Moseplassen – livet i hagen
Hage på TV

Se hageprogram på BBC-nettside, lovlig.

Published on: 18. mai 2012
19 comments

Jeg liker å se på hageprogram, det er koselig, inspirerende og lærerikt, ja om programmene er gode da. Når det er litt å velge i så oppdaterer jeg jevnlig hageprogram-oversikt for skandinaviske kanaler + BBC.

I mine øyne er den beste hageprogramprodusenten BBC: Flott filming, proffe programledere, godt klippet og planter i fokus. BBC legger de fleste av programmene sine på nett, men som så mange andre tv-kanaler blokkerer de sine nett-tv sendinger slik at vi som bor utenfor UK ikke kan se det.
– Men det finnes en enkel og grei og lovlig måte å løse dette på!

Det eneste du trenger å gjøre er å bruke Unblock-us, og det gjør du slik:
1. Følg lenken inn på Unblock-us, skriv inn din epostadresse og du er registrert. De har en 7 dagers testperiode, om du etter en uke vil fortsette å bruke tjenesten så koster det 40kr måneden.
2. Endre DNS i systemvalg. God skrittvis forklaring, enklere enn du tror! Følg denne lenken og velg ditt datasystem helt øverst. DNS forteller nettsider hvor du bor, og det er på grunnlag av dette at nettsider blokker deg ute. Ved å endre DNS som forklart så får nettsiden (feks BBC) beskjed om at du bor innenfor deres sendeområde.

Når du har gjort de to skrittene så er det bare å gå inn på de nett-tv tjenestene som Unblock-us støtter, og vips så ligger programmene og venter. Dette trikset gjør det også mulig å bruke andre tjenester, feks se serier og filmer via Netflix og Hulu.

Og så er det sikkert noen som lurer på om dette er lovlig, og ja. Det er faktisk det! Det er lov å bruke, og det er lov for meg å fortelle deg hvordan du bruker det. Les mer om lovligheten og andre måter å unngå IP-blokking hos NRK-beta.

Håper du liker tipset! Og anbefal gjerne bloggposten videre, dette tror jeg kan interessere mange :)

Oppdatert 8.3. 2013: Tips via Henrik i kommentarfeltet: De som har nettleseren Firefox kan bruke tjenesten MediaHint. Den har ikke så rask overføring av sendingene som Unblock-us, men er helt gratis.

Share
fuglefryd-fuglebok

Årets julegave?

Blogglistenhits