Fargefest i sommersol :)

Det er ofte en utfordring å ha blomsterbuketter i så sterk sol og varme som vi er så heldig å ha i Oslo for tiden, de kolapser rett og slett og blir liggende som usjarmerende slakt. Men etasjeblomst klarer biffen, og sammen med bladene til storknebben så stråler den om kapp med solen 🙂

– Håper det er godt sommervær og hagevær der du bor også, god helg!

etasjeblomst-bukett-hage

Pst, etasjeblomst er en spiselig plante, både blader og blomster. Den er flerårig, og, den er en humleblomst! I bunn av alle bloggposter finner du alltid kategorier og stikkord, klikk på de så finner du andre blomster med slike egenskaper 🙂

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

7 KOMMENTARER

  1. Det var en fargerik bukett.

    Honningurten frøsår seg ikke hos meg, så jeg sår hvert år.

    Ha en fin helg, Anne!

  2. Hei!

    Nydelig bildet av disse røde blomstene. Slike hadde foreldrene mine, sør Russland. Prøvde tideligere å finne ut hva de heter på norsk, fant ikke. Vet du det?

    Tusen takk for flotte innlegg og inspirasjon.
    På forhånd takk for svaret,

    Mvh, Julia

    • Hei julia 🙂
      De heter altså etasjeblomst på norsk, vitenskaplig navn er Monarda 🙂 Jeg veit ikke om dette er en navnsort, eller den rene arten, men trolig er det den rene arten for den er rimelig lik i fargen (Det finnes navnsorter med andre farger, bla lilla)

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her