Moseplassen – livet i hagen
Blomster

Min favoritttulipan: Tulipa turkestanica

Published on: 18. mai 2013
7 comments

Så er det endelig på tide å presentere min favoritttulipan: Tulipa turkestanica. Hun ble plantet i hagen allerede før vi flyttet inn, og har hver eneste vår brakt meg stor glede. I fjor kjøpte jeg og fikk jeg flere løker, så nå står det tuer av den flere steder i hagen, blant annet i bedet rett fremfor sofaen hvor den fanger solen og vinden på magisk vis.

Tulipa turkestanica er en villtulipan/ botanisk tulipan. Den får en blomsterstilk pr løk, og hver stilk kan få opp til tolv blomster (her hos meg er det vel vanligvis rundt syv). Blomstene er hvite med gult senter, og stilkene er stive nok til å holde blomstene oppe, men vaier utrolig vakkert i vinden. Tulipa turkestanica blir ca 25 cm høy, hun trives best i sol og kan stå i ganske jord, (som de fleste andre løkblomster foretrekker hun grei drenering, ikke vasstrukken jord om vinter mao). Hun kommer fint igjen år etter år, og vil spre seg om hun trives. Blomstrer relativt tidlig, sånn like etter krokus tenker jeg.

tulipa-turkestanica-8

Jeg tror ikke turkestanica er spesielt godt kjent, men jeg har sett den både hos Nelson og andre løkforselgere så den burde være grei å få tak i om du er tidlig ute (den selges på høsten sammen med alle andre løkblomster som blomstrer nå på våren).

[new_royalslider id=”15″]

Som sagt, dette er min favoritttulipan, med god margin. Jeg synes den er nett og yndig, liker så godt at den har mange små blomster som er i bevegelse. Fargene gjør at den passer inn over alt, og når det attpåtil er villig så blir den en selvfølge for enhver hage, i mine øyne.

Hadde vært veldig artig å høre fra andre som har den om dere også er like begeistret over Tulipa turkestanica som jeg er, så bruk gjerne kommentarfeltet! Spesielelt om dere er uenige i meg, så folk som leser dette kan få et balansert inntrykk.

Share
fuglefryd-fuglebok

Årets julegave?

Blogglistenhits