Humlestafetten 2014, bli med og spre kunnskap om humla!

Nyttig og godlunt, humlen er en av hagens viktigeste hjelpere ettersom hun sørger for at plantene kan lage frukt og frø. Men dessverre har hun problemer med å leve i vårt moderne samfunn. Hun er i ferd med å dø ut, og nå trenger hun hjelp!

Alle med hage, balkong eller fellesareal kan hjelpe humlene ved å: Plante humlefavoritter, ikke bruke gift og ved å tilby humla bolig. Les mer om hvordan hjelpe her.

Blogg for humla!
Det er viktig at så mange som mulig gjør litt for humla så derfor inviterer jeg til humlebloggstafett. Har du en blogg så har du en stemme. Uansett hva du blogger om til daglig, og uansett om du har ti eller ti tusen lesere hver dag så håper jeg du vil bruke stemmen din til å hjelpe hagens viktigeste dame!

Slik kan du delta i humlebloggstafetten:
1. Skriv ett nytt innlegg på bloggen din om at humla trenger hjelp, og gjerne også litt om hva man kan gjøre for å hjelpe humla. Du kan feks viser frem en blomst du synes er fin som humla også liker, og med det inspirere andre til å plante humlefavoritter. (Du finner oversikter over humlefavoritter her). Eller du skriver om å ikke bruke gift, eller om humleboliger.
2. Utfordre tre andre bloggere til å skrive om humla. Lenk til de fra ditt innlegg og husk å gå til bloggen deres og fortelle de at de er utfordret.
3. Lenk hit til utfordringen slik at leserene dine kan få lære mer om humla.
4. Når blogginnlegget ditt er postet så kommer du hit til denne posten og legger inn en lenke til din egen bloggpost i lenketingsten under. Da kan andre oppdage deg, og du kan vinne premier!

NG-premie


Takk og gulrot, aka premier:


Som en takk til dere som engasjerer dere for humla så har humlestafetten flotte premier fra Nordic Garden!
• For hver tiende som deltar i stafetten (og lenker seg inn i lenketingen) så trekker jeg ut en tilfeldig vinner som får tilsendt 5 poser med frø til blomster humlene svært gjerne vil besøke.
• Utfordringens aller beste blogginnlegg vinner en absurd haug med vårblomstrende løk som humlene elsker. Det er en jury som kommer frem til vinner, og premien deles ut i slutten av august.
Hovedpremien er forbeholdt bloggere med bostedsadresse i Norge, mens frøpremier også sendes til Danmark og Sverige :)

humle-rutelilje-2

Alle er herved utfordret, og jeg håper DU tar utfordringen og så sender den videre. I tillegg til en generell utfordring til alle så sender jeg nå en direkte utfordring til disse bloggerene:
Claus Dalby/ Mitt havelivKomikerfrueGlassverandaI just had to tell you soMarits hagedagbokHobbykokkenGarden LivingMatbloggenHarvestSlik melder du inn ditt innlegg:
– Trykk på blå knapp over her hvor det står “Add your link”. Du føres så til en ekstern side, fyll inn:
Link= nettadressen til blogginnlegget
Link title= navn på bloggen din
Email= Blir kun lest av meg og brukes for å kontakte vinnere eller annet direkte forbundet med humlestafetten.
– Får du det ikke til så legger du bare lenken i kommentarfeltet under og sier du ikke fikk til så fikser jeg :)

.

Humlebloggstafetten er en del av kampanjen Summende hager som drives av Miljødirektoratet og Det norske Hageselskapet. Du finner de på facebooksiden deres, og på hashtagg #summendehager på Instagram. Verdt å følge!

Lenke til summende hager

.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

74 Comments

 1. Takk for utfordringen! Håper at riktig mange blir med denne gangen også! :-)

 2. Hei, hei! :))
  Oppdrag utført, -og tusen takk for tilliten! ;)) Virkelig et flott initiativ Anne, du må ha lykke til videre med kampanjen! :0)

  Stor klem, Ann,
  Glassveranda.

 3. Da er oppdraget utført (med glede) Heia humla, og alle slekningene dens <3

 4. Jeg gikk glipp av innslaget ditt på Tvnorge i morges, er det mulig å se det på nett eller reprise??

  1. Hei Linda. Det var TV2 ;) TV2 legger de egenproduserte sendingene ut på nett, men i betalingstjenesten zumo, dessverre.

 5. Hei, Anne!(Ev. lesere!)

  Har noen peiling på selvvanningskasser(ev. annet smart selvvanningsopplegg!) for f.eks tomater? VI skulle gjerne dyrke tomater på hytta i sommer, har nå kjøpt noen småplanter, men utfordringen er jo å få vannet mens vi ikke er der…? Du kjenner ikke til noen leverandører av slikt noe, ev. noen som kunne vite noe om dette?

  Hilsen Annette

  1. Jeg husker ikke noen produsentnavn akkurat nå Annette. Dessverre. om jeg kommer på noe etterhvert når hjernen roer seg så hører du fra meg!

