Besøk Moseplassen under Oslo Åpne hus!

I våres ringte de fra Oslo åpne hus og lurte på om jeg ville åpne hagen under deres arrangement. Jeg lo. Og så lo jeg litt til. Og sa nei.

Seriøst. Oslo åpne hus samler det beste av arkitektur i Oslo og gjør det tilgjengelig for publikum. Hva i alle dager har min hage der å gjøre? Men prosjektleder Ellen Haukås fortalte at de ville favne bredere enn prestisjeprosjektene, vise mer hverdagslig arkitektur, og at de også var opptatt av økologi. Eller noe sånt. Jeg husker ikke helt, jeg var rett og slett i sjokk.

Dere skjønner. Noe av det leieste med å være sjuk er at jeg ikke får lov å arkitektere. Hodet vil ikke. Det er ikke kapasitet inni der til å tenke lure arkitekttanker, det blir for komplisert. Jeg elsker yrket mitt og savner virkelig både det å skape gode rom og det herlige fellesskapet. Det er jo fantastisk å få lov å formidle hagestoff, men jeg skulle så gjerne ha vært arkitekt også. Så når arkitekter mf har sittet rundt et møtebord og blitt enige om at de vil ha med min relativt enkle hage i sitt geniale prosjekt, så blir jeg rørt. Og glad, og stolt og sjokket.

Hagen her er ikke det ypperste av arkitektur. Slettes ikke. Det tror verken jeg eller de, men Oslo åpne hus har altså allikevel sett noe på Moseplassen som de synes det kunne være fint å vise frem, og det flatterte meg såpass at jeg etter mye overtalelse endte med å si ja.

Så. Lørdag 12 september fra kl 14 til kl 17.30 inviterer jeg deg til fysiske Moseplassen på Nordstrand! Her får du se en litt småsliten hage for jeg har vært altfor syk i sommer til å ha noe særlig orden, men jeg håper å få trommet sammen noen gode hagehjelpere til uken sånn at det ikke blir altfor flaut.

ekornbarn-kasse-1

Jeg synes egentlig det er griseskummelt å invitere inn slik. Ikke fordi det er vanskelig å ha besøk, jeg digger å møte hageinteresserte, men fordi jeg er sikker på at alle tror det er mye finere her enn det faktisk er og at det dermed blir skuffelser fremfor begeistring. Jeg er nemlig rå på å velge motiv og vinkler når jeg tar bildene. Jeg viser jo bare frem det som faktisk er fint, fra sin fineste side, i det fineste lyset. Ikke alle baksider og uinteressante biter og uferdige områder… Men, om tre uker kan dere se alt med egne øyne, og så håper jeg det ikke blir for skuffende.

Min hage er bare ett av mange prosjekt som er med i Oslo Åpne hus. Du kan se alle prosjekter på nettsiden deres, og så kommer jeg til å presentere noen utvalgte før visningshelgen. Og så skal jeg prøve å få laget en grundig videovandring i visningshelgen også, så kan også dere som ikke kommer innom få se hele moseplassen på en gang, jeg lover å inkludere noen baksider også 😉

humle-hjortetrost-1

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

2 KOMMENTARER

  1. Så spennende og veldig fortjent! Du har jo virkelig tenkt – og satt ut i live(!) så mange»riktige» tanker omkring det å binde ute og inne sammen , og det er noe som ofte blir forsømt, men som jo er så viktig! Ikke bare interiør for seg, og hage for seg, som er mer vanlig tenkemåte, men samspillet imellom..! Og kanskje litt hyggelig, hvis det går ann å si det? at nettopp sykdommen din, som har gjort at du er avhengig av å oppleve hagen mye fra sofaen, har gitt deg en helt unik kompetanse på området! Arkitekt, hageinteressert – og for tiden syk!
    Bare trå til, du har noe helt unikt der, synes jeg! Spiller ingen rolle om det uperfekt, det er ikke det man er ute etter.. Og egentlig, man blir jo bare så innmari glad hver gang man ser at andre har det litt skittent, rotete eller fullt av halvferdige prosjekter!

    Hilsen Annette

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her