Frøken Markblomst 2011, konkurranseutlysning!

Jeg elsker markblomster, synes de er så vakre og tandre og fulle av sjel og karakter. Hageblomstene har gjerne gått gjennom en perfeksjoneringsfase, blitt kultivert for å få stive stilker og store blomster mm, og står sirlig plasser i tuer i bed. Markblomstene derimot popper opp på de merkeligste steder og danner vakre organiske tepper fulle av overraskelser. Blomstene er sjelden helt like hverandre, og om du titter nøye så finner du kanskje også en mutasjon, en rar ny liten sort med en annen farge, eller litt andre kronblader osv.

Hver måned kjører jeg en konkurranse her på Moseplassen. Den er åpen for alle og har som formål å spre hageglede og å gi dere lesere en mulighet for å finne frem til nye spennende blogger. Tema for juli er Markblomster, og det vil si at jeg håper du forteller oss om en blomst som gir deg glede, eller som du har minner med, eller som du rett og slett synes er fin. Blomsten du synes fortjener å bli kåret som Frøken Markblomst 2011.
Med markblomst så mener jeg ville blomster, altså blomster som vokser vilt der du bor/er. For å gjøre det enkelt for alle å være med så vil det si at jeg også godtar forvillede hageblomster.

Temaet ble valgt basert på ønsker fra dere lesere. Temaene Marblomst og Hagebygge fikk de høyeste stemmetallene og jeg har derfor bestemt meg for å kjøre Marblomst nå i juni og hagebygge i september. (August blir i år som de tre foregående den superpopulære Frøken Rose).

Premie:
Frøken Markblomst 2011 blir premiefri. Jeg har rett og slett ikke vært frisk nok i det siste til at jeg har orket å ordne med det. Men det blir garantert premier for Frøken Rose og Hagebygge. (Og jeg er åpen for forslag, ta kontakt på anne @ moseplassen.com)

Her er alle de 57 kandidatene, husk, du har 10 stemmer!:Og du, husk å klikke deg videre inn på bloggene. Og om du blir inspirert, nysgjerrig eller rett og slett glad så er jeg sikker på at den som har lagt ut bildet blir glad for en kommentar :) Dersom den som presenterer blomsten ikke kjenner navnet så oppmuntrer jeg alle til å komme med forslag i kommentarfeltet.
Jeg håper riktig mange blir med, og jeg gleder meg til å se din kandidat!

Konkurranseinformasjon:
Hvordan melde seg på:
• Først: Lag ett innlegg på blogg eller nettside om din blomsterfavoritt. Kandidaten er et individ og må få et navn. Det skal ikke være plantens ekte. (Bruk vanlige menneskenavn eller beskrivende eller annet). Dersom du kjenner plantens ekte navn så håper jeg du oppgir det i teksten på bloggen, men det kommer altså i tillegg til konkurransenavnet. Det er hyggelig, men ikke pålagt med en tekst som forteller litt om blomsten og hvorfor du liker henne.
Bildet du kommer til å legge inn her på bloggen må være ditt eget og ikke vise gjenkjennbare mennesker.
Jeg blir veldig glad om du også lenker hit til denne konkurransen og oppmuntrer andre til å delta.
• Du legger selv til ditt bidrag via den blå knappen nedenfor alle bidragene. Har du problemer med å bruke den/ikke forstår så si pip!
• Har du ikke blogg/nettside/flicker? Jeg tar i mot bidrag pr epost. Men, av hensyn til egen arbeidskapasitet så gjelder dette tilbudet kun de ti første som sender kandidat pr epost. (anne alfakrøll moseplassen.com). Det har vel enda ikke vært ti epost-kandidater, så sleng deg med!

PS. Kun ett bidrag pr person, men bloggposten din kan gjerne inneholde flere bilder og interne kandidater.
Påmeldingsfrist: 14. juli kl 23.59
Dersom du ikke har vært med på konkurranse før så kan du gjerne titte på den forrige, og spør meg om du lurer på noe.

Hvordan kåres vinner:
• Avstemningen åpnet 15 juli og løper til kl 23.59 den 17 juli. De 10 som får flest stemmer går videre til finale.
• Finalekandidatene presenteres her på bloggen den 19 juli med stort bilde og tekst fra bidraget, og lenke til bloggen de kommer fra. Så stemmer alle på den de liker best. Finaleavstemningen løper frem til den 21. juli kl 20.00
• Vinnere og alle stemmeresultat presenteres den 22. juni i egen bloggpost.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

156 Comments

  Hei.
  Jeg har ikke problemer med å stemme , men mitt bidrag har ikke kommet opp i bloggrollene ettersom jeg har forstått. Men dette er kanskje et bloggerproblem…

  Gøy uansett:)

  Au da, ser jeg ble for sen til å være med her. For opptatt med å dra på hytta og fotografere markblomster, så jeg fikk ikke med meg fristen *fnis* :-) Skal ihvertfall stemme :-)

  Au da, ser jeg ble for sen til å være med her. For opptatt med å dra på hytta og fotografere markblomster, så jeg fikk ikke med meg fristen *fnis* :-) Skal ihvertfall stemme :-)

  Au da, ser jeg ble for sen til å være med her. For opptatt med å dra på hytta og fotografere markblomster, så jeg fikk ikke med meg fristen *fnis* :-) Skal ihvertfall stemme :-)

  […] På andre plass kom Frøken Vilikke fra Livet under bjørka, og på tredje plass Frøken Yndig fra Mio. De resterende plasseringene kan du se i finaleposten, og du kan også se alle kandidater og stemmefordeling i presentasjonsposten. […]

  […] Om du ikke allerede har delt en markblomstglede så håper jeg du gjør det. Konkurransen er åpen for alle! […]