Ringblomster, vis frem dine!

Jeg føler at ringblomster er en undervurdert blomst. Kanskje er den så lett å få til at folk tar den for gitt? Eller kanskje fargene skremmer?

Så i dag slår jeg et slag for ringblomsten, blir du med?
Jeg synes nemlig at ringblomsten fortjener å løftes frem i solen, for dette er en plante som passer i hele landet og for alle uansett hagekunnskap. Og det der med farger, det er slettes ingen grunn til å hoppe over den for den finnes i så mye mer enn hylende orange!

ringblomst-7

Fem forte fakta om ringblomst:
– Ettårig. Så den rett ut i bedet på våren og så blomstrer den flittig hele høsten helt til det er frost.
– Trives i absolutt hele landet, men på feks Røros er det mulig du bør tyvstarte den ved å så den inne.
– Utseendet varierer på navnsorter, men generelt så kan vi si at fargene varierer fra myk kremgul via knall orange til dyp rød. Ca 15-50 cm høy, fylte eller enkle blomster.
– Humlefavoritt, om en holder seg til de enkle sortene.
– Kronbladene på blomsten kan spises. Smaker ittno, men er dekorative i salat eller som kakepynt eller som ingrediens i blomstersmør

.

Bli med og del dine ringblomster!
Velg den måten å dele på som passer for deg, del gjerne flere bilder, men ikke del samme bildet flere ganger ;)
Alt 1. På facebook: Legg inn ringblomstbilde i kommentarfeltet på den konkrete posten på Moseplassens facebookside, du finner den her.
Alt 2. På Instagram: Bruk hashtag #RingblomstMoseplassen, bildene kommer da opp nederst på denne siden.
Alt 3. På blogg/nettside/bildealbum: Lag ett blogginnlegg eller finn frem bilde fra bildealbum, legg så inn lenke til det i lenketingen rett nedenfor.Dersom du ønsker å bruke alternativ 3 så legger du til bidraget ditt ved å trykke på blå knapp rett over her. Obs, da må du altså ha lagt bildet ut på blogg/nettside/bildealbum først. Får du problemer med å bruke knappen så legger du lenken i kommentarfeltet på bloggen så skal jeg fikse :)

Instagram: Under her finner du bilder delt på Instagram. Bruk #RingblomstMoseplassen så dukker de automagisk opp, etterhvert.

Håper du blir med og sprer hagehverdagsglede!!!

ringblomst-5

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 Comments

 1. Ja nå kjente jeg at jeg var litt lei meg fordi jeg ikke har sådd ringblomster i år, men jeg kommer sterkt tilbake til neste år : ) Ikke bare en lekker blomst men spiselig også : )

 2. Så utrolig stas at du løfter frem Ringblomsten. Jeg har hyllet den siden mitt hageliv startet. Ingen sommer uten Ringblomsten. Kommer et innlegg fra meg til uken:):) Tusen takk! Dette fortjener den.

 3. Herlig :) Jeg samler på ringblomster, de er så utrolig herlige, man må bli glad i dem. Håper det ikke gjør noe at blogginnlegget er fra August.
  Ha ei finfin helg fylt med glade ringblomster i knall orange.

 4. […] oppmuntret i forrige uke alle til å være med og dele ringblomstbilder, (se oppfordringen og bidragene her). Det er mest på Instagram det har kommet inn bidrag, og jeg ble forleden super inspirert av en av […]

 5. k.henriksen

  Det påstås stadig at ringblomst er ettårig. Men jeg har faktisk en plante som nå i april blomstrer for tredje år på rad.( Det skal legges til at den har stått inne gjennom vinteren,
  Vakker blomst. “Hylende oransje” er favoritten,
  Mvh