Moseplassen – livet i hagen
Buketter og dekorasjoner

Ta inn grener og driv frem våren!

Published on: 17. februar 2012
11 comments

Lyst på litt vårstemning? Ta en tur i hagen eller skogbrynet med en sekatør (hagesaks) og ta inn noen grener for driving. Busker og trær som blomstrer på bar gren blir jo ekstra stas, men bare blader er koselig det også :)

Jeg tok inn noen plommegrener for to uker siden og nå har de magiske små selvlysende grønne blader som fanger solen og bringer vårglede.

Det tar litt tid før du får blomster og blader, jo tidligere på året vi er jo lengre tid tar det men som tommelfingerregel så kan vi si at frukt ala plommer og epler tar to tre uker når det er vinter og en uke når det har blitt vår. Og, det er litt forskjell på hvor lett det er å få frem blomster, noen holder det at du klipper rett over og setter i vann, andre krever litt mer omtanke. Her er noen triks:

  • Gi grenene godt snitt. For å orke å sette blomster så må grenen ha tilgang på vann. Du kan hjelpe til med å lage et langt skarpt skråsnitt.
  • Næring. Har du en pose næring tilovers fra blomsterbutikken? Ha det i vannet, de greier seg uten, men setter pris på mat. Bytt vann i vasen minst en gang i uken.
  • Det går fortere om buketten står varmt og lyst, direkte sydvent sol kan dog virke uttørkende.
  • Du kan gjerne dusje knoppene litt med vann av og til, spesielt om knoppene blir stående i sol og tørt inneklima ettersom det kan virke uttørrende. Aller best blir det om du gir grenene en plastbolig så de bor i fuktig mikroklima, men det ser det jo ikke så koselig ut og jeg gidder derfor aldri det.

Snart er våren her! Ønsker deg en super helg, og håper solen skinner på deg :)

Share
fuglefryd-fuglebok

Årets julegave?

Blogglistenhits