Georginene er omsider i gang…

Gosj så sene de er i år disse georginene, dette hustrige og våte sommerværet har ikke vært så blomstringsinduserende akkurat. Har hatt en og annen blomst en mnd nå, men nå ser det omsider ut til å løsne på georginefronten, og godt er det, for hagen trenger litt blomstring.

Det blir mye georginer nå fremover, og i dag har jeg lyst til å vise dere årets overraskelse. Denne rosa georginen ble kjøpt inn i våres, men må ha vært feilmerket for den ligner ikke på noen av de jeg trodde jeg hadde kjøpt. Greit det, for denne vil jeg gjerne ha! Selv blomsten er jo lekker nok, men det er bladverket som gjør den til en vinner. Det er mørkt. Skikkelig mørkt :D

Bladverket er lekkert mot blomsten, og skaper et pent kontrast mot alt det grønne ellers. Vakkert bladverk er undervurdert!

Jeg har opprettet et Georginealbum på Moseplassens facebookside. Ta en titt innom om du har lyst på flere fargebomber :)

Oppdatering:
Mariann foreslår i kommentarfeltet at dette kan være ‘Fascination’, og det tror jeg jammen hun har rett i. Takk!

12 KOMMENTARER

 1. Takk Mariann! Så flott at du så det, jeg er sikker på at det er den samme, googlet og bildene jeg fant ser kliss lik ut som min :)

 2. Vi var så heldige og fikk georgineknoller av naboen. Knollene er av en gammel type, men vet ikke hva den heter. Har ikke begynt å blomstre ennå, men har mange knopper. Skal vise bilde av dem så snart de har begynt å blomstre. God helg. Klem

 3. Hei Anne!Så herlig å ha roser som du kan pynte med på kaker da.Skjønn georgine,ser jo ut til at det er en anelse rødt på di mørke bladene.
  På månedsjorbærene du sendte hadde det forvilla seg bjørk,hi,hi.Ha en flott helg!

 4. Navn ja..
  Jeg tror den heter H.C Andersen
  Men om det er bedre så kan den jo bare hete «Min Rose»
  Jeg har en annen vakker blomst i min hage. Men den hvet jeg ikke navnet på, eller vilken familie den tilhører. Er du flink til å se og kjenne igjen. Jeg legger den inn på min side litt senere i kveld, så kan du se.
  Ha en fin helg

 5. Navn ja..
  Jeg tror den heter H.C Andersen
  Men om det er bedre så kan den jo bare hete «Min Rose»
  Jeg har en annen vakker blomst i min hage. Men den hvet jeg ikke navnet på, eller vilken familie den tilhører. Er du flink til å se og kjenne igjen. Jeg legger den inn på min side litt senere i kveld, så kan du se.
  Ha en fin helg

 6. Blomster er vakkert, men jeg er vel ingen kløpper på hva som skal spire og gro når, men til tross for det har jeg observert at det går sakte i beddene i år… Men til lenger får vi se dem kanskje :)

  Fortsatt fin helg Anne.

 7. Hm, interessant Wenche, og tusen takk!
  Jeg har googlet begge to nå, både Fascination og Exentriqe. De er utrolig like, og det var få treff på Exentriqe, så jeg lurer litt på om det er dobbeltnavning eller noe slikt. (det som taler mot det er at UK-dhaliacollektion har begge i arktivet sitt.)

  Rune, ja, det går sakte. Tar tid før de kommer, men såklart det kalde været gjør at blomstrene blomstrer lengre også da, aldri så galt…

  Linda, ja, det er vel en burgunderfarge i bladene. pussig farge egentlig, men ganske vanlig for mørkblada.

  Mine Blomster, takker :)

  Jannicke, gjør det :) Det er stas med arveknoller, pøttsann med navnene.

 8. Vakre! Jeg er så fascinert av georginer, men sliter med dem i hagen vår.

  Jeg har georginer ved inngangen i år, men til min store fortvilelse gnafser brunsneglene knoppene rett av, så det blir ikke mye blomster. Og klarer en knopp å bryte ut i blomst, så blir den også spist slik at blomstene ser helt skamklipte og rare ut.

  Hadde også georginer i krukker på portstoplene, men det måtte jeg bare gi opp. ALle blomstene ble spist slik at bare stilken sto igjen… Nå står det pelargonia der, og de får heldgigvis være i fred.

  Har strødd sneglemiddel i krukkene, men det hjelper ikke.

 9. Angående navn på planten:
  Nå fant jeg en supergod georgineoversikt:
  Excentrique: http://www.dahlie.net/dyn/einzel.php?lang=en#
  Fascination: http://www.dahlie.net/dyn/einzel.php?lang=en#

  Jeg heller mest mot Fascination, delvis fordi bildene av den viser en lysere blomst og det stemmer litt bedre, men også fordi det er den mest dyrkede= mest sannsynlig.

  Flugo: Georginer og snegler er en vanskelig kombinasjon. Jeg har heldigvis lite snegler her, så vi er ikke plaget. I år har vi fått åkersnegler (trolig med en plante fra butikk, grrrr), og vi er nå ivrige med både å plukke og strø ut fermamol slik at vi forhåpentligvis unngår at de etablerer seg. Her er lite fugl nå midt på sommeren, ellers tror jeg den er hovedgrunnen til at vi har så lite snegler her.

  Jeg veit mange har glede av nematoder, mulig du skal vurdere det, det er dyrere, men mer effektivt.

 10. Angående navn på planten:
  Nå fant jeg en supergod georgineoversikt:
  Excentrique: http://www.dahlie.net/dyn/einz
  Fascination: http://www.dahlie.net/dyn/einz

  Jeg heller mest mot Fascination, delvis fordi bildene av den viser en lysere blomst og det stemmer litt bedre, men også fordi det er den mest dyrkede= mest sannsynlig.

  Flugo: Georginer og snegler er en vanskelig kombinasjon. Jeg har heldigvis lite snegler her, så vi er ikke plaget. I år har vi fått åkersnegler (trolig med en plante fra butikk, grrrr), og vi er nå ivrige med både å plukke og strø ut fermamol slik at vi forhåpentligvis unngår at de etablerer seg. Her er lite fugl nå midt på sommeren, ellers tror jeg den er hovedgrunnen til at vi har så lite snegler her.

  Jeg veit mange har glede av nematoder, mulig du skal vurdere det, det er dyrere, men mer effektivt.

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her