Moseplassen – livet i hagen
Småprat

Moseplassen har blitt ny, hva synes du?

Published on: 03. februar 2013
23 comments

Moseplassen har denne uken fått seg en real opppussing. Jeg har endret selve bloggdesignet, altså hvordan innholdet presenteres. Siden er ikke helt ferdig enda, men det meste av det store er nå gjort :)

Dette er nytt:
1. Responsive bloggdesign.
Den største forskjellen er at nettsiden nå endrer utseende etter størrelsen på skjermen den vises på. Sitter du på en datamaskin så kan du prøve å gjøre vinduet smalere, på et nettbrett kan du prøve å tilte det på siden, så ser du hva jeg mener. Du kan også myse på skjermene på bildet over, der ser du forsiden vist i sin bredeste og smaleste form. Dette betyr at det er lett å lese Moseplassen på mobil, og at du får utnyttet hele skjermen om du har en stasjonær maskin. Noen av dere får to sidefelt, andre får ett, og noen får ingen.

2. Endret utseende.
Det er ikke veldig stor forskjell i selve utseendet, jeg har forsatt hvite bokser på farget bakgrunn. Men nå er bakgrunnen grå, og header og footer er endret (topp og bunn på nettsiden), og jeg har endret fonten så den er “renere”. En liten fiffig endring er at jeg nå starter nye bloggposter med et stort bilde i full bredde, før tittelen. Bilder er viktige for Moseplassen, så det er godt å kunne “dra på” litt :)

3. Ryddig forside:
Forsiden er ganske lik som den var før, men med større bilder og en ryddigere layout slik at det er enklere å få oversikt. De to (skal økes til tre) nyeste innlegg vises med stort bilde og noe tekst (med “les mer” for de lengre bloggpostene), og nedenfor der så ser du 12 neste innlegg med mindre bilder og bare litt tekst.

4. Spesialvisning for kategorier, stikkord og søk.
Dette har jeg drømt om lenge, og jeg er veldig fornøyd med hvordan det ble. Når du nå klikker på en kategori, stikkord eller du gjør et søk så kommer treffene opp med små thumbnailposter i full bredde av skjermen. Dermed blir det veldig oversiktlig og greit å finne frem. Helt perfekt er det ikke, gamle poster vises ikke helt likt som nye, (de nye får større bilde), men jeg har faktisk bedre ting å gjøre enn å redigere alle de 1.500 gamle postene så det får være greit 😉 Observante vil se at jeg ikke helt har greid å velge samme bildeformat på de nye postene heller, trengte litt erfaring for å se hva som funker, men på sikt så blir det utelukkende ett format.
Endel av kategoriene og stikkordene har fått beskrivelser hvor jeg kan hjelpe deg videre til konkrete poster eller andre stikkord, disse beskrivelsene blir det flere av etterhvert.
Eksempel: Gå til kategorien “Hagetips” eller til stikkordet “Islykter”.

5. Nye funksjoner.
Det har blitt deleknapper i bunnen på innlegg (som ikke funker helt som de skal enda for facebook, men det blir snart fikset). Og, jeg har fått meg nyhetsbrev, du kan melde deg på i sidefeltet. Og, jeg har fått meg et lekkert galleri slik at jeg kan sette mange bilder inn i bloggposten uten at du må skrolle som en tulling. (Eksempel: se gårsdagens islyktpost). Jeg skal få ordnet med et “lignende innlegg” plugin med thumbnails etterhvert, det håper jeg vil gjøre det enda enklere for dere å oppdage gamle bloggposter.

Designet er drømt opp av meg og er kodet av Peter Andre Jensen, som dessuten har vært aktiv med i designprosessen for å guide meg til å finne de rette måtene å løse mine ønsker på.

Så. Hva synes du om nye Moseplassen? Noe du liker godt av utseendet og hvordan det fungerer? Eller noe du ikke synes funker? Fortell-fortell!

Share
fuglefryd-fuglebok

Årets julegave?

Blogglistenhits