Se hageprogram på BBC-nettside, lovlig.

Jeg liker å se på hageprogram, det er koselig, inspirerende og lærerikt, ja om programmene er gode da. Når det er litt å velge i så oppdaterer jeg jevnlig hageprogram-oversikt for skandinaviske kanaler + BBC.

I mine øyne er den beste hageprogramprodusenten BBC: Flott filming, proffe programledere, godt klippet og planter i fokus. BBC legger de fleste av programmene sine på nett, men som så mange andre tv-kanaler blokkerer de sine nett-tv sendinger slik at vi som bor utenfor UK ikke kan se det.
– Men det finnes en enkel og grei og lovlig måte å løse dette på!

Det eneste du trenger å gjøre er å bruke Unblock-us, og det gjør du slik:
1. Følg lenken inn på Unblock-us, skriv inn din epostadresse og du er registrert. De har en 7 dagers testperiode, om du etter en uke vil fortsette å bruke tjenesten så koster det 40kr måneden.
2. Endre DNS i systemvalg. God skrittvis forklaring, enklere enn du tror! Følg denne lenken og velg ditt datasystem helt øverst. DNS forteller nettsider hvor du bor, og det er på grunnlag av dette at nettsider blokker deg ute. Ved å endre DNS som forklart så får nettsiden (feks BBC) beskjed om at du bor innenfor deres sendeområde.

Når du har gjort de to skrittene så er det bare å gå inn på de nett-tv tjenestene som Unblock-us støtter, og vips så ligger programmene og venter. Dette trikset gjør det også mulig å bruke andre tjenester, feks se serier og filmer via Netflix og Hulu.

Og så er det sikkert noen som lurer på om dette er lovlig, og ja. Det er faktisk det! Det er lov å bruke, og det er lov for meg å fortelle deg hvordan du bruker det. Les mer om lovligheten og andre måter å unngå IP-blokking hos NRK-beta.

Håper du liker tipset! Og anbefal gjerne bloggposten videre, dette tror jeg kan interessere mange :)

Oppdatert 8.3. 2013: Tips via Henrik i kommentarfeltet: De som har nettleseren Firefox kan bruke tjenesten MediaHint. Den har ikke så rask overføring av sendingene som Unblock-us, men er helt gratis.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

20 Comments

 1. Takk! jeg betaler gjerne litt for å se hage på BBC. Du er så flink til å lage “tekniske oppskrifter”.

 2. Ja, dette var spennende informasjon. Dette må jeg jammen teste. Og det skulle fungere på NRK også? Her i Sverige er det nemlig dönn umulig å få sett norske TV-kanaler?!
  Og jeg er så enig med deg; Engelske hageprogram pleier väre helt supre!
  Takk for koselig kommentar også;)
  Håper du får en flott helg!

 3. Takk Anne, for at jeg nå er vel plassert på hageblogger.no.

  Lurer på om u har et tips til oppbinding av erteblomster langs et tregjerde?
  Foreløpig er de små, og ligger utiver jorda istedet for å strekke seg opp mot gjerdet.
  På forhånd takk, og ha en god lørsdagskveld :)

 4. Elisabeth/ordovergrind

  Takk Anne, for at jeg nå er vel plassert på hageblogger.no.

  Lurer på om u har et tips til oppbinding av erteblomster langs et tregjerde?
  Foreløpig er de små, og ligger utiver jorda istedet for å strekke seg opp mot gjerdet.
  På forhånd takk, og ha en god lørsdagskveld :)

 5. Takk for info :) Dette skal testes ut :))

 6. Åshild, kjekt å høre det, at du synes forklaringene er lettfattelige. Her er jo alt allerede gjort av tjenesteyter da, satt stor pris på det ja.

  Ingrid, jeg veit ikke om det funker for norge, men du får prøve. Det finnes tjenester som funker for nrk, men jeg veit ikke om Unblock-us er en av de, det foreslås noen i nrk-beta sitt kommentarfelt om det viser seg å ikke funke med unblock-us.

