Den skjønneste hagebenken!

I forrige uke viste jeg noen bilder fra Engelske hagedesigneren Rosemary Verey hage Barnsley House. Jeg har som sagt tenkt å vise mye fra den hagen fremover, og i dag går jeg tett på en av de fineste hagebenker jeg har sett, den står like ved bedet jeg viste i første bloggpost fra hagen.

Jeg er veldig opptatt av at sitteplasser i hagen kan være mer enn et sted å sitte. At de kan bidra aktivt til å skape en bedre hage som både ser finere ut og gir flere opplevelser. Denne benken er stjerneeksempelet på at et møbel kan bli som et hagesmykke! Den er en integrert del av hagen og bedet, bidrar til å gjøre området interessant på avstand og nært på, og gir deg en mulighet til å sitte avslappet i hagen, som en del av den, og virkelig la den omslutte deg.

Benken består av en stk stenbenk, med en “rygg” av formklippet buksbom. Å få så stor buksbom er vrient her i Norge, men om du vil gjenskape denne benken i din egen hage så kan du vurdere å bruke en løvfellende tett busk (feks alperips), eller du kan lage den i barlind.

benk-hagesmykke-2benk-hagesmykke-3benk-hagesmykke-4

– Se mer fra denne flotte hagen ved å klikke på stikkordet Rosemarey Verey like under her!

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 Comments

  1. Så vakker krakk. Der fikk man jo lyst til å sitte. I dag skinner sola her og det er flere varmegrader, så det går fint å kose seg på en eller annen krakk her også i dag. Ha en finfin mandag!

  2. […] lyst på mine egne. Du kan se den i bruk i de to foregående innleggene fra Barnsley house: Her og her, og flere følger senere i […]

  3. Det er noe helt spesielt med hagene designet av Rosemary Verey. Hun er uten tvil min favoritt av engelske hagedesignere.