 6. Ellen Pettersen

  Hei!

  Jeg blogger ikke, men dette kunne jeg tenke meg å være med på!
  Tips meg gjerne om hvordan du ønsker at jeg skal gjøre det.

  1. For å være med på selve stafetten må du ha blogg, men du kan jo engasjere deg uten blogg også! For eksemple ved å fortell venner og arbeidskolegaer og familie om humla når du møter de. Og går noen tur i hagen din med deg og skryter av blomster, så kan du jo nevne om de er humlefavoritter :)

 7. Takk for utfordringen, Anne. Jeg er snart i gang!

 8. Innlegg laget! Supert tiltak, alt for lite humler som suser rundt i disse dager(været her nord har vell mye med det og gjøre) men det er ikke like mye humler nå, som det var da jeg var liten.

 9. Heihei!
  Skikkelig gøy at så mange allerede er med på bloggstafetten, og at andre uten blogg også engasjerer seg ved å dele på facebook osv. Takk for det!

  Det går litt i ett for tiden med mye media og annet, så jeg er bakpå med kommenteringen, men setter stor pris på å høre fra dere!

 10. Heihei!
  Skikkelig gøy at så mange allerede er med på bloggstafetten, og at andre uten blogg også engasjerer seg ved å dele på facebook osv. Takk for det!

  Det går litt i ett for tiden med mye media og annet, så jeg er bakpå med kommenteringen, men setter stor pris på å høre fra dere!

 11. […] Bli med på humlingen du også: Vi kan alle bidra til å hjelpe humla, både ved å tilrettelegge egen hage, og ved å spre kunnskap. – Jeg ser at svært mange av dere lesere flittig deler humlepostene med andre på facebook. Det er helt supert, fortsett med det! – I går lanserte jeg humlebloggstafetten, og allerede er det 13 bloggere som har tatt utfordringen og bruk sin blogg til å hjelpe humla. – åpen for alle bloggere, bli med! […]

 12. Da har jeg laget et innlegg og publisert det på bloggen min. Humla må reddes :-)

 13. Da er oppdraget halvveis utført. Jeg har deltatt i stafetten, og snart skal jeg også plante de humlevennlige blomstene og urtene ute :)

  Her er link til mitt bidrag: http://grayzine.no/matbloggen/2014/05/09/humlebloggstafetten/

 14. Da er oppdraget halvveis utført. Jeg har deltatt i stafetten, og snart skal jeg også plante de humlevennlige blomstene og urtene ute :)

  Her er link til mitt bidrag: http://grayzine.no/matbloggen/

 15. […] er en viktig støttespiller i kampanjen Summende hager, og har som et bidrag sendt ut en utfordring til alle hagebloggere i Norge om å skrive om humla og hva vi kan gjøre fo…. Har du en blogg, eller kanskje vet om en god hageblogg, hiv deg på og gjør en innsats […]

 16. […] har valgt å hive meg på Humlestafetten 2014 og håper å få med meg noen av mine favorittbloggere slik at vi sammen kan spre kunnskap om det […]

 17. […] Et antall av de som deltar på humlebloggstafetten har skrevet om sine giftfrie hager, anbefalt lesning, du finner de her, og har du blogg og giftfri hage så skriv gjerne om det og meld deg på stafetten […]

 18. Anne Marie Anda

  Hei Anne !
  Da ble det et humleinnlegg fra meg og .
  Et flott tiltak .
  Lykke til videre !
  klem fra Anne

 19. Jeg har også skrevet om humla. Det er en hjertesak :)

 20. Fantastisk at så mange er med! 35 bidrag på fem dager er rett og slett fantastisk!
  Nå blir det spennende å se hvor mange flere som plukker opp det viktige budskapet.

 21. Hei! Fikk ikke til å lenke meg til. Ha det godt! Humla er kjempeviktig. Anne

 22. Då har eg og skrive (og teikna) om humla!

 23. […] a well known blog about gardening in Norway, have started Humlestafetten, a relay race to spred knowledge about the bees’ problem, and to make more people help these […]

 24. Hei, da har også jeg skrevet et innlegg i humlestafetten!

 25. […] også på å delta på Humlebloggstafetten om du har blogg! Over 40 bloggere er med allerede og de kommer fra alle mulige sjangere: […]

 26. Jeg synes det er hyklerisk av Nordic gardens å gi frø til premien i humlebloggstafetten, samtidig som de har reklame for Roundup på forsiden. Roundup er f eks mistenkt i en diverse sykdommer: http://www.globalresearch.ca/monsanto-roundup-linked-to-global-boom-in-celiac-disease-and-gluten-intolerance/5370041

 27. Jeg synes det er hyklerisk av Nordic gardens å gi frø til premien i humlebloggstafetten, samtidig som de har reklame for Roundup på forsiden. Roundup er f eks mistenkt i en diverse sykdommer: http://www.globalresearch.ca/m

 28. Nei, jeg får ikke til, det vil ikke ta noe bilde og jeg har ikke mulighet til å styre med det. Men innlegget ligger ute her:
  http://frodith.blogg.no/1400258391_ta_en_humle_og_la_den.html

