Moseplassen – livet i hagen
Fugler

Rooooosiner!!! (og glade svarttroster)

Published on: 07. januar 2012
7 comments

Fjorårets store slæger blant svarttrosten var rosiner, det var så godt at jeg kunne stå en halvmeter unna uten at unge her svarttrost brøy seg med meg så lenge den fikk ete rosinene sine… Så, jeg visste at rosiner var en vinner når jeg hang de ut i år, men jeg var heller ikke overrasket over at de ble hengende urørt. For. Fugler er litt snåle. De er både vanedyr og har individuelle preferanser (og ulike behov avhengig av været). Så den samme maten er ikke like populær gjennom året, og om du tilbyr ny mat så er det ikke sikkert de våger/gidder å smake på den.

Rosinhjertene hang like fine på grenene sine i en uke de, jeg så på de hver morgen og kveld for jeg var spent på når de skulle oppdage godteriet. Og så en morgen jeg ut på foringsplassen satt det noen trinne og meget fornøyde svarttroster der ute, og i grenene var det en akutt manko på rosiner…

Noen få rosiner hang fortsatt igjen, de var tydelig litt vriene å få fatt i under furunålene. Men svarttrosten lot da ikke det stoppe han og gikk til flygeangrep fra grenen under. Ikke det enkleste å fotografere, men liddelig morro å se på :)

Tags: svarttrost
Share
fuglefryd-fuglebok

Årets julegave?

Blogglistenhits