Klematisspirer.

lange bleke klematisspirereee
ja, jeg hadde altså glemt disse. For leeenge siden ble en pose klematisfrø lagt i perlit og satt i kjølskapet, der skulle de stå noen uker, kremt, ikke noen måneder… I dag tok jeg tak i boksen for å flytte på den (jada, jeg har jo visst jeg skulle ta den ut og gjøre noe med den men har nå ikke kommet så langt da..) og hva ser jeg, jo fem cm lange spirer..
*Rødme*
Dette grenser mot planteplageri… De skal nå priklet over i såjord og settes under plantelys inne (ute hagler det..) Skal bli spennende å se hva det kan komme ut av dette, ikke akkurat ideelt å ha så lange halser. Men heldigvis så er det ikke alle plantene som har kommet like langt, så kansje noen av de litt yngere lar seg redde. 
Marita kom med noen tilleggsspørsmål som jeg tenkte jeg kunne ta her.
Frøene er en klematismiks fra Garden North, de har forresten et fantastisk utvalg av klematisfrø. Jeg fylte en cm med perlite i en plastboks og blandet inn frøene. Så tilførte jeg så mye vann som perliten kunne trekke til seg. Satt på lokk og satt i kjøleskap. Der skulle den egentlig kun stå i en mnd eller to og så skulle den ut og settes lyst. Så prikler man ut fortløpende ettersom man kan se spirene. Nå har jeg priklet ut over 20 potter med klematis, og så har jeg satt boksen med resten av frøene lyst så får vi se om det kansje blir enda flere spirer.
Perlite er en vulkansk sten som man kan blande i såjord for å få den enda mer porøs, man kan også ha den på toppen av såpotter for å unngå at overflaten blir for fuktig, og man kan så rett i den slik som jeg gjorde. Perlite har den egenskapen at den trekker til seg og kan holde på vann. Kattesand som ikke klumper seg kan brukes på samme måte ;)

7 KOMMENTARER

 1. Forklar! Egne frø, kjøpefrø? Når «mistet» du dem oppi denne krukka? Perlit?
  *enlighten me please* Ser spennende ut :o)

 2. hehe, jeg ser det er en par ting som trenger litt mer utbrodering ja, skal legge på litt litt senere i kveld jeg :D

 3. Så spennende! Nå må jeg snart se til å kjøpe meg et drivhus snart, slik at jeg også kan begynne å eksperimentere med frø;)

 4. Så utrolig spennende! Det blir gøy å se om det går bra! Gleder meg! Takk for tipset om kattesand. Det har jeg jo… (må huske å ta den som ikke klumper) Hanne

 5. … eeee, ja det er meg igjen alså. Masekråka. Nei, jeg ville også bare gratulere Silje med en flott annenplass. Hun er vakker! Hanne

 6. Så spennende å «klare sjøl»!Jeg tror ikke jeg har tålmodighet, jeg ble jo sur på klematisen min da venninnen min sa at jeg ikke kunne forvente blomst første året etter at jeg plantet den. Hehe. Men nå ser jeg tre knopper likevel! Lykke til med babyklematisene!

 7. takker og bukker for lykkeønskinger mm :)
  Drivhus har jeg ikke, og det trengs heller ikke selvom det jo er praktisk å ha da. Jeg har et rom inne som jeg har plantene på om vinteren og våren, og ellers kommer man langt med en vinduskarm eller en beskyttet plass ute :D
  Forresten så var det allerede kommet opp flere spirer i dag. De så _littegrann_ sunner ut, kun en cm høye med grønne blader og ikke fem cm høye og helt hvite uten blader;)

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her