Frøken Hagegjest 2009 – Konkurranseutlysning

frk-hagegjest-350

Dyrebesøk er for meg en av hagens største vintergleder. Enten de sitter og spiser på fuglebrettet, eller kvitrer på en gren eller turner i markisa så blir jeg alltid glad når det er fugler eller ekorn innom. Jeg ser at dyrelivet i hagen også interesserer andre, og tema for novemberkonkurransen er derfor Frøken Hagegjest. I fjor kjørte jeg Frøken Fugl, navnet er endret for å favne litt videre.

Dette er en uformell konkurranse hvor alle kan være med. Du trenger ikke ha superkamera som tar skarpe bilder, du trenger ikke ha sjeldne fugler, og du trenger ikke skrive lang tekst. Hva du gjør ut av din deltager er opp til deg, har du lyst til å være med så har du lov!
I denne konkurransen kan du vise frem det som opptar deg i din hage, og la deg glede over hva andre har i sin. Det er også en ypperlig mulighet til å bli kjent med nye blogger.

Her på Moseplassen er det mest fugler og ekorn innom, men om du har andre dyr i hagen som for eksempel pinnsvin, rev, rådyr og elg så må du gjerne delta med de :)  Det er også fritt frem for bilder tatt andre steder enn i hagen, men motivet bør være dyr som kan komme på besøk til en hage.

Hvordan delta:
* Ta eller finn frem et bilde av kandidaten (kun dine/familiens bilder, det kan godt være arkivbilde så lenge det ikke har deltatt i en konkurranse tidligere)
* Gi kandidaten et personlig navn som ikke er identisk med norsk eller botanisk navn, (men inkluder gjerne det ekte navnet i presentasjonsteksten om du kjenner det). Det er flere grunner til at jeg ønsker unikt navn, den viktigste er at det ofte kommer flere av samme sort, og da blir det fort forvirrende om en av kandidatene heter feks fuglens navn. Se tidlige konkurranser for ideer.
* Skriv en beskrivelse. Beskrivelsen kan være så kort eller lang du ønsker. Du kan beskrive planten, hvorfor du liker den, eller fortelle en anekdote, eller noe helt annet, helt opp til deg. Dersom du bruker tekst (feks dikt) som er beskyttet av opphavsrett så kommer jeg ikke til å inkludere det i presentasjonen her på bloggen.
* Post det hele på egen blogg, eller om du ikke har blogg send til meg over e-post (moseplassen-alfakrøll-gmail.com). Det er fint om du i din presentasjon lenker til denne bloggen slik at dine leser kan følge med videre, og kanskje blir også de inspirer til å delta :) Om du vil kan du gjerne bruke knappen/illustrasjonen som hører til konkurransen.
* Skriv en kommentar i denne posten om at du har presentert deltager, dette er viktig og må gjøres uansett hvordan du sender inn bidrag!
* Alle kandidater presenteres her på bloggen, og dersom du deltar i denne konkurransen så godkjenner du at jeg bruker bilde og tekst til dette, det lenkes så til de respektive blogger
* Vinner kåres ved avstemning, det er ingen premier utover heder og ære.

Påmeldingsfrist: Natt til mandag 16 november. Presentasjon av kandidater og avstemning kommer så vanligvis dagen. Avstemningen pågår i omtrent en uke, mer om dette i presentasjonsposten.

Se gjerne samlepost for oversikt over tidligere konkurranser og faq.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

59 Comments

 1. Da har jeg døpt om min frøken, siden navnet allerede var opptatt :-) Hun ble hetende “Frøken grøss og gru”. Håper det er greit?

 2. Flott Trine :D

 3. Er det dumt å være med på denne fine konkurransen med larven Rosa?
  http://rosaengler.blogspot.com/2009/09/overnattings-gjest.html

 4. Da ligger min frøken hagegjest klar til vurdering i bloggen. http://blomsterknatten.blogspo

 5. Da har jeg meldt på min kandidat til Frøken Hagegjest 2009.

 6. Er det dumt å være med på denne fine konkurransen med larven Rosa?
  http://rosaengler.blogspot.com

 7. […] (Denne konkurransen er en del av en månedlig serie jeg har. Utlysningsteksten ligger her) […]

 8. […] Så kommer mitt bidrag til Moseplassens Frøken Hagegjest. […]