Våren er her, iallefall bjørkefinken…!

Greit nok, så har vi hatt en ekstremt mild vinter, og det er tydelig våryrhet på gang i hagen. Men det var alikevell ekstremt overraskende å se en flokk bjørkefink! Det er en trekkfugl jeg vanligvis ikke ser før i april, så nå veit jeg ikke helt hva jeg skal tro. Det kan jo være en liten flokk som har overvintret, tror vel mest det. (oppdatert: Jeg sjekket fugletellingen og det viser seg at bjørkefink slettes ikke er en uvanlig overvintringsgjest, sådaså!)

Uansett. En svært kjærkommen gjest er den. Vakker og variert. Faktisk er bjørkefinken en av de fuglene jeg får besøk av hvor drakten skiller mest fra individ til individ. Hannen har naturligvis mye mer farger enn damene, men det er også innbyrdes forskjeller mellom hannene. Alle har en miks av svart, grå, kremhvit og årets trendfarge myk-orange. Kanksje dette skal kalles årets trendfugl?

Vil du lære mer om bjørkefinken så har jeg skrevet om den her.

bjorkefink-3bjorkefinkbjorkefink-4

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 Comments

  1. Line Handgård

    Storkoser meg med siden din! Er såååå glad i fugler og stader! Moseplassen har mange ideer, flotte bilder og lærerike innlegg! Takk:)

  2. Vi har hatt björkefink på foringsplassen hele vinteren. Og vi ser nå at hannen har fått mye sterkere farger nå når det går mot vår.
    Veldig vakker fugl.