X-faktor blomsterutgaven 2013: GUL!

Guuuuuuuuuul!
Hva er det egentlig med gult? Hvorfor blir vi glade av gult, men bruker det så lite?
Gult har i mange år nå vært litt uglesett i hagene. Det er en farge som mange synes er vanskelig å få til å passe inn, de synes den er ei bølle som roper og breier seg. Men det er jo ikke sant, for gul kan være delikat og lekkert og beskjeden den, om den bare vil ;) Og dessuten, av og til er det rett og slett deilig med solisten som hyler ut all sin livsglede, det gjelder jo bare å finne andre som er like tøffe i tryne å ha sammen med den.

I dag, på søndag og mandag frem til kl 19.00 er det de GULE blomstene sin tur. Markblomster, grøftekantblomster, krukkeplanter, stauder, vårbusker, blomsterbuketter, slyngplanter, og ikke minst plenplanter. Du har sikkert bilde av en gul blomst liggende, konkurransen er åpen for alle, og premiene er fantastiske, så bli med!

Om konkurransen: Fordelt på seks innledende runder kjemper blomstene om en plass i solen. Hvilken blomst har det lille x-tra som bringer det finaleplass og seier? Juryen ser etter sjarme og skjønnhet, og som alle juryemedlemmer lar de seg påvirke av en god historie. Dette er altså ikke en ren fotokonkurranse, tekst kan bidra til finaleplassen, og i finalen bestemmer folket!
Du kan lese om konkurransen og regler i den store utlysningsposten (klikk her)


Premier2

Premier:
1. plass: Gavekort på 3.000kr fra Vien Compagniets nettbutikk med varer fra Burgon & Ball.
2. plass: 45 cm høy “Design with light” utendørs lyslykt fra Holmegaard.
3. 4. 5. og 6. plass: Årsabonement på magasinet Norske Hjem (Gamle Hus, hager og interiør).

yvonne-tonje-mini

Finalistene plukkes av jury, denne består av:
* Yvonne Dengin er hagedesigner med eget firma; Dengin hage & landskap, som retter seg både mot privathagemarkedet og mot større anlegg. Yvonne har skrevet tre hagebøker og deltatt i bla hageprogrammet Kjærlighetshagen på NRK.
* Tonje Waaktaar Gamst, påtroppende redaktør for Hagetidende Norges største hagemagasin som lages av det norske hageselskapet. Du finner henne privat på Twitter og Pintrest
* Meg, Anne Havåg Holter-Hovind.

Kortutgaven av hvordan delta:
1. Finn frem et bilde
2. Skriv litt tekst om blomsten, minst en setning (feks hvorfor du liker den, eller fakta om den). Ta med blomstens navn om du kjenner dette, lenk gjerne hit. Språk: Norsk, dansk eller svensk.
3. Legg det ut på din egen hjemmeside, eller blogg, eller offentlige fotoalbum.
4. Gå til konkurranseposten for fargen og legg inn lenke via den blå knappen nedenfor de andres bidrag.
5. Ferdig :)
– Klikk for å lese regler og utfyllende informasjon.

Det er veldig hyggelig om dere som besøker eller bidrar til konkurransen legger igjen hilsener hos noen av bidragene dere er innom. Det er ikke forventet at du gjør dette, men jeg veit det blir satt pris på :)


‘); // ]]>

Slik legger du bidraget inn
1. Trykk på blå knapp rett over her hvor det står “Add your link”
2. Fyll inn:
– URL: Nettadressen til der bidraget ditt ligger. Du må lenke direkte til bidraget, ikke til bloggens eller albumets forside.
– Name: Navnet ditt, eller bloggen dins. Gjerne også navnet på blomsten om du har det.
– email: Kan kun sees av meg, brukes for å kontakte vinner.
3. Trykk «Next»
4. Velg bilde. Når du har trykket på bildet du vil bruke så kan du velge enten å beskjære (crop first) sjøl, eller du kan la den beskjære for deg (add without cropping).
5. Ferdig!

Får du problemer med å fylle inn lenketingsten så legg lenke i kommentarfeltet så skal jeg hjelpe! Det hender den er vrang, så bare spør i vei, ikke vær flau!

Og husk, mandag kveld stenger vi påmeldingen for gul, så er det de SORTE (dvs ganske mørke) og GRØNNE sin tur.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

63 Comments

    […] synlige, her er finaleposten. Og se alle kandidatene her: * Rosa * Hvit * Rød og orange * Blå * Gul * Grønn og sort […]