Søker humlekongler og villvinbær!

Hei!
Jeg har i lang tid planlagt å skaffe meg både vilvinn og humler. Det er flotte og villige klatreplanter med en herlig bonus på høsten: bær og kongler. Meeeeen, det var ikke så mye vits i å plante klatreplanter før gjerdet var på plass så jeg har fortsatt ikke bær og kongler……

Men jeg har jo så skrekkelig lyst på de, så nå lurer jeg. Er det noen av dere lesere som har overflod i hagen og kunne tenke dere å selge meg en fibb? Bor du i Oslo så kommer vi innom og høster selv, bor du utenfor så kan det vel sendes pr post tenker jeg.

Hva jeg skal bruke det til? Kranser! Jeg har sett det gjort og de blir kjempefine :D

villvinbaer

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

11 Comments

 1. Å, du skulle gjerne fått, men villvinen min har ikke blomstret. Og humlen står fremdeles i potten. Men en knakende god idé er det.Og en påminnelse om at det bør sankes både det ene og det andre fra skogen nå. God helg – forhåpentligvis med et renn av folk med villvin og humle!

  1. Vi får krysse fingrene!
   Og du har nå forresten noe enda mer spesielt, eføyblomster :D

 2. Stine Idsøe

  Eg har iallefall litt humle :) Skal sjekke om de er fine før eg lover noe :)

  1. Så hyggelig Stine! Da krysser jeg fingrene :)

 3. Rose-Marie Bank

  Om du vil ta en finværsdagtur til Drammen så har jeg lang rad med villvin. Hun-humle har jeg slitt med å finne selv. Har tatt masse stiklinger og forsøkt å grave opp ville ved kysten og plante i hagen uten hell. Mitt beste tips er slang;) Jeg bruker det til te og samler i høstmørket;) På utsiden av gjerdene såklart. Da er det nesten lov;)

  1. hehe, jeg er nok litt prippen og slanger ikke, selv ikke på utsiden av gjerdet. Det er jo dekorativt der det er og gleder sikkert både huseier og de som går forbi på veien. Men, å gå å ringe på og spørre pent om å få forsyne seg kunne jeg jo gjøre :)
   Humlekonglete hørtes interessant ut!

 4. Ellen Pettersen

  Hei Anne.
  Dessverre så har jeg ikke så mye villvinbær å by på. Det du kan få er Vikkvinstiklinger eller planter. Når det gjelder Humle må jeg sjekke mine foreldres hage :)))). Gi meg et vink om du vil ha Villvinstiklinger eller planter.

  1. Hei Ellen, takk for tilbudet! Jeg takker nei til stiklinger og planter, men synes det var hyggelig at du tenkte på det!

 5. Skulle gärna dela med mig, men de blir nog rätt platta innan de kommer fram :( Hoppas någon annan har så du får det du behöver.

  1. Det ser ut til å ordne seg :)

 6. Therese Tjeldflaat

  Hei Anne!

  Jeg har masse humle i hagen (Oslo) hvis du fortsatt trenger det.
  Tusen takk for en fantastisk fin og inspirerende blogg!

  Vennlig hilsen

  Therese