Moseplassen har blitt ny, hva synes du?

Moseplassen har denne uken fått seg en real opppussing. Jeg har endret selve bloggdesignet, altså hvordan innholdet presenteres. Siden er ikke helt ferdig enda, men det meste av det store er nå gjort :)

Dette er nytt:
1. Responsive bloggdesign.
Den største forskjellen er at nettsiden nå endrer utseende etter størrelsen på skjermen den vises på. Sitter du på en datamaskin så kan du prøve å gjøre vinduet smalere, på et nettbrett kan du prøve å tilte det på siden, så ser du hva jeg mener. Du kan også myse på skjermene på bildet over, der ser du forsiden vist i sin bredeste og smaleste form. Dette betyr at det er lett å lese Moseplassen på mobil, og at du får utnyttet hele skjermen om du har en stasjonær maskin. Noen av dere får to sidefelt, andre får ett, og noen får ingen.

2. Endret utseende.
Det er ikke veldig stor forskjell i selve utseendet, jeg har forsatt hvite bokser på farget bakgrunn. Men nå er bakgrunnen grå, og header og footer er endret (topp og bunn på nettsiden), og jeg har endret fonten så den er «renere». En liten fiffig endring er at jeg nå starter nye bloggposter med et stort bilde i full bredde, før tittelen. Bilder er viktige for Moseplassen, så det er godt å kunne «dra på» litt :)

3. Ryddig forside:
Forsiden er ganske lik som den var før, men med større bilder og en ryddigere layout slik at det er enklere å få oversikt. De to (skal økes til tre) nyeste innlegg vises med stort bilde og noe tekst (med «les mer» for de lengre bloggpostene), og nedenfor der så ser du 12 neste innlegg med mindre bilder og bare litt tekst.

4. Spesialvisning for kategorier, stikkord og søk.
Dette har jeg drømt om lenge, og jeg er veldig fornøyd med hvordan det ble. Når du nå klikker på en kategori, stikkord eller du gjør et søk så kommer treffene opp med små thumbnailposter i full bredde av skjermen. Dermed blir det veldig oversiktlig og greit å finne frem. Helt perfekt er det ikke, gamle poster vises ikke helt likt som nye, (de nye får større bilde), men jeg har faktisk bedre ting å gjøre enn å redigere alle de 1.500 gamle postene så det får være greit ;) Observante vil se at jeg ikke helt har greid å velge samme bildeformat på de nye postene heller, trengte litt erfaring for å se hva som funker, men på sikt så blir det utelukkende ett format.
Endel av kategoriene og stikkordene har fått beskrivelser hvor jeg kan hjelpe deg videre til konkrete poster eller andre stikkord, disse beskrivelsene blir det flere av etterhvert.
Eksempel: Gå til kategorien «Hagetips» eller til stikkordet «Islykter».

5. Nye funksjoner.
Det har blitt deleknapper i bunnen på innlegg (som ikke funker helt som de skal enda for facebook, men det blir snart fikset). Og, jeg har fått meg nyhetsbrev, du kan melde deg på i sidefeltet. Og, jeg har fått meg et lekkert galleri slik at jeg kan sette mange bilder inn i bloggposten uten at du må skrolle som en tulling. (Eksempel: se gårsdagens islyktpost). Jeg skal få ordnet med et «lignende innlegg» plugin med thumbnails etterhvert, det håper jeg vil gjøre det enda enklere for dere å oppdage gamle bloggposter.

Designet er drømt opp av meg og er kodet av Peter Andre Jensen, som dessuten har vært aktiv med i designprosessen for å guide meg til å finne de rette måtene å løse mine ønsker på.

Så. Hva synes du om nye Moseplassen? Noe du liker godt av utseendet og hvordan det fungerer? Eller noe du ikke synes funker? Fortell-fortell!

Anne Holter-Hovind
Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram, Facebook og gjennom nyhetsbrev for jevne hagedrypp.

25 KOMMENTARER

 1. Waow, den er blevet flot. Jeg har ikke været i alle hjørner endnu. Men flot, enkel og overskuelig ser den ud. God idé med responsive design, så den kan ses på mobilen også.

 2. På stor stasjonær skjerm var det både oversiktlig og flott. Har ikke prøvd mobilen ennå. Synes dere har jobbet godt. Går det an å spørre om oppussing er en kostbar affære? Jeg kunne ønsket å fornye min side, men tør ikke røre noe. Det kan jo fort bli bare rot.

 3. Ina, så hyggelig at du likte endringen :)

  Novembersymra, supert! jeg har tittet endel på dette med ipad og hvor mange kolonner som skulle med så det er godt å høre at du er fornøyd :)

  Vibeke, takk, god søndag til deg også!

  Bente. Jeg har vært veldig veldig heldig, Peter Andre har gjort jobben til en langt lavere pris enn han vanligvis tar. Det ligger mange timers arbeide bak disse endringene, til fullpris ville det blitt helt uaktuelt. Men jeg har vært kunde med han i flere år nå, og Peter Andre synes vel at ideene mine for nytt design var litt artige, og forbarmet seg over meg og mitt beskjedne budgett.

