Vårlige potteplanter i hus :D

De selger primula i bøtter og spann på Plantasjen om dagen, fem for 100kr er unektelig et godt tilbud. Her står det nå en glad liten gjeng på sofabordet og gleder meg med sitt fargerike åsyn :D Jippidaduda :D

Primula er rimelige i innkjøp, og kan med rett stell vare en stund på stua, før de så plantes ut når våren kommer og gå inn i flerårig vårgledetjeneste i hagen. Det aller viktigste er at de aldeles ikke liker å tørke ut, men jeg har tidligere skrevet noen tips for hvordan få primulaen til å overleve inne, så du kan om du ønsker lese de.

Fortsatt god helg til dere alle! Og husk, det er fremdeles mulig å melde seg på konkurransen…

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

13 Comments

 1. Når primula kommer på plassi i Januar.
  Det betyr, første tegn på lysere dager.

  Ha en fin helg, Ina

 2. Primulaer er rene vitamininnsprøytingen når det gjelder farger! En blir rett og slett glad når en har sånt i hus, ikke sant? Jeg har hatt problemer med å få de til å vare, så hittil har jeg ikke kjøpt noen! Men det blir nok noen her også! De er nydelige! Jeg skal lese artikkelen din om hvordan få de til å vare lenger, så tenker jeg at det går bra, slik at jeg kan plante de ut til våren!
  Ha en fin lørdag, Anne!

 3. Jeg var også en tur på Plantasjen i dag og fikk med meg 5 Primulaer hjem ;-}
  Så får jeg se om jeg klarer å få de til å overleve, sånn at de kan bli plantet ut til våren.

 4. NÅ er våren på vei ja. Tulipantid, Primulatid, og bare det å få disse fargelattene innendørs gjør jo at humøret stiger flere hakk jo!!
  Har aldri fått dem til å overleve lenge nok til at de hadde blitt satt i jorda utendørs enå, men skal lese dine tips etterpå her nå. du vet, av den gavmilde typen denne huldra, som vanner så alle røtter drukner…

  God kveld til deg videre Anne

 5. Dette er nydelige små planter, men med min mangel på grønne fingre så er det best jeg bare beundrer dem på avstand….:) kommer de inn i mitt hus så går det ikke lange stunden før de dør…enten tørker de ut, eller så drukner de:)
  Da er det bedre jeg titter innom bloggene til dere som virkelig kan dette med grønne fingre og planter:)
  Ha en fin kveld!!

 6. Primula er flotte blomster både inne og ute. Lurer på om andre har opplevd det som eg har, nemlig at den fargen som er på blomen ved innkjøp, forandrer seg heime ? Blir ofte gul ???
  Har planta fleire ut. Ofte har eg dei i stova til dei ikkje blømer meir (les: har tørka opp litt for mykje….), men set dei så kaldare, då klarer eg å halda liv i dei til eg kan planta dei ut !!

 7. Tror jeg må ha meg en tur på Plantasjen i morgen…….

 8. Det tror jeg jammen at jeg må også. Herlig med litt vårfornemmelser.
  Fortsatt god helg :-)

 9. Driver på og setter opp konkuransepresentasjoner nå, så litt rask kommentar bare ;)

  Så artig å høre at dere også har sansen for denne lille fargeklatten :) Her har jeg lykkes flere ganger med å få de til å komme igjen ute, med blomstring både vår og høst :D

  Dette med fargeforandring husker jeg jeg leste noe en gang før. Sikkert på hagegal. Skal jammen søke litt, men ikke nå… ;)

 10. primulaen gir energikikk-…
  fin dag videre!

 11. Hei på deg :-)

  Jeg får ikke åpnet siden med kandidatene…hva gjør jeg, du som vet så mye???

  Det skulle jo være kveldskosen, det *haha*

 12. Hei!

  Kjenner vårfølelsen kommer snikende av Primula-bildet ditt ja. Bare MÅ ha noen kjenner jeg…..sammen med noen tulipaner også, så er det ekstra koselig å gå helga i møte.

  Også er det jo koselig å kjøpe noen å gi bort, blir nok Primula på oldemor “Beste” også…..

  Du skriver at de liker litt fuktig miljø, jeg har selv-vanninngspotte fra Eva Solo. Tror du den vil funke?

  Klem fra Gry K

 13. Hei!

  Kjenner vårfølelsen kommer snikende av Primula-bildet ditt ja. Bare MÅ ha noen kjenner jeg…..sammen med noen tulipaner også, så er det ekstra koselig å gå helga i møte.

  Også er det jo koselig å kjøpe noen å gi bort, blir nok Primula på oldemor “Beste” også…..

  Du skriver at de liker litt fuktig miljø, jeg har selv-vanninngspotte fra Eva Solo. Tror du den vil funke?

  Klem fra Gry K