X-faktor blomsterutgaven 2013: SORT og GRØNN

Så har vi kommet til den vanskeligste, de sorte og de grønne blomstene. Dette er  vel blomsterfargen for de spesielt interesserte, men jeg håper riktig mange har greid å finne frem til en plante å dele lell.

For å presisere. Blomsten må ikke være helt sorte, det er det nesten ingen planter som får til. Det vi kaller sorte blomster er i de fleste tilfeller mørkeblå, mørkelilla og mørkerøde blomster. Og når det gjelder grønne blomster så er nok ikke så skjeldne som du tror, mose, gress og lønn har ofte grønne blomster. Men så spørs det jo om du har tenkt på å ta bilde av de noen gang?

Oppdatert: Jeg ser det er flere som deltar med bidrag hvor det er bladene som er i fokus og ikke blomstene. Jeg har stor sans for lime og sort bladverk selv, men denne gangen er det blomstene som konkurrerer (fra hard knopp til avblomstret, men ikke som bær/frukt) . Har du allerede lagt inn et bidrag og ønsker å bytte så er det bare å legge en kommentar til meg, så fikser vi det :)

Gleder meg til å se hva denne runden byr på, og jeg regner med at må-ha lista mi, og mannens øker drastisk :) Og apropo må-ha liste, jeg lurer, er det stemning/interesse for at jeg lager en liten “leserenes må-ha” samling mens dere venter på finalerunden? Jeg tenker at det hadde vært gøy å høre hvilken planter dere har fått lyst på etter å ha fulgt med på konkurransen. Jeg ser altså for meg at de av dere som har blogger kanskje vil blogge om det og legge en lenke i lenkesamling her, og dere uten blogger bruker kommentarfelt. Interessert?

I dag, på tirsdag og onsdag frem til kl 19.00 er det de SORTE og GRØNNE blomstene sin tur. Konkurransen er åpen for alle, og premiene er fantastiske, så bli med!

Om konkurransen: Fordelt på seks innledende runder kjemper blomstene om en plass i solen. Hvilken blomst har det lille x-tra som bringer det finaleplass og seier? Juryen ser etter sjarme og skjønnhet, og som alle juryemedlemmer lar de seg påvirke av en god historie. Dette er altså ikke en ren fotokonkurranse, tekst kan bidra til finaleplassen, og i finalen bestemmer folket!
Du kan lese om konkurransen og regler i den store utlysningsposten (klikk her)
Dette er siste runde, du finner de tidligere rundene her


premier3

Premier:
1. plass: Gavekort på 3.000kr fra Vien Compagniets nettbutikk med varer fra Burgon & Ball.
2. plass: 45 cm høy “Design with light” utendørs lyslykt fra Holmegaard.
3. 4. 5. og 6. plass: Årsabonement på magasinet Norske Hjem (Gamle Hus, hager og interiør).

yvonne-tonje-mini

Finalistene plukkes av jury, denne består av:
* Yvonne Dengin er hagedesigner med eget firma; Dengin hage & landskap, som retter seg både mot privathagemarkedet og mot større anlegg. Yvonne har skrevet tre hagebøker og deltatt i bla hageprogrammet Kjærlighetshagen på NRK.
* Tonje Waaktaar Gamst, påtroppende redaktør for Hagetidende Norges største hagemagasin som lages av det norske hageselskapet. Du finner henne privat på Twitter og Pintrest
* Meg, Anne Havåg Holter-Hovind.

Kortutgaven av hvordan delta:
1. Finn frem et bilde
2. Skriv litt tekst om blomsten, minst en setning (feks hvorfor du liker den, eller fakta om den). Ta med blomstens navn om du kjenner dette, lenk gjerne hit. Språk: Norsk, dansk eller svensk.
3. Legg det ut på din egen hjemmeside, eller blogg, eller offentlige fotoalbum.
4. Gå til konkurranseposten for fargen og legg inn lenke via den blå knappen nedenfor de andres bidrag.
5. Ferdig :)
– Klikk for å lese regler og utfyllende informasjon.

