ser av og til fuglene flakse rundt med digre kvister eller gå løs på noe markduk som stikker opp av plenen her.
I går var jeg ute i hagen, og la merke til dette :D Ett trosterede :D Rede er bygget i naboens furu, men henger nesten over på vår eiendom, så jeg synes det er litt vårt også.
Stas :D
Det eneste som er litt småkjipt med hekkende trost er at de er kjent for å beskytte redet sitt med å skite på det de oppfatter som inntrengere… så vi lever farlig for tiden LOL
The fieldfare (yes, the «shittingbird») has build a nest next to our garden..  So my fealings about that is part joy and part nervousness.. LOL

Anne Holter-Hovind
Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram, Facebook og gjennom nyhetsbrev for jevne hagedrypp.

9 KOMMENTARER

 1. Husker at når vi var små, matet vi trostunger etter at de hadde hoppet ut av reiret, med svære, feite mark. Og da foreldrene kom, var ungene så mette at de ikke orka mere på en stund;-))

 2. hehe, joda, jeg kan ikke gå barbeint i deler av hagen… og det er greit, men jeg vil gjerne unngå å få det i hodet da LOL

  Håper jeg får fugleunger ned på matstasjon og fuglebadene, gleder meg til det :)

 3. Hvorfor liker du ikke at den har rede der?
  Synes du den bråker? Eller er det dette med at gråtrosten kalles skitartrost?
  Min erfaring (det har gått noen år nå siden denne bloggposten) er at akkurat det siste er et lite (ikkeeksisterende) problem når fuglen hekker i et etablert travelt miljø. Den anser ikke oss mennesker som skumle, og spesielt ikke når vi har vært der hele tiden. Jeg har veldig mye trost rundt her, og selv ikke når jeg har vært veldig nær
  Dersom du har en gråtrost så hekker denne høyt oppe i treet, og de bryr seg ikke så mye om trafikken under, men det kan være at fuglen velger å flytte når de skjønner at de er nær et område dere bruker mye. Ellers så er det å ødelegge redet, (dvs klatre opp i treet), men jeg synes nå det er veldig drastisk da.

 4. Hvorfor liker du ikke at den har rede der?
  Synes du den bråker? Eller er det dette med at gråtrosten kalles skitartrost?

  Min erfaring (det har gått noen år nå siden denne bloggposten) er at akkurat det siste er et lite (ikkeeksisterende) problem når fuglen hekker i et etablert travelt miljø. Den anser ikke oss mennesker som skumle, og spesielt ikke når vi har vært der hele tiden. Jeg har veldig mye trost rundt her, og selv ikke når jeg har vært veldig nær

  Dersom du har en gråtrost så hekker denne høyt oppe i treet, og de bryr seg ikke så mye om trafikken under, men det kan være at fuglen velger å flytte når de skjønner at de er nær et område dere bruker mye. Ellers så er det å ødelegge redet, (dvs klatre opp i treet), men jeg synes nå det er veldig drastisk da.

 5. Hei.
  Kjempefin blogg! Første gang inne her, men det er utrolig lærerikt og koselig å treffe andre fugleinteresserte. Skal telle førstkommende helg. men har et spørsmål. Hvordan unngå å telle de samme fuglene flere ganger?
  Jeg ser jo ikke forskjell på blåmeisene mine!

 6. Hei Tove :)
  Jeg må lese meg opp på den tellingen, men slik jeg husker det fra tidligere så teller man de man ser innenfor et tidsrom, av sånne fugler man risikerer å telle flere ganger. Andre fugler som det bare er en eller noen få av er det jo greiere å telle gjennom hele dagen.

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her