Moseplassen – livet i hagen
hagetips

Oppdrag: Operasjon tidlig-vår-hagen.

Published on: 22. mars 2010
13 comments

Våren er her, og i dag så har jeg et lite oppdrag til de av dere som ikke er 100% fornøyd med vårhagen. Det handler både om hva du kan gjøre raskt av forbedringer nå, og det å legge planer for neste vår. Tilpass tipset etter lokalt klima. Her i Oslo er snøsmelt i gang, om du bor på Røros så kan du kanskje heller bokmerke dette tipset og ta det frem senere på våren 😉

Akkurat nå:
* Plant til krukker og sett på strategiske steder i hagen. For eksempel ved inngangspartiet, balkongen, eller et sted du ser fra sofaen/kjøkkenbordet. Bruk utekrukker og blomster som tåler litt frost, og sett krukkene et lunt sted. Se her for inspirasjon og løktips, og her for tips på planter som tåler frost.
* Spa frem en bit av sitteplassen, finn frem noen av hagemøblene, lag en solkrok. Kanskje du sitter på trappa? eller ved hagedøren? Inntil husveggen er det lunere og varmere enn ute på flata. Har du drivhus så har du vel allerede rigget deg til med koseplass?

Planlegg for neste vår:
Snøen har sine vaner, som gjerne er like fra år til år. Den legger seg i ekstra mengder noen steder, og smelter ekstra fort andre steder. Det er det ikke alltid så lett å tenke seg til hvordan dette blir, og det kan derfor være svært lærerik å ta en tur i hagen nå og registrere hvor snøen smelter først og sist.
Merk deg også hvor i hagen det hadde vært hyggelig å ha vårflor, men hvor snøen smelter sakte. Du kan nemlig lage opphøyde bedd, og i slike så legger ikke nødvendigvis snøen seg i like stor grad, og den smelter fortere vekk på våren.
Tenk over hvor i hagen det hadde vært fint å ha en vår-sitteplass. Feks en benk inntil hus eller garasjeveggen, en plass det er lett å komme til og som sola varmer.
Ta bilder, skriv et notat, og så har du noe å ta frem litt ut på sommeren når planer kan gjennomføres.

Det er garantert ikke så mye som skal til for å gi hagen et lite vårløft, så sett i gang! 😀

Om du har lyst på inspirasjon til inngangspartiet så titt innom Ninni og Tonerose, og tips gjerne i kommentarfeltet om andre

Tags: vårblomst
Share
fuglefryd-fuglebok

Årets julegave?

Blogglistenhits