Hekkeplanter og hageprat og hageblogger

img_9066Det er helt fantastisk å rusle rundt i nabolaget nå, syrinene er kommet i blomst, frukttrærne står med noen restblomster, rododendron holder på, og ulike andre busker begynner å komme i blomst. Disse bildene er tatt av en hekk ved postkassa mi. Aner ikke hva buskene heter, (glad for tips), men det så ut for meg som om det var tre varianter av det samme. Nydelig er det i allefall med en slik blomstrende hekk, selv om akkurat denne sto og ropte på litt foryngende beskjæring ;)
oppdatert: kommentarfeltet er enig om at det er en buskkaprifol :)

img_9070I hagen går alt sin stille gang, vi valgte å bære inn alle sommerblomstene (med unntak av stemoren) nå i helgen da det var meldt ned mot 2 grader. Det tror jeg igrunnen var likegreit, de hadde nok overlevd gradene, men har jo lett for å bli satt tilbake. Nå er alt ute igjenn, håper vi får litt økt natttempratur. Uansett så er det meste i kasser inntil husveggen enda, til neste uke planter jeg ut noen av plantene tenker jeg :)
Småfugler har nå forlatt redet. Det er ikke så greit for meg å være helt sikker på at jeg ser en ungfugl eller voksen, men jeg er i allefall ganske sikker på grønnfinken og grønnsisiken, tror også at en par av spurveslagene og meisene har ungfugler ute. Desverre er de veldig skvettne, og jeg orker ikke sitte ute i evigheter og vente på de, så bilder har jeg ikke til dere. Men er nå bra søte da i allefall ;)
img_9079Gårsdagen og deler av dagen i dag ble brukt til å frustrere over Blogger.. Eller, for å være litt rettferdig, frustrere over Blogger og mine manglende HTML kunnskaper. Jeg er en av de som synes at ting ikke alltid trenger å gjøres vrienere enn det er (det vil si at jeg liker maler når jeg lager blogg og websider). Men så var det sånn at jeg hadde så lyst på å ha tre kolonner til den andre bloggen min Hageblogger…. Vel, jeg fant ut hvordan jeg kunne få det til, og så hoppet jeg over å sette meg litt inn i det før jeg endret… hvilket medførte en masse trøbbel… som jeg virkelig ikke gidder gå innpå nå, men når jeg endelig fikk alt til å funke igjenn så ble det jo bra da :D (skryt og innspill kan deles ut her eller der… LOL).
Håper dere andre har fine hagedager, enten det er på knærne i bedd eller liggende på solsenga :)

Anne Holter-Hovind
Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram, Facebook og gjennom nyhetsbrev for jevne hagedrypp.

8 KOMMENTARER

 1. Dette ser ut til å være forskjellige kaprifol. Det finnes mange forskjellige av dem. Jeg tok med en fra vestlandet for mange år siden. Der vokste de i skogene bortover bakken og opp i trærne. Flotte planter! Noen er duftende, noen ikke.

  Flotte bilder:))

 2. Henger meg på Kathrine; vil tru det er typar av kaprifol, ja. Eg har ein liknande overraskelse på lur, har fått ein kaprifol som eg planta ut i fjor, men først i år kjem eg til å få sjå kva for ein variant det er… Spennande!

 3. Kan og kanskje være en Leddved, f.eks. Tatarleddved. Men etter som jeg skjønner, er de i slekt med Kaprifolen(?)

  Nydelige iallefall:))

 4. Hei du!
  Jeg trodde jeg sa ja jeg? Jeg ble litt stressa rundt 17.mai – så det er mye som drukna for meg da gitt!!
  Ha en fin dag!

  Hilsen Tone i Ås

 5. Hei IGJEN, – ok at jeg linker deg også? Liker bloggen din –
  Bare jeg får meg et nytt kamera nå, så skal jeg også bli flinkere!
  Tone

 6. Mary and Sandpiper, yes, they are :) its my neighbors bushes, but I get to enjoy them when I pick up my mail :D

  Kathrine og Randi, tusen takk for tips, det ser jo i grunnen godt ut som det kan være i kaprifolslekt ja. Skal sette meg ned og google litt senere i dag, takk for hjelp på veien.

  Tone, flott, det er jo fullt mulig at du har svart og at jeg har oversett ja, den siste har vært litt tungrodd og susete.

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her