  Du ligger jo på blogspot nå, deres malvelger er ganske grei å klikke rundt på uten å ha greie på hva man driver med sånn egentlig. Om du vil ha endring så kan du prøve å sette opp en testblogg og teste ut litt der først?

 4. Jeg har sett at bloggoppsettet til noen (som min egen) er forskjellig avhengig av bredden på PC skjermen. Så det er jo fantastisk at man kan lage et opplegg som passer for alle.

  Ellers er den nye layouten akkurat så enkel og ryddig som jeg antok at du ville ha.

  Gratulerer.

 5. Gratulerer med nytt design! Prøver den nå på mobil – det funker fint, og det har jeg savnet.
  Slide showet på bildene er en lekker funksjon
  Gleder meg til å teste ut på pcen.

 6. Ina, så hyggelig at du likte endringen :)

  Novembersymra, supert! jeg har tittet endel på dette med ipad og hvor mange kolonner som skulle med så det er godt å høre at du er fornøyd :)

  Vibeke, takk, god søndag til deg også!

  Bente. Jeg har vært veldig veldig heldig, Peter Andre har gjort jobben til en langt lavere pris enn han vanligvis tar. Det ligger mange timers arbeide bak disse endringene, til fullpris ville det blitt helt uaktuelt. Men jeg har vært kunde med han i flere år nå, og Peter Andre synes vel at ideene mine for nytt design var litt artige, og forbarmet seg over meg og mitt beskjedne budgett.

  Du ligger jo på blogspot nå, deres malvelger er ganske grei å klikke rundt på uten å ha greie på hva man driver med sånn egentlig. Om du vil ha endring så kan du prøve å sette opp en testblogg og teste ut litt der først?

 7. Veldig bra, Anne!
  Om jeg skal få komme med et bittelite ønske, måtte det være en link til dine video-innlegg. Sliter litt med å finne de igjen, og nå som jeg driver å planlegger å få grønne fingre, er disse «snuttene» virkelig fine å ha.
  Uansett bloggen din er super.
  God klem fra Line

 8. Line, det skal bli (kommer da i første sidefelt øverst sammen med de andre so-me lenkene)! Mannen påpekte det samme faktisk :)
  Enn så lenge så finner du meg her: https://www.youtube.com/user/moseplassen?
  Det er også lenke via «om moseplassen»

  Cathrine, flottesen :)

  Sigrid, takk :)

  TrudeH, flott! jeg har planlagt å få gjort noe pga mobilen lenge, ett år faktisk, så det der deilig at jeg endelig har fått det til nå :D

  Lene, supert!

  Trude, gull i mine ører :) Akkurt det jeg sikter på vettu

  Nina, du er nå lagt inn :)

  Britt, hyggelig :)

  Åshild, ja teknologi er gull! Morro med spennende nye muligheter, hurra for tiplassing. Og ja, hehe, du kjenner meg godt på designsmak ja :)

 9. Gratulerer med nytt designe! Har prøvd det litt, og synes det er oversiktlig og fint, og ikke minst ryddig og lekkert. Supert på min IPad. Har ikk prøvd på tlf. Lykke til videre med alt!

 10. Line, det skal bli (kommer da i første sidefelt øverst sammen med de andre so-me lenkene)! Mannen påpekte det samme faktisk :)
  Enn så lenge så finner du meg her: https://www.youtube.com/user/m
  Det er også lenke via «om moseplassen»

  Cathrine, flottesen :)

  Sigrid, takk :)

  TrudeH, flott! jeg har planlagt å få gjort noe pga mobilen lenge, ett år faktisk, så det der deilig at jeg endelig har fått det til nå :D

  Lene, supert!

  Trude, gull i mine ører :) Akkurt det jeg sikter på vettu

  Nina, du er nå lagt inn :)

  Britt, hyggelig :)

  Åshild, ja teknologi er gull! Morro med spennende nye muligheter, hurra for tiplassing. Og ja, hehe, du kjenner meg godt på designsmak ja :)

 11. Hei Anne! Gratulerer med nytt bloggdesign som jeg synes har en flott layout og flere søkemuligheter, samt ryddig og oversiktlig. Liker veldig godt info boksene med bilder som kan søkes på nederst på bloggen din. Supert :-) . Ønsker deg en strålende ny uke.

 12. Hei Mariann, veldig glad for å høre at du likte den nye måten å vise kategorier på, for det er ganske enkelt det den gjør, det er lenker til alle poster innen visse kategorier :)

  MarJE, takk :)

 13. Jeg blir kjempeimponert når jeg leser/ser bilder i bloggen. Her skal jeg følge med, det er helt sikkert;)

 14. Liker siden din veldig godt, enkel grei og lett å finne frem i. Ser nå du har hatt hjelp til dette så da skal ikke jeg prøve meg på flere spørsmål ;)
  Takk takk

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her