Kjenner du til salvie?

Salvie Nemorosa

Det finnes fantastisk masse ulike blomster, og det er bare en liten del av de jeg selv har prøvd ut. Salvie er en av de jeg har begrenset erfaring med, men er nysgjerrig på og gjerne vil lære mer om. Den har mange ulike arter, noen av de er sommerblomster, andre kan overvintre i store deler av landet.

Hele røkla er supre humleplanter og jeg tenker at salvien fortjener å bli bedre kjent!

Men, i stedet for at jeg skal remse opp noe jeg har lest i en bok så fikk jeg lyst til å be dere lesere om å bidra, ekte erfaringer er alltid best. Så. Har du salvie i hagen/på balkongen? Da hadde det vært veldig artig om du vil fortelle hvilken salvie du har, hvorfor du liker den og hva slags stell den får, slik at andre kan forstå om det er en plante for dem. Jeg blir veldig glad om du i tillegg har bilde av den 🙂 Jeg samler sammen og lager en stor salviebloggpost, høres ikke det fnt ut?

Du kan levere ditt bidrag i kommentarfeltet her i bloggposten, eller i dette kommentarfeltet på facebook, eller på Instagram (tagg da med #moseplassen). Har du blogg så kan du svært gjerne legge inn en bloggpost der, og så legge lenken i kommentarfeltet her! Ikke la det stoppe deg at noen allerede har fortalt om din favorittsalvie, bare artig å få innspill fra mange på samme planta.

Nå gleder jeg meg til å bli bedre kjent med salviene! 

PS: Aller øverst ser du steppesalvie, salvia nemorosa, ‘Caradonna’. Det er en av de det garantert blir skrevet om i «Den Store Salvieposten» 😀

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

15 KOMMENTARER

  1. Bra tema:-)

    Jeg har Salvie Caradonna, som du nevner ovenfor, flott kraftig farge, er nå 60-70 cm høy, plantet ifjor( på hytta, ved havet,Fredrikstad!)

    I tillegg har jeg spisesalvie, altså krydderplanten, og den så jeg hadde noen vakre lilla blomster nå (også på hytta), litt blekere i fargen, og litt mere rufsete liksom, men veldig dekorativ – rene prydplanten!

    Så finnes det jo også salvie med rosa blomster, og hvite, tror jeg? I tillegg hadde jeg en som hadde litt hvit/rosagrønne brokete blader, var spisesalvie, tror jeg, men mulig den har dødd ut? Veldig vakker. Hadde den i noen år, kjøpte den på det lokale hagesenteret.

    Og mener at salvie gjenblomstrer, hvis den kuttes ned etter første blomstring? Blomsterer jo tidlig, allerede midt juni 🙂

    Salvie er svært lettestelte planter, tåler tørke, og det meste, men må ha masse sol, vel?

    Annette

  2. Steppesalvie er en suveren plante. Den er et fint alternativ til lavendel. I Trondheim sone 4, klarer den vinteren mye bedre enn Lavendel. Favoritten min er Salvia nemorosa ‘Blaukönigin’, men i grunnen er de ulike steppesalviene fine.

  3. Jeg ser at jeg har skrevet altfor lite om Salvie, men rekker ikke å gjøre det nå. Jeg endte opp med Salvie fordi Lavendel ikke trives i leirejorda her (eller de kalde vintrene) . Salvie tåler tørr sommer (vi har veldig lite vann til vanning), blomstrer lenge, flotte farger og blir fort stor i bedet. Jeg har Caradonna, Blue Queen, Merleau Blue + en rosa uten navn. Til tross for at jeg ikke systematisk nok med gjødsel, så overlever Salvie og blomstrer rikt. Veldig godt likt av humler.

  4. Hei. Jeg bor i Finnmark og har salvie i hagen min. Dessverre stod det bare Salvie på lappen da jeg kjøpte denne planten, trodde faktisk at det var sommerblomster:-) Men den har overvintret hos meg i 3 år nå. Humler elsker salvien min. Har prøvd å laste opp noen bilder, men de er for store. Har skrevet lite om salvie på bloggen min, men her er det i hvert fall et bilde http://extremenorthgardening.b

  5. Kjøpte en salvie Black & Bloom, ganske storvokst variant, finner ikke så mye om den, men den ar lange blå blomsteraks og bladene minner nesten om hagehortensia! Veldig fin, kjøpte min på Krukkegården!
    Det er en staude, lurer på om femkamp overvintre i krukke eller om den bør i jord

    • Jeg har hatt steppesalvie i pallekarm i to år. Tror derfor den vil trives i en stor krukke også.

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her