Villbringebær – Rubus idaeus

villbringebaerVillbringebær… mmm…
Denne lekkerbisken kan du nå etterhvert finne nesten over alt. De deilige bærene er små, busken er stikkete, og det vokser nesten alltid brennesle rundt krattet, men smaken veier opp for alle ulemper.
Plukk rett i munnen, eller lag deilig nyrørt syltetøy og overrask en kjær en :)
Tre ting du kansje ikke visste om villbringebær:
– Nest etter røsslyng er det den viktigeste pollenkilden for bier.
– Man kan lage te av bladene, teen har flere ulike bruksområder, men spesielt trekkes det frem dens fødselsforbedrene virkning.
– Det finnes gul villbringebær, men den er skjelden.
Men, uansett hvor god den er, ikke slipp den til i hagen.. i allefall ikke uten ekstreme barierer. Villbringebær har rotutløpere og ambisjoner om å befolke hele verden ;)
Wild European Raspberry, grows wild almost anywhere, and is delicious :)

Anne Holter-Hovind
Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram, Facebook og gjennom nyhetsbrev for jevne hagedrypp.

4 KOMMENTARER

 1. Gule villbringebær oppdaget jeg for første gang på eiendommen vår i fjor sommer! – Tenkte ta opp et par av røttene og sette i hagen, men kom aldri så langt, så jeg får kanskje gå og leite etter dem i år igjen! – Ble veldig flott å sette fram ei skål med halvparten gule og halvparten røde bringebær! :-)

 2. Eg har hatt litt av desse i hagen sjølv, men har planta noko anna der no. Eg la på markduk, men no kikkar dei opp på utsida av duken, hehe

 3. Knut, så morsomt å høre, jeg har kun sett gule hagebær.

  Marie: Ja, de er jo godt kjent for å ha voksevilje.. Man kan jo holde de i sjakk med klipper, men røttene dør nok ikke av det (med det første)

 4. Jeg vil gjerne prøve meg på og «avle» villbringebær, blåbær, rips og solbær.
  De gir en utrolig god høstsaft.
  Bruke å ha rips og solbær hjemme men alt av bærbusker her er nesten borte.
  Lurte på om jeg skulle sette opp et lite drivhus i hagen.

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her