Moseplassen – livet i hagen
Konkurranser

Frøken Solslikk 2011 – Konkurranseutlysning

Published on: 01. februar 2011
143 comments

Lengter du etter sommer, sol og blomstring? Det er enda et stykke igjen til våren, men vi kan jo jukse litt her på bloggen og dele bilder og minner fra tidligere sommergleder og sammen drømme oss vekk :)

Hver måned holder jeg en konkurranse, og denne gangen er det Frøken Solslikk 2011 vi skal kåre.
Finn frem et bilde som viser frem farger, sol og blomsterfryd. Sett et på et navn på bildet, skriv en liten tekst til, og vips så har du en kandidat til konkurransen.
Full forklaring på hvordan delta finner du nedenfor premiene.

Jeg håper riktig mange blir med: Både dere som pleier å være med, dere som har fulgt konkurransen en stund uten å delta, og dere som er innom her for første gang. Det er utrolig inspirerende å se hva hver enkelt av dere setter pris på og velger å trekke frem i en slik konkurranse. Det sprer glede rett og slett!

.

Denne gangen er det et premiedryss uten like!

1. plass: Solstrålende høye gule støvler fra Ilse Jackobsen Stavanger.
Støvlene til Ilse har vært mektig populære i noen år nå. Ikke bare er de usigelig kule å se på, de er også komfortable med foring i bomull som gjør at de er varmere på foten og ikke blir så klamme.
Hvorfor ikke være litt fjong når du jobber i hagen?
Vinner kan velge størrelse 36-41.
Veiledende pris 1099.

.

2. plass. Vasen Cocoon fra Holmegaard i fargen Kiwi.
3. plass Vasen Cocoon fra Holmegaard i fargen Banana.

Cocoon er laget i glass og vasens fasong er inspirert av en glassdråpe. Fasongen og tyngden på vasen gjør dette til meget praktisk vase hvor stilkene kan bre seg ut og gi en rund og pen bukett, og tyngden gjør at den ikke velter selv med pioner i seg. Vasen har et enkelt utrykk som ikke forstyrrer buketten men gir det lille ekstra.
Jeg har selv en Cocoonvase, og det er min favoritt i sin størrelse!
Høyde 20.5 cm Fargene er årets nyhet.
Veiledende pris 499,-

.

4. 5. og 6 plass: Hvilken plante hvor av Jane Schul på Cappelen Damm.
Dette er boken du slår opp i når du skal lage ett nytt bedd, når du har lyst til å friske opp en sammenplantning, eller når du står der med en nyanskaffet plante og ikke veit hvor du skal putte den. Tekst som beskriver situasjon og egenskaper, og lange lister med forslag til passende planter. En genial bok rett og slett!
Ny og utvidet utgave fra 2009
Veiledende pris 349,-

.

Hvordan delta:

  • Bilde av kandidaten: Bruk kun egne bilder, bildet kan ikke ha deltatt i en frøken-konkurranse tidligere. Bildet må være av blomst/plante eller dyr eller insekt
  • Navn på kandidaten: Gi kandidaten et personlig navn som ikke er identisk med norsk eller botanisk navn, (men inkluder gjerne det ekte navnet i presentasjonsteksten om du kjenner det). Det er flere grunner til at jeg ønsker unikt navn, den viktigste er at det ofte kommer flere av samme sort, og da blir det fort forvirrende om en av kandidatene bruker ekte navnet. Se tidlige konkurranser for ideer.
  • Tekst: Det er ikke pålagt å ha med en tekst, men det er ønskelig. Du kan beskrive planten, hvorfor du liker den, eller fortelle en anekdote, eller noe helt annet, helt opp til deg. Dersom du bruker tekst (feks dikt) som er beskyttet av opphavsrett så blir den ikke inkludere i presentasjonen her på bloggen.
  • Hvordan presentere kandidaten: Dersom du har en blogg eller nettside så legger du ut kandidaten der, og lenk gjerne hit til denne posten slik at andre kan få følge konkurransen og kanskje delta selv. Dersom du ikke har blogg eller nettside så kan du sende til meg på epost (anne alfakrøll moseplassen.com).
  • Hvordan melde seg på: Når kandidaten er lagt ut eller sendt pr epost så er det viktig at du legger igjen en kommentar nederst på denne siden du nå leser.
  • Du kan kun stille en kandidat.

Påmeldingen er åpen frem til og med 13. februar.

Den 16. februar presenteres alle kandidatene her på Moseplassen og dere lesere kan stemme frem deres favoritter. Innledende avstemning er åpen til 18. februar kl 20.00. De åtte som får flest stemmer går videre til finalen som legges ut morgenen 19. februar. Vinner og andre plasseringer offentliggjøres 23. februar. Alle som har vunnet premie blir kontaktet via epost.

Tidligere konkurranser og mer utdypende regler finner du her.

ååååå som jeg gleder meg til å se hva dere graver frem fra arkivene!
La deg gjerne inspirere av fjorårets konkurranse – Frøken Solslikk 2010

Share
fuglefryd-fuglebok

Årets julegave?

Blogglistenhits