Syrin / Syringa vulgaris

syrincollageSom jeg har skrevet tidligere så må den forrige eieren ha vært glad i syrin. Her er det 11 syrinbusker! De fleste er ganske små, og det er kun halvparten som kommer med blomster og da kun få, men det er nå liv i alle sammen.

De fleste syrinene skal få leve videre her på Moseplassen, men de skal relokaliseres og bli en del av den blandede hekken vi skal ha opp mot gangstien sammen med andre blomstrende busker.
Det finnes forresten en masse ulike syrin, både i farge, men også i blomsterform og størresle. Det er også stor forskjell på hvor høye de kan bli og hvor herdige de er.
Her er noen fine artikler om syrin:
Flott lang artikkel om syrin fra UMB
Artikkel om syrin fraBo-grønt
Aboreet i rogaland om syrin
En oversikt over ulike syrintyper

Lilac is a wery common bush/tree in this part of Norway, and are flowering at the moment. The last owner must have truly loved it as there is 11! (smal) lilac bushes here…

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 Comments

 1. Syrin er nydelege og luktar herleg :) Flotte bilder!

  Eg kjøpte to syrinbuskar for eitpar år sidan, ein lilla og ein kvit. På den kvite var det tre-fire blomeklasar i år, den lilla har ikkje blømd ennå.

 2. Kjenner lukta jeg…

 3. I love them, too! 11 sounds wonderful and the colors are different! I just have 2 huge ones of one color. Beautiful!

 4. Du er heldig, du:) Jeg elsker syriner, men har dessverre bare to, en hvit og en lilla. Begge er avleggere fra gamle hager. Jeg har klippet dem for å få dem tette, så det har vært lite blomstring enda. I år blomstrer den lilla for første gang. Der er bare en blomst, men nydelig er den:) Håper det blir mange flere neste år:D

 5. Er den ene rosa, forresten? Det har jeg ikke sett før. Vet du hva den heter?

 6. Moseplassen

  Nja, den er rosa aktig, det er en temmelig stygg oppstammet afere, merkelig hybrid. skal prøve å huske å finne frem lappen i morra.
  Har sett rosa nikkesyrin, de er søte de, men jeg liker ikke nikkesyrin, det er liksom ikke syrin..
  Men syrin er fint :D

 7. Liker nikkesyrin også, jeg. Har ikke selv, men naboen har en like bak lekehytta vår, så jeg nyter den i stedet. La forresten akkurat inn et bilde av den i bloggen min:)