Moseplassen – livet i hagen
Fugler

Noen måneder i gråtrostens liv

Published on: 28. mai 2009
2 comments

Klikk på første bildet og bla med piltast 

En av mine kjæreste vårfugler er gråtrosten, ikke fordi det er en spesielt vakker fugl, eller fordi den har flott sang. Nei, gråtrostens største fortrinn er rett og slett dens kampvilje. Gråtrosten hekker i kolonier, og oppdrer samlet for å jage vekk inntrengere. Dette gjøres ved luftangrep, både med klør og ikke minst med at den slipper bomber på offerene sine, noe som har gitt den tilnavnet skittrast. Det meste som er større en en småfugl anses som en trussel, og jeg har sett de jage både flaggspett, ekorn og katter. De skal også kunne angripe mennesker, noe jeg heldigvis slipper her. Og så er de uvenner med stæren, men det er nok mest fordi stæren er så frekk å spiser opp eplene dens 😉 Men, det er skjæra som er hovedfienden, og det er nettopp derfor jeg synes det er så strålende å ha den her, ettersom den stort sett holder hele moseplassen skjærefri 😀

Det som er litt snålt er at det ser ut til at den lærer hva som er verdt å bry seg med å jage og ikke. Både flagspett og ekorn får nå i hovedregel være i fred. Gråtrosten kjekker seg jo veldig, og blir forbanna når ekornet spiser av eplet dens, men stort sett får ekornet sitte på matplassen uten luftangrep, oppi trærne derimot er det en annen sak….

Bildene er fra de siste månedene med gråtrost her i hagen, jeg er veldig glad i den grå bråkebøtta, og synes det er helt topp at den nå har begynt å ta med seg barna på restaurant 😀 Gråtrosten er forresten en av sneglejagerene mine, her er omtrent ikke iberia, noe jeg er temmelig sikker på at skyldes alle fuglene! Den er grei i kosten, den ordner seg selv med snegler og mark, men blir veeeldig glad når jeg legger ut en frukt :)

Om du vil leser mer om gråtrosten så er alle gråtostpostene sortert under stikkordet gråtrost.

Share
fuglefryd-fuglebok

Årets julegave?

Blogglistenhits