Det er veldig hyggelig om dere som besøker eller bidrar til konkurransen legger igjen hilsener hos noen av bidragene dere er innom. Det er ikke forventet at du gjør dette, men jeg veit det blir satt pris på :)


‘); // ]]>

Slik legger du bidraget inn
1. Trykk på blå knapp rett over her hvor det står “Add your link”
2. Fyll inn:
– URL: Nettadressen til der bidraget ditt ligger. Du må lenke direkte til bidraget, ikke til bloggens eller albumets forside.
– Name: Navnet ditt, eller bloggen dins. Gjerne også navnet på blomsten om du har det.
– email: Kan kun sees av meg, brukes for å kontakte vinner.
3. Trykk «Next»
4. Velg bilde. Når du har trykket på bildet du vil bruke så kan du velge enten å beskjære (crop first) sjøl, eller du kan la den beskjære for deg (add without cropping).
5. Ferdig!

Får du problemer med å fylle inn lenketingsten så legg lenke i kommentarfeltet så skal jeg hjelpe! Det hender den er vrang, så bare spør i vei, ikke vær flau!

Og finalen? Jo, den åpner 26. februar. Gled deg, det blir bra, og hvordan dere skal greie å velge en vinner det begriper jeg ikke :D

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

40 Comments

 1. […] Konkurransens runder: Konkurransen er delt inn i seks runder, hver runde åpner for påmelding ca klokken seks på ettermiddagen og er åpen i ca 48 timer. * ROSA: Se bidragene her. * HVIT: Se bidragene her * RØD og ORANGE: Se bidragene her * BLÅ: Se bidragene her * GUL: Se bidragene her * GRØNN og SORT: Se bidragene og delta her […]

 2. Spännande växter! Jag hoppas få många svarta tips:)).
  Ha det gott.
  Kram Maria

 3. Kan man lägga två inlägg med en färg i vardera??

  1. Hei :)
   Fint at du spør, dette er det sikkert flere som lurer på.

   Og nei, du kan kun legge inn ett bidrag pr runde, så du må velge mellom å vise en sort eller en grønn blomst.

 4. Lesernes `måha-liste`er en spennende tanke, Anne! Noe må vi jo gjøre mens vi venter i ulidelig spenning :)))

  1. fint å høre Krepsemor :)
   Om nok sier de vil ha, så blir det!

 5. Super spennende å følge med! så mange spennende blomster:-)

 6. Måha-innspill er fine. Det er alltid så vanskelig å finne noe man vil ha på gartneriene og i plantelistene. Kjempevanskelig. Så jeg er for!

 7. […] Har inga svarta bilder att komma med så här blir det grönt för hela slanten. Den första bildens blomma vet jag inte vad det är. Kanske en daggkåpa? Sedan kommer några bilder från mitt älskade lilla växthus Kronärtskockans vackra knopp Fikonplantans blad och sist olivblad från plantan jag fick av väninnan som tröst när mi älskade pappa hade dött förra våren. Det ska bli spännande att se hur de har klarat sig i vinter. Detta är mitt bidrag till tävlingen svart o grönt på Moseplassen.com […]

 8. Ja, du må gjerne lage en må ha liste! Det er så mange må ha planter i x-faktor, at øynene går helt trill rundt ;-))

  Takk for at du gjør dette her, Anne!

 9. Alltid härligt med grönt även om jag nog missuppfattat temat lite idag, mitt inlägg är ändå väldigt grönt och mycket av det jag visar har gröna blommor om än små!
  Ha en fin dag.
  Lotta

  1. Har du lyst til å bytte konkurransebidrag så kan du godt gjøre det, bare si i fra så jeg kan rydde i listen :)
   Jeg ser dere er noen som har missoppfattet litt, burde vel vært enda tydligere i utlysningen.

 10. farmorshage

  Hadde vært spennende med MÅ HA liste, for kjenner at den er lang allerede ;) Skulle gjerne lagt til blogger jeg følger på siden min, men…tror jeg bare for lagt til de som har blogg.no, ikke skjønner jeg det heller..men for det dessverre ikke til, kansje endre bloggen til annen side ;) Ha en flott dag :)

 11. farmorshage

  Takk Anne :) nå står iallefall noen blogger der, selv om jeg ikke får opp bilde av bloggene..argh…:)

  1. Det med å få opp bilder er en blogspot-funksjon som ikke tilbys av andre

 12. Kanske platsar inte mitt bidrag då blommor saknas? Men det gör inget i så fall. Det har varit jätteroligt att vara med! missade bara första, Rosa, men sen har jag hängt med. Tack för en rolig utmaning!
  Ha en fin dag!

  1. Hei Ulrika, det stemmer det, det er _blomstene_ som konkurrerer, så blader kvalifiserer ikke til finalerunde. Jeg hadde tenkt å ta meg en runde nå og si i fra til de som har valgt å delta med blader, har ikke rukket det før.
   Om du vil bytte til noe med blomster så kan du gjerne det. Legg inn nytt bidrag, og si i fra så sletter jeg det gamle. Om ikke så lar vi det bare stå som det er.

