Storfint besøk av rosenfink :)

Jeg har pådratt meg en forkjølelse og ligger rett ut i sofaen med hjernen avskrudd og munnen lukket (hehe, jeg har vondt i halsen og bør ikke prate, noe som er en utfordring…). Men, det er ikke så veldig synd på meg, for jeg har jo møblert hus og hage slik at jeg har hyggelige hageopplevelser tilgjengelig fra sofaen :)

En slik flott opplevelse kom fra rosenfinken, som stakk innom på sitt aller første besøk! Jeg har ikke sett den før, men takket være flittig blaing i fuglebøker i fem år for å identifisere hagegjester så kjente jeg den raskt igjen. Rart med det hvordan kunnskap sniker seg inn sånn helt uten at det var planlagt ;)

Jeg orker ikke egentlig gjøre noe i dag, selv ikke inni datamaskinen, men jeg var litt bedre når den var innom fikk tatt et par bilder jeg vil dele litt raskt med dere, for dette er en vakker fulg! Ble du nysgjerrig på fuglen så kan du lese om rosenfinken hos wikepedia

rosenfink-1

rosenfink-2

Anne Holter-Hovind
Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram, Facebook og gjennom nyhetsbrev for jevne hagedrypp.

12 KOMMENTARER

 1. Den var stilig! Og så kjekt at den besøkte deg når du trengde det ;-)
  Du er dyktig som visste kva den heiter!

  Masse god betring!

  PS: når du er god til det: Kan du gi tips om ulike plantar både nytte og andre ein kan så i midten av juni og alikevel få glede av dei i sommar?

  • Hei :)
   Jeg har noen litt raske forslag til deg nå, så skal jeg tenke litt mer på det :)
   – salat og bladgrønnsaker kan du så både i juni, juli og august :) Masse spennende å velge i!
   – bønner og sommersquash kan du så i juni. Det er sikkert noen bønner som er raskere enn andre da, akkurat det veit jeg ikke dessverre, jeg veit bare at det er mulig å så noen av de da.
   – jeg tenker at du sikkert kan så både ringblomst og blomkarse da, så har du blomstring helt til frosten kommer.
   – reddik vokser raskt og kan såås i juni

 2. Den var stilig! Og så kjekt at den besøkte deg når du trengde det ;-)
  Du er dyktig som visste kva den heiter!

  Masse god betring!

  PS: når du er god til det: Kan du gi tips om ulike plantar både nytte og andre ein kan så i midten av juni og alikevel få glede av dei i sommar?

 3. For en liten vakker en! Denne har jeg aldri sett, men kanskje den ikke finnes her på Vestlandet? Ellers er det mange andre søte små som møter daglig på foringsstasjonen. Som er åpen en liten stund til :) God bedring Anne!

 4. Heisann og masse god bedring!!
  Herlige bilder av rosenfinken! Jeg fikk besøk av denne 2. pinsedag men
  selvfølgelig lå apparatet i et annet rom….
  Har aldri sett en slik før, så jeg googlet..og kom frem til rosenfink- en
  lærer mye når en ser «fremmede» fugler:)
  Den oppholder seg for det meste i India….så kansje jeg burde koke litt
  ris og lage wok til den hihi:))
  Har ikke sett den siden mandag…
  Vel,,,så deg forresten på god morgen norge:))) Sååå mye flotte og smarte
  løsninger du viste frem!:)
  Ha en fin fin kveld – så godt som det kan gå an da!:)
  Klemmer fra Janne

 5. Heisann og masse god bedring!!
  Herlige bilder av rosenfinken! Jeg fikk besøk av denne 2. pinsedag men
  selvfølgelig lå apparatet i et annet rom….
  Har aldri sett en slik før, så jeg googlet..og kom frem til rosenfink- en
  lærer mye når en ser «fremmede» fugler:)
  Den oppholder seg for det meste i India….så kansje jeg burde koke litt
  ris og lage wok til den hihi:))
  Har ikke sett den siden mandag…
  Vel,,,så deg forresten på god morgen norge:))) Sååå mye flotte og smarte
  løsninger du viste frem!:)
  Ha en fin fin kveld – så godt som det kan gå an da!:)
  Klemmer fra Janne

 6. Artig å oppdage nye gjester i hagen! :)
  Denne var fin. Selv har jeg ikke sett rosenfink i virkeligheten.
  Ønsker deg god bedring! Nyt hageutsikten med en stor kopp te. ;)

 7. Hei :)
  Tusen takk for alle de hyggelige kommentarene! Det varmet veldig :D Jeg var som dere sikkert forsto for dårlig til å svare underveis, men nå har det heldigvis lettet noe, og hurra for det! Jeg var virkelig sjaber der noen dager…

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her