Hus og hage, bli inspirert av genial arkitektur. (Oslo åpne hus)

Foto: Svein Lund

Om jeg skal velge kun en ting å jobbe med som arkitekt, (når jeg blir frisk nok til å jobbe som arkitekt), så er det boliger i hage eller landskap. Det er rett og slett en fryd å lage rom som gir hverdagene glød. Bolig er mer enn bare vegger og tak, vinduer er ikke bare hull i veggen, hage er mer enn plen, og huset og hagen kan snakke sammen og berike hverandre.

Til helgen skal jeg på arkitekturekspedisjon til boliger som tørr å være mer enn bare hus. Oslo Åpne hus er et arrangement som er åpent for alle, og inkluderer ikke bare boliger, men også alt fra barnehager til kontor, samt parker og gårdsrom.

Ett av de husene jeg skal se er villa Furulund. Huset er bygget av et av mine favorittkontor, Lund Hagem. De et kontor som virkelig har fått til dette med å la bygg og landskap snakke sammen.
– jeg gleder meg! Gjør du?

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

3 KOMMENTARER

  1. I jobben min med mennesker som sliter er jeg opptatt av hva i omgivelsene som får oss til å føle oss tilfreds og vel.
    Opplever at ulik arkitektur kan påvirke oss veldig ulikt følelsesmessig; synsinntrykk, resonnanse, temperatur, lys og fornemmelsen av rommmet. Arkitekter har et stort ansvar for ivareta de gode betingelsene, slik at trivsel og kreativitet kan blomstre. Villa Furulund ser ut til å ha disse kriteriene, ikke minst nærhet til det grønne. Betong og høyhus skaper jo harde kunstige klima med trekk og overoppheting. Intet grønt som regulerer vind, temperatur og som beveger seg, endrer seg og fanger interesse og blikk …Mineralfarger på gedigne flater assosieres med ugjestmild ørken, gedigne fjellsider og skaper en mørk skyggedal på nordsiden.
    Synd jeg ikke har anledning å delta.. Har noen meninger som har du sikkert forstår!

  2. For et spennende samspill mellom bygg og natur! Sikkert utrolig flott å bo på et slikt sted.
    Skjønner godt at du også ønsker å jobbe med å skape slike steder, Anne.

    Klem, Turid

  3. Novembersymra, jeg er helt enig med deg! Vi som stand har et ansvar, som vi må gripe. Og det er viktig å forstå at det som for oss ser pent ut, ikke nødvendigvis fungerer for de som er syke. Og det vi arkitekter synes er «pent» (interessant) er ikke nødvendigvis det som snakker til brukeren.

    Turid, ja 🙂 Jeg tenker at man jo må bli lykkeligere av å bo i et hus som fungerer, og som gir opplevelser, trygghet og ro. Gjerne også som utfordrer litt, og ikke minst gir mer enn du forventer.

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her