Moseplassen – livet i hagen
Konkurranser

X-faktor blomsterutgaven 2013: SORT og GRØNN

Published on: 18. februar 2013
40 comments

Så har vi kommet til den vanskeligste, de sorte og de grønne blomstene. Dette er  vel blomsterfargen for de spesielt interesserte, men jeg håper riktig mange har greid å finne frem til en plante å dele lell.

For å presisere. Blomsten må ikke være helt sorte, det er det nesten ingen planter som får til. Det vi kaller sorte blomster er i de fleste tilfeller mørkeblå, mørkelilla og mørkerøde blomster. Og når det gjelder grønne blomster så er nok ikke så skjeldne som du tror, mose, gress og lønn har ofte grønne blomster. Men så spørs det jo om du har tenkt på å ta bilde av de noen gang?

Oppdatert: Jeg ser det er flere som deltar med bidrag hvor det er bladene som er i fokus og ikke blomstene. Jeg har stor sans for lime og sort bladverk selv, men denne gangen er det blomstene som konkurrerer (fra hard knopp til avblomstret, men ikke som bær/frukt) . Har du allerede lagt inn et bidrag og ønsker å bytte så er det bare å legge en kommentar til meg, så fikser vi det :)

Gleder meg til å se hva denne runden byr på, og jeg regner med at må-ha lista mi, og mannens øker drastisk :) Og apropo må-ha liste, jeg lurer, er det stemning/interesse for at jeg lager en liten “leserenes må-ha” samling mens dere venter på finalerunden? Jeg tenker at det hadde vært gøy å høre hvilken planter dere har fått lyst på etter å ha fulgt med på konkurransen. Jeg ser altså for meg at de av dere som har blogger kanskje vil blogge om det og legge en lenke i lenkesamling her, og dere uten blogger bruker kommentarfelt. Interessert?

I dag, på tirsdag og onsdag frem til kl 19.00 er det de SORTE og GRØNNE blomstene sin tur. Konkurransen er åpen for alle, og premiene er fantastiske, så bli med!

Om konkurransen: Fordelt på seks innledende runder kjemper blomstene om en plass i solen. Hvilken blomst har det lille x-tra som bringer det finaleplass og seier? Juryen ser etter sjarme og skjønnhet, og som alle juryemedlemmer lar de seg påvirke av en god historie. Dette er altså ikke en ren fotokonkurranse, tekst kan bidra til finaleplassen, og i finalen bestemmer folket!
Du kan lese om konkurransen og regler i den store utlysningsposten (klikk her)
Dette er siste runde, du finner de tidligere rundene her


premier3

Premier:
1. plass: Gavekort på 3.000kr fra Vien Compagniets nettbutikk med varer fra Burgon & Ball.
2. plass: 45 cm høy “Design with light” utendørs lyslykt fra Holmegaard.
3. 4. 5. og 6. plass: Årsabonement på magasinet Norske Hjem (Gamle Hus, hager og interiør).

yvonne-tonje-miniFinalistene plukkes av jury, denne består av:
* Yvonne Dengin er hagedesigner med eget firma; Dengin hage & landskap, som retter seg både mot privathagemarkedet og mot større anlegg. Yvonne har skrevet tre hagebøker og deltatt i bla hageprogrammet Kjærlighetshagen på NRK.
* Tonje Waaktaar Gamst, påtroppende redaktør for Hagetidende Norges største hagemagasin som lages av det norske hageselskapet. Du finner henne privat på Twitter og Pintrest
* Meg, Anne Havåg Holter-Hovind.

Kortutgaven av hvordan delta:
1. Finn frem et bilde
2. Skriv litt tekst om blomsten, minst en setning (feks hvorfor du liker den, eller fakta om den). Ta med blomstens navn om du kjenner dette, lenk gjerne hit. Språk: Norsk, dansk eller svensk.
3. Legg det ut på din egen hjemmeside, eller blogg, eller offentlige fotoalbum.
4. Gå til konkurranseposten for fargen og legg inn lenke via den blå knappen nedenfor de andres bidrag.
5. Ferdig :)
– Klikk for å lese regler og utfyllende informasjon.

Det er veldig hyggelig om dere som besøker eller bidrar til konkurransen legger igjen hilsener hos noen av bidragene dere er innom. Det er ikke forventet at du gjør dette, men jeg veit det blir satt pris på :)


‘); // ]]>

Slik legger du bidraget inn
1. Trykk på blå knapp rett over her hvor det står “Add your link”
2. Fyll inn:
– URL: Nettadressen til der bidraget ditt ligger. Du må lenke direkte til bidraget, ikke til bloggens eller albumets forside.
– Name: Navnet ditt, eller bloggen dins. Gjerne også navnet på blomsten om du har det.
– email: Kan kun sees av meg, brukes for å kontakte vinner.
3. Trykk «Next»
4. Velg bilde. Når du har trykket på bildet du vil bruke så kan du velge enten å beskjære (crop first) sjøl, eller du kan la den beskjære for deg (add without cropping).
5. Ferdig!

Får du problemer med å fylle inn lenketingsten så legg lenke i kommentarfeltet så skal jeg hjelpe! Det hender den er vrang, så bare spør i vei, ikke vær flau!

Og finalen? Jo, den åpner 26. februar. Gled deg, det blir bra, og hvordan dere skal greie å velge en vinner det begriper jeg ikke 😀

Share
fuglefryd-fuglebok

Årets julegave?

Blogglistenhits