  Elisabeth, erteblomstene liker litt tynne ting å gripe fatt i, om du har et tregjerde så må du nok sette opp noe ekstra klatreremedier, feks et nett. Tynne pinner (helst tynnere en bambus) eller hyssing eller armeringsnett er fine ting. Du må hjelpe de i starten ved å binde de fast, de får ikke fart på snurre-griperene sine sånn med en gang.

  Sigrun, fortell hvordan du synes det funket da, veldig nyttig å høre ulike erfaringer.

 7. Hei!! Jeg skal dit!! har bill til 2 dager!! Fikk det i 50 årsgave ifjor av flere venner som spleiset!! Spennende!! Skal nok blogge litt om det!! AnneK:-)

 8. Så heldig du er da AnneK! Der skulle jeg gjerne ha vært, gleder meg til å se blogginnlegg :)

 9. Tusen millioner takk for supertips, Anne! Jeg fikk det til å funke og har kost meg med en av mange episoder fra showet. Må se mange program fort nå, siden de forsvinner etterhvert :-)

  Jeg har tenkt mye på disse hageprogrammene, for tidligere ble de vist på bbc prime (som det het før). Men nå ser det ikke ut til at bbc lifestyle eller tilsvarende viser noe som helst hage. Bare komikk og interiør.

  Lykkelig nå :-)

  Marie

 10. Jeg tilmeldte meg og lastet ned Unblock Us. Unblock Us’s egen sjekk viste at jeg tilsluttet deres DNS og fungerte som det skulle, men virkeligheten var nok en annen. Jeg var geo-blokket fra Sverige og Danmark TV-strømming. Lete på alle deres sider, inntil jeg fant dette: http://support.unblock-us.com/customer/portal/articles/291570-supported-and-unsupported-sites

  så der fikk jeg en lang nese.

 11. Det stemmer det at Unblock-Us ikke tilbyr avblokking for alle tv-kanaler. Det finnes andre tjenester som fjerner for enkelte andre land/kanaler også, mener det er noen tips i kommentarfeltet i posten jeg lenker til hos NRK-beta.

 12. […] BBC har som så mange kanaler blokker på sitt tv-innhold slik at det kun kan sees innenfor landet. Men, det er enkelt å fjerne, og det er faktisk helt lovlig å fjerne blokkingen. Les hvordan du kan få tilgang til nett-tv hos BBC i denne bloggposten. […]

 13. Det finnes en “plug-in” for Firefox og Chrome nettlesere. Den heter Media Hint: https://mediahint.com/ – installerer man den på en av de nevnte nettlesere, kan man se engelsk (BBC) og annen nett-tv, uten at det koster noe. Fungerer helt utmerket.

  1. wow! Takk Henrik! Kjempetips :)

 14. Hurra. Jeg testet ut Henrik sitt tips med Chrome. Det fungerte bra, nå vet jeg hva kveldene framover skal brukes til :)
  Takk for flotte tips, Anne!

  1. Så bra at det funket med Crome for deg! Jeg fikk tilbakemelding fra noen andre at det ikke fungerte på Crome lengre, så det var veldig nyttig å høre.

 15. […] finnes en måte å omgå den låsen på, og det er helt lovelig og kan gjøres uten omkostninger. Jeg har blogget om hvordan låse opp BBC før, så gå over i den gamle bloggposten og les mer der. Det er IKKE komplisert, og vel verdt noen få klikk! Og når du først har satt opp så finner du […]

 16. […] og vil nok ligne mye på det, men helt likt blir det ikke. De av dere som ser på BBC (husk det kan du gjøre også i Norge ved å følge dette trikset) vil også kunne kjenne igjen konseptet i deres «The Big Allotment Challenge». Men så […]

 17. […] en giftfri hage – Hvordan presse saft av eplene, med oversikt over leiepresseplasser – Hvordan se BBC i norge, lovlig – Herdighetssoner – Høstblomstrende stauder for H7 – Liste over nettbutikker med […]

 18. Gardeners world er som regel tilgjengelig på youtube noen dager etter at det har vært sendt. For 2013 og 14 ble det lagt ut fortløpende. For 2015 har det gått noe tregere, men episode 1 til 5 er nå lagt ut (noen med reklamesnutter innimellom, men da kan man sitte klar med tasten og trykke skip)