Hengelav!

Jeg falt helt i staver når vi nylig kjørte forbi noen trær stapp fullt av hengelav. Det ble roping og peking og snille mannen snudde bilen og kjørte den gale kona tilbake til trærne.
Hengelav er en form for busklav som lever på gamle grener og har lange tynne “grener” som primært henger ned. Jeg er superfacinert av hengelav, og ettersom dette var første gang jeg virkelig har sett mengder av hengelav klumpet sammen slik så ble jeg rimelig entusiastisk kan man si ;)

Det finnes en hel rekke ulike arter, og de er jammen ikke i direkte slekt alle sammen heller så det blir for komplisert for meg å prøve å skrive mer om det med den høyst begrensede kunnskapen jeg har. Men det er verdt å merke seg at flere av hengelavartene er truet så vis omsyn om du skulle komme over en forekomst.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 Comments

  1. Herlig! Jeg er også veldig fascinert av lav og mose, både på greier og steiner og stubber :). I skogen ikke langt fra der jeg bor, er det flere trær med hengelav. Det blir nesten som en trollskog, en eventyrskog, når jeg går gjennom der.

  2. Så fint!
    godt mannen er snill :-)

  3. Bra mann!! AnneK:-)

  4. Smiler – forstår din facination og mandens fod på bremsen – det ser da virkelig facinerende ud Anne :0)

    Knus Dorthe

  5. Snill mann! absolutt! Finnes ikke bedre :)

  6. Hehe, den ble jeg glad av å lese – spontanitet er en god ting :)