Mer om snøkrystaller og papirtrær

Å klippe snøfnugg er fantastisk moro! Jeg storkoser meg med klippingen og synes det er så artig å vise de frem i snøfnuggkalenderen på Instagram, og her på bloggen. Siden jeg la ut videoen som forklarer hvordan brette så har jeg klippet enda flere og fylt på ruta, så nå er det formelig snøstorm her! Utrolig effektig julestemning :)

I dag deler jeg noen flere snøkrystaller presentert slik at de er enkle å la seg inspirere av eller kopiere. Og så forklarer jeg hvordan trærne har blitt til, det siste har vært et ønske fra flere lesere i den foregående uken.

Men aller først: Om du ikke allerede har sett den så anbefaler jeg posten som viser hvordan brette og gir noen små tips for klipping og montering, klikk her.

.

snokrystaller-moseplassen


Alt du ser her er klippet i A4 ark, både krystaller og trær. Helt øverst er det noen ekstra store snøkrystaller, de består av to A4 ark. Det er helt vanlig kopimaskinpapir av det litt tynne slaget (80 grams). Om du lurer på skala, vinduet er meget stort, og det høyeste treet er nesten 90 cm høyt!

Hvordan jeg klippet trærne:

For å virkelig skape ett vinterlig julete landskap så bestemte jeg meg for å sette noen grantrær nederst i vinduene. De er laget med vanlige A4 ark og klippet med saks. Prinsippet er rasende enkelt. Toppen på treet er ett enkelt stående ark, og alle grenene består av ett liggende ark hver (dvs to pr grenkrans). Jeg la arkene utover på bordet og tegnet et omriss av ett tre. Grenene blir gradvis lengre og tykkere og er planlagt slik at de klippede grenene skyves sammen (arkene må derfor ligge med overlapp når du tegner). Når omrisset er klart så bretter jeg topparket i to og klipper det, og så ett og ett sett med grener på en gang (dvs at jeg legger to ark oppå hverandre, eller fire om jeg vil ha to trær). Jeg klipper rundt omrisset først, og så klippet jeg inn frynsene i arket. Før montering så tapes paralelle grener sammen slik at de butter helt, (minst mulig tape som du ser synes på bildet under så synes den på dagtid), og så monteres det hele på ruta med dobbeltsidig tape.

Enkelt og effektfullt, eller hva?

juletre-papir-4juletre-papir-1

Flere snøflakmønstere:

Papir-snoe-Moseplassen

Jeg har som nevnt en snøfnuggkalender gående på min konto på Instagram – Følg meg gjerne!
For dere som ikke er der så har jeg lagt inn de første åtte lukene under:

kalender-1Snøkrystall klippet i papir


Snøkrystall klippet i papirSnøkrystall klippet i papir


Snøkrystall klippet i papirSnøkrystall klippet i papir


Snøkrystall klippet i papirSnøkrystall klippet i papir

Husk, jeg vil gjerne se dine papirklipp også! Bruker du Instagram så blir jeg glad om du tagger med @moseplassen og #moseplassen, har du blogg så kan du legge lenke i kommentarfeltet, og er du på Facebook så del gjerne bilde på facebooksiden til Moseplassen :) Det er så gøy å se hva dere klipper!

Oppdatert: Se egen bloggpost om hvordan brette og klippe ut isroser med samme teknikk.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

15 Comments

 1. Så smukt :-) At klippe snekrystaller var altid på decemberprogrammet da jeg var en lille pige, måske jeg skulle tage fat i den fine bunke silkepapir som ligger i min skuffe.

  1. Det synes jeg du skal Lisbeth! Du får nok fort dilla igjen tenker jeg ;)

 2. So pretty. :)

  1. Thank you Linda!

 3. SÅ nydeleg!

  Takk for inspirasjon :-)

  Adventsklem

  1. takktakk, og adventsklem til deg også :D

 4. Du har jo laget så mye flott at jeg ble kjempeinspireret. Her er min stjerne. http://somdagenegr.blogspot.no/2014/12/smapikenes-ringdans.html

  1. Den var kjempefin! Gøy å se Naturglede, og inspirerende!

 5. naturglede

  Du har jo laget så mye flott at jeg ble kjempeinspireret. Her er min stjerne. http://somdagenegr.blogspot.no

 6. […] neste innlegg: Jeg har nå laget et nytt innlegg. Der finner du forklaring på hvordan lage trærne, og massevis med mønstere du kan følge eller la deg inspirere […]

 7. Vakre snøkrystaller!
  Dette skal jeg kose meg med i førjulstiden.

  Flott nettsted du har forresten. Fantastisk mye god inspirasjon og lærdom du deler.

  1. takk susanne, det var koselig å høre!

 8. […] enn den vanlige åtte/seksten, og du kan lære å brette her. – Her finner du bilder av snøstormvinduene mine, og mange mønstere – På instagramkontoen min ligger enda flere mønstere og […]

 9. Joyce Hansen

  I love your work! some years ago I also did paper cutting . I made many snowflakes and beautiful standing Christmas tree from card stock ( 3 different sizes. I f you send your email address I will send you a picture so you can copy.

  1. Moseplassen

   Thank you for your kind offer Joyce! Im overbooked on crafts-to-doo now, but I really appreciate your offer :D