Bjørkefinken har ankommet :)

En av de vakreste trekkfuglene jeg får på besøk er bjørkefinken. Temmelig lett gjenkjennelige hanner med sort, grå, hvit og orange. Hannene har overraskende ulike tegninger. Noen har nesten sorte hoder, andre spettete som den på bildet, og intensiteten på det orange varier noe. Hunnene har et roligere utrykk, uten det sorte og med lysere orange.

Jeg har skrevet om bjørkefinken her, der finner du også flere bilder.

De kom for en par dager siden, og om en par uker er de nok borte igjen ettersom de aldri hekker i mitt nærområde. Det betyr at jeg må ta meg tid til å nyte de nå. Og det er jo litt av magien med en hage, at den har tid som en faktor :)

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

11 Comments

 1. De er kjempefine og et sikkert vårtegn! Jeg bor nok nærmere skogen enn deg, for jeg har dem jevnlig på besøk hele sommeren.

  1. Heldig du er da!
   Det står i boka at de kan hekke i min region, men som du sier så er det nok for villastrøk her tenker jeg. Men godt jeg kan være foringsstasjon da :)

 2. Det var da en flott fugl! Vi har fortsatt mange fugler innom brettet, håper den tar turen innom her og :)

  1. Det er igrunnen nå på våren jeg har mest fugl i hagen faktisk. Fugletrekkene gjør sitt, og de første fugleungene ser ut til å være ute av redet allerede også, slikt blir det livlig av!

 3. Den er jo så fin, denne arten har jeg ikke sett her.

  Nå har det blitt så mange insekter så foringplassens blir snart ryddet vekk.
  De har begynt å besøke fuglekassene mine og det er like spennende hvert år om noen etablere familien i noen av kassene mine i år.

  God helg.

  1. Hei Marit, du kan gjerne fortsett å mate en god stund til, om du har mat igjen. Det er slitsomt for fugleforeldrene å finne nok mat, så foring gjør at de kan få frem flere barn, og flere kull.

 4. Den er jo så fin, denne arten har jeg ikke sett her.

  Nå har det blitt så mange insekter så foringplassens blir snart ryddet vekk.
  De har begynt å besøke fuglekassene mine og det er like spennende hvert år om noen etablere familien i noen av kassene mine i år.

  God helg.

 5. Kommet hit også! Trodde først det var bokfink, men synes ikke det stemte helt. Håper på å se en hann med svart hette…

  1. Ja de har jo samme kroppen, så det er tydelig at de er i slekt :)

 6. Flokker her hos oss også, noen artigheter både hanner og hunner sitter innimellom bokfinkene utenfor kjøkkenvinduet. Men de er temmelig sky.

  1. Hyggelig at du også har den på besøk. Ikke den enkeleste fuglen å ta bilder av, som du sier så kan de være ganske sky.