Moseplassen – livet i hagen
insekt

Høstens sommerfugler: Admiral, nesle og kålsommerfugl

Published on: 26. september 2011
3 comments

Hvem blir vel ikke sjarmert av sommerfugler? Det er fremdeles god aktivitet, og jeg sitter gjerne og nyter de mens de flyr rundt og minner om at sommeren slettes ikke har monopol på sol og hageglede.

Akkurat nå har mange hager besøk av admiralsommerfugler, jeg ser det når jeg er ute selv, og de dukker stadig opp i blogger og et populært søkeord. Admiralen er en av de sommerfuglene som overvintrer utenlands, så de sommerfuglene du nå ser er i hovedvekt unge tennåringer som feter seg opp før heisaturen til syden. Mer om admiralsommerfuglen


Neslesommerfuglen derimot overnatter i Norge. Den vil du se nå i hagen frem til det blir for kaldt, da finner den seg en lunt og trygt plass (gjerne innendørs i uthus ol) og sitter så i dvale frem til solen atter varmer opp. Dermed er dette også en av de første sommerfuglene du ser på våren. Mer om neslesommerfugl

Stor kålsommerfugl, hvit og vakker, men ikke bland de som er likt av grønnsaksdyrkere, for å si det slik så har den fått navnet sitt for en grunn… Men ettersom jeg verken har kål eller blomkarse så blir jeg ganske så glad når jeg ser den jeg 😉 Overvintrer i Norge i puppeform festet på sten, murvegg ol. Mer om stor kålsommerfugl


Neslesommerfugl til venstre, stor kålsommerfugl til høyre.

Share
fuglefryd-fuglebok

Årets julegave?

Blogglistenhits