Hagegruff! Bli med å vise frem hvordan hager faktisk ser ut…!

ugress-1

Jeg blogger fordi jeg liker å spre hageglede. Inspirere og snike inn kunnskap der jeg kan. Overgrodde rotekroker er ikke egentlig noe som gir meg hageglede, men kanskje kan de være litt inspirerende lell?

Absolutt alle hageeiere har ett eller flere områder de ikke er videre fornøyd med. Kanskje døde blomstene i krukken, kanskje gror noe i overkant entusiastisk, kanskje er man midt i å lage en endring, kanskje man bare rett og slett trenger et sted å stue planter og materialer og annet rot. Og helt garantert så har man ikke tid/ork/penger til å gjennomføre alt man drømmer om.

Instagram, facebook, blogg og snapchat handler jo i stor grad om å vise frem det beste med livene våre. Men hva med å snu litt på det og også vise frem litt av det verste? Minne oss alle på at – joda, litt hagegruff følger med, mellom alt det vi er fornøyd med.

Jeg bidrar med litt gruff fra min hage, og håper du vil dele litt fra din. Om jeg får inn endel bidrag så lager jeg en oppfølgingspost – la oss være menneskelige sammen!

Du kan bidra i en eller flere av disse kanalene:
– Legg inn bilde i kommentarfeltet her på bloggen
– Lag bloggpost på egen blogg og legg lenke her i kommentarfeltet
– Legg inn bilde på facebooktråden
– Legg inn bilde på Instagram og tagg med @moseplassen og #hagegruff
– Send meg en snap på Snapchat (brukernavn Moseplassen)

hagegruff2

Så, over ser du tre av mine hagegruffer (jada, jeg har flere).
Øverst den i utgangspunktet fine kjøkkenhagen som er helt neglisjert i år. Det er lite oppi pallekarmene, det var for mye annet som skjedde i våres, og så ble jeg veldig dårlig så jeg rakk aldri å så det jeg skulle. Men om det er lite i bedene, så er det dertil mer utenfor… Grusgangen, vel, den har blitt gressgang. hehe.
Rett over her så ser du et bilde fra «stappevekkområdet», trenger vel ikke si mer enn som så? Og ett som viser en overgrodd hagegang, du kan såvidt skimte første tråkksten. Nei, jeg kommer faktisk ikke ut i det bedet i år, delvis fordi jeg har laget for smal gang, og delvis fordi jeg ikke har vært flittig med å hverken luke eller klippe tilbake planter.

Jeg har tenkt på denne posten i flere år faktisk, men ble trigget til å omsider få skrevet den etter alle de hyggelige kommentarene jeg fikk forrige helg når jeg fortalte at jeg synes det var ugreit å ha åpen hage når den var såpass ute av synk etter at jeg har vært såpass dårlig i sommer. Nå har jeg fått og skal få mer hjelp til å få fikset opp i noe av hagegruffet før den åpne hagen, (den derre grusgangen må nesten lukes). Men perfekt blir denne hagen aldri, og det er heller ikke noe mål ettersom perfeksjonisme er veldig slitsomt og tvangstrøyeaktig.

Venter spent på å få se hvordan det faktisk ser ut hos deg også!

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

4 KOMMENTARER

  1. Knallbra post. For en måneds tid siden skrev jeg en liste over alle de ting jeg hadde planlagt som ikke hadde blitt noe. Den ble lang og hadde mange og flotte planer. Så stilte jeg spørsmålet om det hadde skadet eller gjort noen vondt at disse tingene ikke hadde skjedd og svaret var nei. Ingens verden hadde lidd eller gått i grus av alt jeg ikke hadde gjort. Jeg hadde tvert i mot hatt mange gleder mens jeg hadde handlet inn frø som ikke ble sått (i år), designet og samlet inn noen og tyve pallekarmer uten at min flotte pallekarmstjerne-oppbygde blomsterbed ble noe (i år) og tenkt ut hvordan jeg skulle bygge de rustikke stubbe-ospeplanke-benkene og kabeltrommel-bordene. materialene ligger fint og venter til neste år. Veden ligger fremdeles stablet som store kubber og lange greiner. Ingen ting av dette og mange andre planer som ikke ble noe i år har skadet et eneste menneske. Kjempeviktig å se alt vi får til (hvor smått den enn kan virke tidvis) og samtidig kjenne etter at det ikke er så farlig med det som ikke ble gjort og som heller grodde igjen. Hvis man klarer det siste sitter man igjen med nettogevinst fordi man har hatt mange timer med store gleder under planlegging og innkjøp av frø, verktøy, materialer – utallige timer med gleder i kalde vinterdager mens kataloger, blogger og annet har blitt studert med tanke på å få ideer.

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her