 29. Nei, jeg får ikke til, det vil ikke ta noe bilde og jeg har ikke mulighet til å styre med det. Men innlegget ligger ute her:
  http://frodith.blogg.no/140025

 30. Altså jeg klarte ikke lage link i linke-dingsen din, men har laget innlegg :-) Og har tegninger til hele innlegget :-D Kan du linke for meg, hvis innlegget er godkjent :-D Jeg har jo ikke blomster, eller hage eller en potteplante en gang, men jeg er veldig glad i humler, og BLE utfordret, så jeg har gjort så godt jeg kan :-D

 31. […] I dag håper jeg å inspirere deg til å velge noen planter for krukkene dine som er gode matplanter for humla og sommerfugler og andre pollinatorer. Jo flere humlefavorittplanter du har i hagen jo bedre, for humla trenger din hjelp! – Les her om hvorfor og hvordan hjelpe humla – Husk å bli med på humlestafetten om du har en blogg! […]

 32. […] for den saks skyld. Det pågår i skrivende stund en humlestafett der ute i bloggverdenen, og på denne siden finner du mer informasjon om humla og humlas utfordringer. Her finnes også mange gode tips til […]

 33. […] Moseplassen har igangsatt en humlestafett med oppfordring om å blogge for humla. Jeg har blitt utfordret av Ugleloftet til å bidra. Jeg tenkte jeg skulle benytte meg av muligheten til å blogge flere ganger om humla. Så jeg har laget meg en liten knapp for anledningen. Når du finner den, er du på et humleinnlegg. :-). – […]

 34. Herlig at dere er med!
  Takk for engasjementet :D

 35. Gratulerer til Kattene mine lager engler i sneen, hun ble trukket ut som vinneren av humlefrø for gruppe fire. Tidligere vinnere er Glassveranda, Toves Sammensurium, Blomsterland.

  – Alle får fem pakker frø fra Nordic Garden, (de tre andre har naturligvis allerede blitt sendt).

  1. Hipp hurra og tusen takk skal du ha :-D.
   Gleder meg til frø!

 36. […] Og du. Har du blogg? Husk humlebloggstafetten! […]

 37. […] Anne på Moseplassen har oppfordret bloggere til å skrive om humler. Det blir færre humler her i verden. Og én av grunnene er matmangel. Eller altså blomstermangel. Anne på Moseplassen har derfor oppfordret alle hagebloggerne hun vet om til å skrive om humler. Jeg tenkte jeg skulle oppfordre noen bloggere som vanligvis skriver om andre ting enn hage. Å bli kvitt flere gressplener ville vært flott også for oss gresspollenallergikere. To fluer i én smekk! …. mens humlene gleder seg  … […]

 38. […] Innlegget er mitt bidrag i en stafett som startet på Moseplassen. Jeg vil gjerne sende ballen videre til en som har utfordret meg tidligere, nemlig Pludrehanne. Hun […]

 39. […] du har hage, balkong, terrasse eller bare en liten krukke på trappen – her kan alle bidra! Les mer om kampanjen for å gi humla bedre levekår, på Annes Moseplassen-blogg – kanskje du selv har lyst til å være med å spre det summende, gode budskap i sosiale […]

 40. […] Du finner utfordringen her – bli med du også! Og du, det er mange små og en stor premie som gulrot og takk, –  frø og løk fra Nordic Garden :) […]

 41. Supert initiativ! Jeg fikk utfordringa fra Unni/Ordspinneriet, og har nå blogget til humlens fremme. Fullt av humler strikoser seg i prydepletreet vårt. De setter også pris på at jeg er litt lat med å klippe plenen (også kjent som løvetannenga…)
  Pludrehanneklem

 42. […] Anne, som driver norges største hageblogg oppfordret med Humlestafetten 2014, bli med og spre kunnskap om humla! […]

 43. missjackson

  Jeg er med! :)
  http://mssjackson.wordpress.co

 44. […] også de andre bidragene på Moseplassen, som er bloggen der alt […]

 45. […] har blitt utfordret av Anne fra Moseplassen til å bli med på Humlestafetten – å spre kunnskap om humlas usikre situasjon. Humler er pollinerende insekter, og de bidrar […]

 46. […] Du kan gjøre fire ting for å hjelpe: 1. Plant blomster humla kan spise av på balkongen eller i hagen 2. Ikke bruk insektsgift og plantevernmidler. 3. Sett ut boliger til de pollinerende insektene (humlehus, insektshotell, bikuber) 4. Fortell andre at humla er viktig og at hun trenger hjelp! Feks ved å være med på Humlebloggstafetten […]

 47. […] oppfordringen fra Humlestafetten 2014 og hjelp til med å la humla […]

 48. […] Humla er hagens viktigeste hjelper :) – les om humla og hvordan hjelpe de her – delta på humlebloggstafetten! […]

 49. Flott utfordring! Håper riktig mange blir med på dette! :-)