Summende hager lansert, i en summende hage :)

I går var det lansering av miljøverndepartementet og Hageselskapets Summende hager ovenfor pressen. Dette foregikk i en hage i Solvang kolonihage, i strålende sol. Godt oppmøte, til og med humla kom summende innom og deltok i presentasjonen (ei humle sjena inn på “scenen” mens miljøvernministeren pratet og tok helt opppmerksomheten).

Det ble en superhyggelig dag i en superfin liten kolonihage :) Interessante foredrag som ga ekstra giv for å fortsette å tilrettelegge i egen hage, og inspirere dere til det samme. Bård Vegard Solhjell påpekte noe vesentlig: Humlesaken er en viktig sak i seg selv, men det er også del av noe større: Vi må passe på biologisk mangfold totalt sett. Andreas Viestad sa noe annet som er meget sant: Vi skal ikke bare tenke på hvilken insekt og planter som er nyttig for oss og så verne de basert på nytte. Naturen er ikke til for oss, men noe vi skal leve i sammeksistens med.

Humleutfordringen jeg har gående ovenfor bloggerene ble nevnt spesifikt av Bård Vegard Solhjell mf. Både miljøverndepartementet og Hageselskapet er svært begeistret og glade for engasjementet bloggerene viser :)  En par intevju ble det jammen på meg også, Hage.no legger ut en sak etterhvert, og både P4 og Radio Norge intervjuet meg.

Bildet er tatt av Iver Schröder. Legg merke til at Solhjell og jeg naturligvis har fargekoordinert ;)

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 Comments

  1. Jupp :)
   Jeg synes det er sånn barnslig gøy å være med på sånne ting. Etter mange år i sofaen så er det fortsatt spesielt å endelig få ta del fysisk, ikke bare pr nett. Bli kjent med fagpersoner og lære fine ting og ikke minst få noen å spørre så jeg kan skrive bedre bloggposter. Og så er det stor stas å møte folk jeg har snakket med på epost og telefon og få ansikt og kroppsspråk på de :)

 1. Heisann! Nå har jeg sendt stafettpinnen over kjølen, over Skagerak og Atlantern, dette er jo en internasjonal sak, Humla kjenner ingen grenser ;:OD)
  Flott bilde ;:OD)

  1. Flott! Supert at du sender videre :D

 2. […] masse god lærdom å hente for oss som ikke eier grønne fingre :P Hun blogget for litt siden om en kommentar fra Andreas Viestad som jeg syns var så […]