Frøken Hagegjest 2010 – Konkurranseutlysning!

Gjennom hageåret gledes jeg av ulike små og litt større hagegjester. Insektene, fuglene og dyrene er med på å krydre hagen. De bringer vakre farger, former, fascinerende oppførsel og skjønn musikk. Og liv! Temaet for novemberkonkurransen handler om disse ville gjestene, og  jeg ønsker bilde og historie om din favoritt.

Har du bilder i arkivet av sommerfugler eller edderkopper? Eller hva med et pinnsvin eller hjort? Eller kanskje du som jeg nå er midt i fuglematingen og daglig får besøk utenfor vinduene av de kvitrende vingekledde? Finn frem en favoritt og bli med på konkurranse da vel! Det er ikke nøye hvor du har fotografert dyret, men det bør være dyr som kan komme på besøk i hager.
.

Og denne gangen er det premier! Norges beste fugleguide fra Gyldendal og en yberskjønn fuglemater fra I Gros hage. Se nederst i posten!

Hvordan delta:

* Du kan kun melde på en kandidat.
* Ta eller finn frem et bilde av kandidaten (kun dine/familiens bilder, det kan godt være arkivbilde så lenge det ikke har deltatt i en konkurranse tidligere)
* Gi kandidaten et personlig navn. Det kan være beskrivende eller et vanlig egennavn, men bruk helst ikke dyrets ekte navn, det blir fort forvirrende ettersom det ofte er flere av samme slag som deltar.
* Skriv en beskrivelse. Beskrivelsen kan være så kort eller lang du ønsker. Du kan beskrive insektet/fuglen/dyret, hvorfor du liker den, eller fortelle en anekdote, eller noe helt annet, helt opp til deg.
* Post det hele på egen blogg, eller om du ikke har blogg send til meg over e-post (anne alfakrøll mosepassen.com).
Dersom du poster på egen blogg så er det hyggelig om du i din presentasjon lenker til denne bloggen slik at dine leser kan følge med videre, og kanskje blir også de inspirert til å delta :)
* Skriv en kommentar i denne posten om at du har presentert deltager, dette er viktig og må gjøres uansett hvordan du sender inn bidrag! (og etter at bidraget er inne, ikke før)
* Alle kandidater presenteres her på bloggen, og dersom du deltar i denne konkurransen så godkjenner du at jeg bruker bilde og tekst til dette, det lenkes så til de respektive blogger
* Vinner kåres ved avstemning(er) her på moseplassen.
* Påmeldingsfrist: Jeg tar i mot påmelding til og med 14. november. Presentasjon og avstemning kommer i egen post den 16 november.

Se gjerne oppsummeringsposten for mer informasjon, utdypende konkurranseregler og lenker til tidligere konkurranser. La deg inspirere av Frøken Hagegjest 2009 og Frøken Fugl 2008

Premiene:
Jeg har jeg sanket inn to skatter som jeg er glad for å kunne dele med dere lesere. Premiene går til de som får flest og nest flest stemmer i finaleavstemingen (det blir to stemmerunder dersom det er over 20 deltagere i konkurransen).

Førstepremien er den boken er regnet som den beste feltguiden for fugl i Norge. Gyldendals store fugleguide har vært markedsledende lenge, og kom i år i revidert utgave. Dette er et kompakt oppslagsverk informativ tekst uten digresjoner, med også uten unødvendig fagsjargong som gjør at boken er egnet både for amatører og erfarne fuglekikkere. Du finner informasjon om fuglens utseende, hvor den er å finne, sang, hekketid og det meste annet av harde fakta. Gyldendals store fugleguide er illustrert utelukkende med tegninger, ikke fotos. Tegningene er rene og enkle og meget illustrative.

Les anmeldelse av boken

.

Andreplassen vinner denne nydelige fuglemateren fra den nyeste fuglematerkolleksjonen hos I Gros hage. Bygget i nostalgisk stil i tre med kobbertak, og formet slik at de større fuglene ikke så lett kommer til maten. En riktig skjønn sak som pynter opp i hagen og gir det lille ekstra til foringsplassen :)

I Gros hage er en nettbutikk full av sjarmerende ting til hagen, både slikt du trenger for å jobbe i hagen, og slikt som mest er til pynt.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *