Ta inn grener og driv frem våren!

Lyst på litt vårstemning? Ta en tur i hagen eller skogbrynet med en sekatør (hagesaks) og ta inn noen grener for driving. Busker og trær som blomstrer på bar gren blir jo ekstra stas, men bare blader er koselig det også :)

Jeg tok inn noen plommegrener for to uker siden og nå har de magiske små selvlysende grønne blader som fanger solen og bringer vårglede.

Det tar litt tid før du får blomster og blader, jo tidligere på året vi er jo lengre tid tar det men som tommelfingerregel så kan vi si at frukt ala plommer og epler tar to tre uker når det er vinter og en uke når det har blitt vår. Og, det er litt forskjell på hvor lett det er å få frem blomster, noen holder det at du klipper rett over og setter i vann, andre krever litt mer omtanke. Her er noen triks:

 • Gi grenene godt snitt. For å orke å sette blomster så må grenen ha tilgang på vann. Du kan hjelpe til med å lage et langt skarpt skråsnitt.
 • Næring. Har du en pose næring tilovers fra blomsterbutikken? Ha det i vannet, de greier seg uten, men setter pris på mat. Bytt vann i vasen minst en gang i uken.
 • Det går fortere om buketten står varmt og lyst, direkte sydvent sol kan dog virke uttørkende.
 • Du kan gjerne dusje knoppene litt med vann av og til, spesielt om knoppene blir stående i sol og tørt inneklima ettersom det kan virke uttørrende. Aller best blir det om du gir grenene en plastbolig så de bor i fuktig mikroklima, men det ser det jo ikke så koselig ut og jeg gidder derfor aldri det.

Snart er våren her! Ønsker deg en super helg, og håper solen skinner på deg :)

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

12 Comments

 1. Å, ja, det skal jeg jammen gjøre :)
  Det er jo Fastelaven.

 2. Takk for at du minnet meg på det, flotte grener du har tatt inn.

  Riktig god helg til deg også!

 3. Koselig med vårlige grener inne nå. Dersom man ikke har tilgang på frukttrærgrener i hagen så pleier Mester Grønn å ha kirsebærgrener i disse tider.

  Jeg skal jammen oppi skogbrynet rett bak huset og finne meg noen grener og prøve å drive frem, takk for påminnelsen.

  Hilsen Gry K

 4. Har tenkt på det lenge…men i morgen er tenkt – gjort..hi hi.

  Mmmm…jordbær. Vant jo små planter hos deg. Det ble en overflod av hvite, søte jordbær. Frister til gjenntagelse.

 5. Fastelaven ja! Aha, det forklarer hvorfor alle sendte barnehagebarn i karneevalkostymer på facebook i dag. lurte litt på den.

  Randine, takk :)

  Gry, hihi, jeg har noen kirsebærgrener fra mestergrønn her og jeg, fikk av mannen. Også så jeg at Lin hadde kjøpt magnoliagrener på mestergrønn, det ble jeg lysten på, magnolia har jeg ikke.

  Marte, de du fikk da overvintrer nok, men du vil vel ha mange fler kanskje? Om du ikke sår selv så følg med under plantene på våren, er du heldig har de selvsådd seg.

 6. Fastelaven ja! Aha, det forklarer hvorfor alle sendte barnehagebarn i karneevalkostymer på facebook i dag. lurte litt på den.

  Randine, takk :)

  Gry, hihi, jeg har noen kirsebærgrener fra mestergrønn her og jeg, fikk av mannen. Også så jeg at Lin hadde kjøpt magnoliagrener på mestergrønn, det ble jeg lysten på, magnolia har jeg ikke.

  Marte, de du fikk da overvintrer nok, men du vil vel ha mange fler kanskje? Om du ikke sår selv så følg med under plantene på våren, er du heldig har de selvsådd seg.

 7. Åh vad stiligt!

 8. […] av det som gir meg stor hageglede nå i februar og mars er å ta inn grener fra hagen og drive frem blomster eller blader. Det koster absolutt ingen ting, det er spennende å følge med på ettersom det folder seg ut, og […]

 9. […] Dobbeltpst, du trenger jo ikke å kjøpe fancy grener, du kan også få like stor hageglede av å klippe inn grener fra hagen eller skogen og drive frem blader eller blomster. […]

 10. […] finner noen tips for driving av grener her, men det viktigste er at grenen klippes av med et rent skår, så går det stort sett av seg […]

 11. […] Her kan du lese tips om hvordan lykkes med å drive frem grener. […]

 12. […] Du finner noen gode tips for driving av grener her. Men i utgangspunktet så trenger du ikke å styre. Klipp av grenen og sett den i rent vann med et rent ferskt skår, i lys men vekk fra sydvent sol, så blir det bra! […]