 13. Hei :)
  Til dere som sier ja til “må-ha” lister, flott. Jeg kjører nok det nå ja, legger ut bloggpost på torsdag tenker jeg. :)

 14. […] är dags för sista delen i Moseplassen x-factor-tävling. Blommor i svart eller grönt är inte något jag har många av, men en svart skönhet vill jag […]

 15. farmorshage

  Ok, takk igjen :) Og morro og få til noe med bloggen iallefall, og være med på konkurranse…og listen over må ha er stor nå..igjen ;)

 16. Det tänkte jag inte på:)). Jag bara tänkte växter i största allmänhet, vad bra att du sa till.
  Du kan ta bort inlägget från konkurransen, så får jag se om jag gör ett nytt bidrag.
  Ha det gott.
  Kram Maria

 17. Hei.
  Er det forskjell på knopper og blomster også? Hos meg rekker ikke Høstormedruen å blomstre fordi vinteren kommer litt for tidlig for den hvert år.
  I såfall bør jeg nok bytte bidrag..

  En må-ha-liste høres forresten ikke dumt ut:)

  1. Fint du spurte Fagertun, nå har jeg oppdatert oppdateringen :)

   Knopper, også veldig harde/små = blomster
   Avblomstret blomst = blomst
   frukt, bær, frø osv er ikke en blomst.

 18. Hei Anne. Det er helt i orden, for det tenkte ikke jeg på at en ikke kunne bruke bilder med bladverk. Da kan du velge det første bildet av svartkronen.
  Klem fra Marit

 19. Hej igen, självklart får du ta bort salladen mm från mitt inlägg. Tack för din kommentar.
  Kram Lotta

 20. Jeg har lagt inn et nytt bilde i konkuransen :) Bare å fjerne det første bildet av bregnebladet :)

 21. Hei Anne.
  Det har vore kjempekjekt å få være med på blomeutfordringa som du har på bloggen din. Ogspennande tider blir det når det skal velgast ut kandidatar. Det kan ikkje bli lett med så utrulig mykje flott som har blitt vist her.
  Og må ha listene blir berre lenger og lenger. Veldig mykje fristande.
  Tusen takk for den kjekke utfordringa du sette i gang!!
  God kveld til deg, frå MarJE.

 22. […] fra grønt til sort/mørk lilla er utrolig vakkert. Så når Anne på Moseplassen etterlyser grønne blomster, da er dette min kandidat. Takløken er en flott kantplante og jeg har hatt den i hagen overalt […]

 23. Hei Anne! Godt du passer på oss og fint jeg får en ny mulighet i stedet for druene på siste konkurransedel. Ble nok litt for ivrig der, ja. Har lagt inn et nytt innlegg.

 24. Hej Anne.
  Nu har jag gjort ett nytt bidrag, med Aklejan William Guiness.
  Ha det gott.
  Kram Maria

 25. […] X-faktor blomsterutgaven 2013: SORT og GRØNN […]

 26. Ja, jeg blir gjerne med på må-ha-listen:)

 27. […] X-faktor utfordring fra Anne på Moseplassen. Denne gangen er det svart og grønn. Akkurat slike planter bare må ha, når man snubler over dem. […]

 28. Jeg syntes også det er en fantastisk ide med en “må ha” liste :)

 29. Hei;)
  Å så dumt at jeg ikke rakk å legge med min sorte blomst i går;)
  Mange fine bidrag
  Se gjerne min vakre AKELEIE;)

 30. […] Hvite blomster – Røde og orange blomster- Blå blomster – Gule blomster – Sorte og grønne […]

 31. Takk til alle bidragene og kommentarene! Kjempegøy, og min absolutte favorittrunde dette :D

  Må-ha bloggposten er nå publisert, håper mange lager lister og deler!

 32. Hei Anne og Alle dere Andre, som har lagt ut spennende, inspirerende bilder av “MÅ HA” planter. Rene skattekisten dette. Det er så mange av disse bidragene som havner i ønskelisten min, så tusen takk for både informasjon og inspirasjon.

  1. Ja, x-faktor er gull som inspirasjon!! Takk for at du har bidratt sjøl Elly :)

 33. […] så den blir alltså Svarta rabatten sedan. Har länge velat skaffa lite svarta växter och Moseplassens svarta x-factor tema väckte habegäret efter flera nya […]