To hvite ukjente stauder. Hjelp?

Øverst i “Blomsteralleen” på Ramme Gård, (Fire & Ice designet av Rosemary Verey), så fant jeg disse to skjønnhetene. Men hva heter de?

Den første er helt klart en eller annen Allium, men hvilken? Oppdatert: Aud Irene foreslår Kinagressløk, det ser ut til å kunne stemme, noen som har den og er enig/uenig?
Og den andre aner jeg ikke hva kan være. Oppdatert2: Flere ulike har bidratt med forslag på Anaphalis på denne, og det tror jeg stemmer, men hvilken art det er er jeg fremdeles usikker på.

Vil du se mer fra dette bedet så skrev jeg om midtseksjonen av bedet på lørdag.

Og pst. I morgen starter jeg ny konkurranse, med superfjonge premier! Kom innom og vær med og spre hageglede!

Men her er altså de to ukjente staudene, Alliumen var vel i knehøyde tror jeg, og den andre lavere.Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

14 Comments

 1. Den nede til venstre ser ut som en jeg har i hagen.
  Aner ikke hva det er…har fått den av en venn.
  Veldig fine alle sammen. Jeg har ikke lett for å huske navn på planter, men moro å se om du finner det ut. :)

 2. Det slår meg at alliumen ligner på stjerner – stjerneallium, er det noe som heter det mon tro?
  Den andre minner meg om slike blomster det var mengder av på -70(-80 tallet som virket tørre allerede før man hang dem opp til tørk…

 3. Den første mener jeg er en Allium tuberosum “Kinagressløk” Smakte du på bladstilkene?
  Den andre kan jeg ikke hjelpe deg med. Ha en fin kveld!

 4. Den andre stauden er ein slags evighetsblomst. Eg hadde ein slik med sølvfarga bladverk, men den ville plutseleg ikkje meir.

 5. Angående den siste, jeg tenkte også at det var noe “evighetsblomst” over, den ser absolutt ut som om den er tørr, men den var altså langt mykere enn en skulle tru. Men meget sansynlig at den tørker pent. Spent på om noen kjenner den igjen!

  .

  Den første. Nei, jeg satt meg ikke ned og beitet i bedet til herr Olsen, jeg gjorde ikke det ;) thihi, jeg burde jo ha sniffet på den eller tatt bilder av bladene, men det tenkte jeg ikke på akkurat da.

  Men ja, jeg tror du har rett i at det kan være Kinagressløk. Googlet, og det stemmer godt med både bilde og høyde. Så bra da, jeg er ganske sikker på at jeg har frø på Kinagressløk liggende, som jeg ikke ante at man like gjerne kunne dyrke for pryd :D

  Tusen takk for tips Sonja, Aud Irene, Mette og Marte :)

 6. Anaphalis av noko slag, triplinervis eller margaritacea? Sistnevnte heiter i alle fall perleevigblomst på norsk.

 7. Snuffeldyret

  Tipper at det er A. margaritacea som Elisa foreslår.

 8. Jeg er enig med dere i at det nok er en Anaphalis! Takker Elisa, Ahn og Helga. Akkurat hvilken det er kan vel bli vrient å bestemme helt sikkert, men jeg tror det er mer sannsynlig at det er en triplinervis enn Margaritacea. Det passer best på høyden (margaritacea blir høyere) og også synes jeg bildene viser større likhet i blomst.
  Men, det kan jo godt være jeg tenker feil, eller at det er en hybrid eller navnsort.

 9. Angående den siste, jeg tenkte også at det var noe “evighetsblomst” over, den ser absolutt ut som om den er tørr, men den var altså langt mykere enn en skulle tru. Men meget sansynlig at den tørker pent. Spent på om noen kjenner den igjen!

  .

  Den første. Nei, jeg satt meg ikke ned og beitet i bedet til herr Olsen, jeg gjorde ikke det ;) thihi, jeg burde jo ha sniffet på den eller tatt bilder av bladene, men det tenkte jeg ikke på akkurat da.

  Men ja, jeg tror du har rett i at det kan være Kinagressløk. Googlet, og det stemmer godt med både bilde og høyde. Så bra da, jeg er ganske sikker på at jeg har frø på Kinagressløk liggende, som jeg ikke ante at man like gjerne kunne dyrke for pryd :D

  Tusen takk for tips Sonja, Aud Irene, Mette og Marte :)

 10. Jeg hadde Anaphalis triplinervis i hagen, men den spredde seg ukontrollert så jeg har luket den bort (håper jeg :-)
  Legger ved lenke til bilde jeg har. Tror ikke lenken virker, men kopier og lim :-)

  http://planteoversikt.blogspot.no/search/label/Anaphalis%20triplinervis%20S%C3%B8lvevigblom

 11. Hei.

  Kan det være Allium Nigrum? Plantet den ifjor. Ligner mistenkelig.Vakker er den uansett:)

 12. Jeg hadde Anaphalis triplinervis i hagen, men den spredde seg ukontrollert så jeg har luket den bort (håper jeg :-)
  Legger ved lenke til bilde jeg har. Tror ikke lenken virker, men kopier og lim :-)

  http://planteoversikt.blogspot

 13. Takk New Dawn!

  Jannicke, det er nok ikke Nigrum, den skal i følge boka blomstre tidligere enn denne gjør, men takk for fint tips :)

 14. De er også et par yndige planter:)
  Anaphalis hedder på dansk Perlekurv. Jeg har haft den i 20 år og hos mig har den ikke frøsået sig. Den er fortrinlig til at binde kranse af – og kan farves med bejse. Forskellen på de 2 arter Anaphalis er højden og formen se dette link http://www.havenyt.dk/artikler/prydhaven/blomster/stauder/395.html.