Moseplassen – livet i hagen
Fugler

Stæren er endelig tilbake!

Published on: 15. mai 2013
2 comments

Jeg har hatt sofadag i dag, og da passet det helt ypperlig at tre stær valgte å komme på besøk. Mannen hørte en av de i helgen, men det var først i dag jeg fikk se den, og det var et kjært gjennsyn.

Som dere ser av bildene så er det en usedvanlig vakker fugl. Den ser sort ut på avstand, men når du kommer nær nok så ser du at drakten er full av farger. De gul-hvite prikkene er det første du ser og de gjør stær enkel å skille fra svarttrosten, og kommer du nær nok så ser du at det sorte går over i både grønt, blått og lilla.

Stæren er en kjær gjest i hagen, både fordi den er vakker, men også fordi den har så fint kroppsspråk, også er det litt ekstra stas fordi den er rødlistet. Jeg har tidligere år hatt en liten koloni av de her og er stolt av å ha bidratt til å øke bestanden litt ved å tilby foreldrene og tennåringene servering på fuglerestauranten (og fuglebadet, som var superpopp med tennåringene).
Jeg har blogget mye om stær før, du kan lære om stæren her, og se video av stær her.

staer-2

staer-3

staer-4

Tags: stær
Share
fuglefryd-fuglebok

Årets julegave?

Blogglistenhits