Moseplassen – livet i hagen
Frukt og grønt

Frøken SuperSvart – min deltager til frøken Spiselig 2009

Published on: 14. september 2009
11 comments

svartsurbærFrøken SuperSvart er min deltager til konkurransen Frøken Spiselig, og er bærene på prydbusken svartsurbær, aronia. De sorte bærene som dannes i mengder er ikke gode å spise som de er, til det er de altfor sure, men egner seg godt til saft og sylte da de med følge av sukker har en god og spennende smak. Svartsurbær er proppfulle av antioksidanter, og antioksidanter er som kjent supersunt 😀

Svartsurbær er en tøff buskplante som kan bli fra en til tre meter høy (sortsavhengig). Den har nydelige hvite blomster på våren, pent mørkegrønt bladverk utover sommeren og vakre sorte bær og virkelig fargesprakende bladverk på høsten. Dette er et funn av en busk og det er ikke uten grunn at den brukes mye i offentlig beplantning. De senere årene har det blitt fokusert mer på bærene, men det er fremdeles ikke vanlig å nyttegjøre seg de, og det er synd for bærene er enkle å plukke og som sagt meget sunne.

frk-spiselig

Svartsurbær er vel nesten å anse som medisin i bærform 😉 det er i allefall å betrakte som supermat 😀

Share
fuglefryd-fuglebok

Årets julegave?

Blogglistenhits