Stjertmeis! Hurra for nye hagegjester :D

To ganger nå de siste to ukene har jeg fått besøk av stjertmeis. Fantastisk vakker fugl :)

Første gangen jeg så de så var vi på vei ut. Jeg stusset på en ukjent fugle”sang” og ble stående å speide etter fugl, og mens jeg sto der så kom de jammen flyvende inn for landing på foringsplassen. Morro :D Kameraveska var heldigvis på skulderen og kameraet ble forsiktig smuglet ut og opp. Dessverre la jeg ikke merke til at kameraet sto på feil innstilling, og det hjalp jo heller ikke på at det snødde og at jeg fotograferte gjennom et tre, men pøttsann ;)

Stjertmeis, Aegithalos caudatus, er enkel å kjenne igjen på den runde kroppen og laaange (10cm) halefjærne. Nydelige farger har den også, hvitt, sort og rustrød/rosa. Fugleboka sier den er relativt vanlig på Østlandet og at den er en stand/streiffugl, så når denne lille flokken nå har funnet meg så er det jo verdt å håpe at et av parene vil hekke her til våren. Tenkt, små stjertmeisunger som baler med å holde balansen med den lange halen, jeg ser det for meg :)

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

15 Comments

 1. Det synes jeg var veldig spennende. Navnet har jeg jo hørt, men jeg har aldri sett den. Lykke til med vårkullet.

 2. Den har jeg ikke sett før. Heldig med nye fugler i hagen gitt. Morsom fugl.
  Her har tre ekorn tømt foringsplassen i dag. Litt heldig jeg også;)

 3. Sø nydelige fugler! Heldig du er som har fått så fint besøk:)

 4. Åååå! ♥ Min definitive favoritt på fuglebrettet! Dei er så enormt vakre og søte :) :) heldig du! Håpar det kjem nokon slike til meg og snart ;)

  klem

 5. Ej, hvor er de søde. Smiler helt, når jeg ser billedet med de to fugle.

 6. Det var en flott fugl! Det må være koselig å ha så mange fugler utenfor vindu!

 7. Så den var :-) Dessverre har jeg aldri sett disse her, men kjøttmeis og blåmeis har jeg rikelig av. De er jo søte de også.

 8. Veldig vakker fugl. Her kommer de i store flokker, lager koselige kvitrelyder, snapper en godbit og vips så er de vekke igjen. Jeg har kun besøk av disse på vinterstid. Veldig uredde så står man i ro kommer de ganske tett innpå :)Her har dagens herskapelige visitt bestått av herr og fru dompapp :)

  Marit

 9. Rart at det står at de er vanlige. Jeg har ikke lagt merke til dem tidligere. Moro å lære noe nytt. Jeg skal se ekstra nøye etter stjertmeis heretter.

 10. Skjønne fugler, har ikke sett sånne her i Trøndelag.

 11. nydelig de er..)) aldri sett før..send de ned til meg på party med alle de andre vi har her..))

 12. Vakre fugler:)
  Takk for kommentar inne hos meg og må bare kommentere kommentaren din inne hos meg:) Magnolia vokste vilt i Korea og de blomstret rett før kirsebærtrærne, det var et syn det.

 13. Marte, altså, jeg vil heller ha tre ekorn enn ti stjertmeis, men så lenge ekorna ikke gidder så er jeg glad for å få disse på besøk ja :)

  Maritfri, oi! Fint å vite, drømmer om å få fugl til å spise av handa, men det krever jo både tid og tolmodighet da..
  Dompap her også, de har jo absolutt koselig lyd, jeg kaller de plystrefugl faktisk :)

  Gry, de er mine, mine! (men kan som sagt byttes i ekorn om du har det ;) )

  Liza, det kan jeg tenke meg, skulle gjerne sett det ja!

 14. Fikk besøk av en liten flokk stjertmeiser som hagegjester i dag, aldri sett dem før. Enormt vakre, håper dem kommer snart igjen.

  1. Gratulerer! De er jo superskjønne, jeg håper også jeg får besøk av de igjen snart!