Moseplassen – livet i hagen
hagetips

Vist på sending om å anlegge kjøkkenhager på God morgen Norge

Published on: 14. mai 2013
7 comments

I dag er jeg på God Morgen Norge og snakker om hvordan planlegge en flott kjøkkenhage. I denne bloggposten finner du informasjon om produktene jeg har med meg og bildene jeg har vist. Denne posten ble publisert før jeg reiste til studio, den oppdateres i ettermiddag med noen presiseringer når jeg ser hva vi rakk og hva jeg fikk plassert inn i studio, og så skal jeg også se om jeg får satt inn noen bilder.

Men aller først: Til nye lesere:
Hei! Velkommen til Moseplassen, Norges mest leste hageblogg. Her finner du hage i alle former, med en miks av tips, inspirasjon og pur hageglede. Nesten daglig kommer det nye artikler her på bloggen, og følg meg også gjerne på Facebook og Instagram.

Produktene som ble vist i dagens sending:


Fra Hasselfors
Nordisk firma med en rekke ulike hageartikler. Du finner nettsiden deres her. Føres gjennom hagesentere og blomsterbutikker, og gjennom nettbutikken Bygghjeme
Jeg har med meg en plantetrapp (tre og hvitlakket metall) og vegghengte krukkeholdere. Og viser bilde av deres vekstvitrin (veggdrivhus/skap).

Fra Plantasjen:
En av norges største hagesenterkjeder, du finner nettsiden deres her og drivbenker mm finner du her.
Jeg har med et minidrivhus i tre og glass, og viser bilder av drivbenk og drivskap. Dessuten er alle plantene jeg har med derifra, samt en par av frøpakkene.

Fra Krukkegården:
Krukkegården ligger i Ås, en halvtimes kjøring syd for Oslo. De har som dere forstår av navnet mange krukker, men også mye annet til hagen. Besøk nettsiden deres her.
Jeg har med to plantestativ i metall, noen småkrukker, og et klatrestativ til å sette i krukken eller bakken.

Fra Burgon & Ball
Burgon & Ball er et erkebritisk kvalitetsmerke for hageredskap og utstyr. De er å få i noen hagebutikker, og de prøver nå å få bredere innpass. Du kan også handle direkte med agenturet her .
Jeg har med pilkasser i to størrelser, med insektsnett og plantebag. Jeg har også med diverse småredskap, og et frøbrett.

Fra egen hage
Vi skal anlegge ny kjøkkenhage i år. Den skal bygges av pallekarmer, og jeg har med to halvpallekarmer på sendingen for å demonstrere. Det var meningen å ha med noen ferdig malte og fine pallekarmer, men det ble bare rett og slett for mye og for store ting, og jeg byttet i siste liten til de halvpallekarmene, som da dessverre ikke er malt. jeje. Det er og med to vindusruter. Og diverse frø.
kjokkenhagen-produkter
.

Bilder av kjøkkenhager:

Jeg kommer også til å vise et knippe bilder av kjøkkenhager. Disse er tatt av leserene, tusen takk til dere! Det kommer minst to bloggposter fremover hvor jeg viser bilder av kjøkkenhager, både de som ble vist på sending og noen jeg ikke fikk tid til å vise.

Bildene jeg viste i dag ble tatt av:
Camilla Hesby Johnsen på Syverud Gård. Bilder av deres fantastisk flotte nedsenkte kjøkkenhage med mursteinsbed og vidunderlige plantevalg. Jeg er så heldig å få vise mer av denne kjøkkenhagen som er den flotteste jeg har sett i hele Norge, bloggpost kommer forhåpentligvis mot slutten av uken.
– Maria Mjølhus. Bilder av deres flotte kjøkkenhage nær fjellside med stenkanter. Denne skal jeg også vise litt mer av senere :)
Anne Karin Skjørdal som har bloggen Hagebo. Hun har tatt bildene jeg viste under et arrangement av Majebo, men hun har også en flott kjøkkenhage sjøl og blogger flittig om den. Anbefaler spesielt nyeste bloggpost til de som er grønnsakshageferskiser, der gir hun tips til lette grønnsaker.

.
Oppdatert: Sendingen er nå over og jeg er på plass i min egen sofa igjen. Veldig hyggelig, men jeg rakk ikke over mer enn halvparten av det jeg hadde håpet… litt vel ambisøs tidsplanlegging der…;)
Jeg har oppdatert med bilder, noterte forhandler/produsent-info på det siste. Har fått endel spørsmål i ulike kanaler og håper dette gjør det enklere å tyde hva som var hvorfra :)

Share
fuglefryd-fuglebok

Årets julegave?

Blogglistenhits