Høstbed i vakre farger – sammenplantning

Aiai så flott det er i Havlyst på Ramme gård!

En supervakker park med mange ulike rom, frodig beplantning, spennende design og mye vakkert å se på av strukturer, kunst og vannelement.

Mannen og jeg var der i dag for første gang, og vi kommer garantert tilbake ja :) Veldig inspirerende å besøke, og jeg tok bilder i det jeg synes var det flotteste bedet for å inspirere dere videre. Midt i hagen ligger en lang akse med symetriske staudebed. Bedet heter Fire and Ice og er designet av den kjente britiske hagedesigneren Rosemary Verey. Fargen varierer nedover, og midt på var det rett og slett gørrlekkert nå, der var det varme vakre høstfarger som virkelig viste seg fra sin beste side i det deilige været.

havlyst-hoest-3havlyst-hoest-4

Bildene viser: Høstfloks (H5-H7), solbrud (H6), hestemynte (H5), blomkarse, montbretia (H2?), ringblomst og georgine. (H*) sier noe om herdigheten til staudene, og som dere ser kan flere av disse staudene passe i store deler av landet. Ringblomst og blomkarse er ettårige og enkle å så. Georginer kan kjøpes i knoll eller sås, må overvintres inne.

havlyst-hoest-2havlyst-hoest

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 Comments

 1. Veldig kos å treffe på deg og din mann!
  Så lekre bilder du har tatt. Gleder meg til å finne frem mitt kamerakort også :)

 2. Nydelig! Fikk desverre ikke tid til å gå i hagen i dag, men storkoste meg på planteutsalget. Hyggelig å treffe deg og mannen, håper det gikk greit å få med seg fangsten til bilen. ;)

 3. Det er veldig flott på Ramme ja! Jeg har bare vært der på våren, så en gang skal jeg få vært der på høsten også.

 4. Kjempefint å treffe deg også Lin :)
  Og Ugleloftet, for første gang, supert at du kom bort og fant meg :D

  Marit, jeg gleder meg til å se det igjen til våren :)

 5. Blomsteralleen heter Fire and Ice og er designet av Rosemary Verey. Jeg har ennå ikke klart å treffe et besøk der den har vært på topp hele veie., dette ville jo vært typisk om den slo til akkurat den gangen jeg ikke dro… Flotte bilder!

 6. Takk for tips Maria!

  Den var ikke veldig fin hele veien nå, men den var veldig fin midt på og ganske fin øverst.

 7. […] Vil du se mer fra dette bedet så skrev jeg om midtseksjonen av bedet på lørdag. […]

 8. […] har samlet noen av høstens varme farger i en bukett, du ser: Ringblomst,  blomkarse, solbrud, marikåpe, alunrotblomster, georginer, kornblomst,  frøstendene på rotseleri (jadda, jeg […]