Spretten søndag: Lønn er smågodt for både fugl, ekorn og humle :)

Lønna er et lite skattekammer for ekorna. På høst og vinter byr det på frø, og på våren deilig søt sirup. Ekorna sleiker stammene, og de spiser på knopper og blomster. Jeg har sett fugler hakke hull i stammene for å få sevja til å renne, jeg veit ikke om ekorna også biter hull, eller om det bare snylter på fuglenes jobb, mest sansynlig det siste.

Disse bildene er litt over en uke gamle, nå er det allerede blomst på mine lønnetrær 🙂
Blomstene er fulle av nektar og en skikkelig humlefavoritt, så alt i alt vil jeg hevde at lønn er et genialt og ganske så undervurdert tre.


ekorn-lonneknopper-3

ekorn-lonneknopper-2

Fortsatt god helg alle sammen! Tusen takk for alle de koselige kommentarene som har kommet inn i det siste 🙂

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

4 KOMMENTARER

  1. Her har stor lønn og oppstammet lønn begynt å vise sine irrgrønne blomster. Her er det både ekorn og humler. I går var det et eksemplar av den sist nevnte, eie god rund ei, i drivhuset. Ikke lett å hjelpe den ut mellom planter, benker og alt drivhuset er fylt med nå. Har satt opp dør, så håper den kommer ut på egen hånd.

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her