Moseplassen – livet i hagen
Fugler

Ornamentene på fuglejuletreet 2010

Published on: 04. januar 2011
30 comments

En av de triveligste juletradisjonene her på Moseplassen er å lage juletre til fuglene. Jeg har vist en video av treet og den freidige svarrtrosten tidligere, og her er noen bilder av gjestene og maten. Begge deler er jo å anse som ornamenter på treet.

Jeg forklarer hva pynten er i videofilmen, men treet er altså pyntet utelukkende med slikt som fuglene spiser: Epler, druer, rosiner, brød og fettblanding (meisebolle-spesial).

Det har dessverre ikke vært så mye fugl i hagen i det siste, iallefall ikke akkurat når jeg har hatt overskudd til å fotografere. Mye mat igjen, og treet kommer nok til å stå så lenge det er pent, for det er jo finfint for fuglene å gjemme seg i.

OPPDATERT: Se også 2012 utgaven av fuglejuletreet

Svarttrost og sin favoritt rosinhjertet. Flaggspetten med sin favoritt fettgrisen

Blåmeisen småspiser litt på alt, ikke brettu kar dette.Bildene over blir større om du klikker på de, og viser:
Kjøttmeis som turner i brødgirlander laget av loff, svarrtrost hanne som strekker seg etter rosinene, blåmeis som er så lett at han kan henge på hjertene og en svarrtrosthunne.
Blåmeis som troner over brødgirlander, kjøttmeis med valgets kvaler, kjøttmeis på en fettgris, og den unge svarrtrosthannen og hans strippede rosinhjerte.

En ung og tillitsfull svarttrost, og en noe eldre og meget fornøyd hageeier :)

Share
fuglefryd-fuglebok

Årets julegave?

Blogglistenhits