Jeg elsker respons!

Min hovedmotivasjonen for å drive med hageformidling i alle ulike kanaler er at jeg når ut til folk, til deg. Jeg elsker at jeg kan fange en opplevelse i hagen eller grøftekanten og spre den videre. At jeg kan gi glede, inspirasjon og kunnskap som på en eller annen måte gjør andres dag litt finere.

Mottakeren er viktig! Jeg ser på dere som følger meg som hagevenner. Og når jeg deler noe fra hagen, så skriver jeg ikke til en generisk gruppe mennesker, jeg deler det med deg. Og da er det veldig hyggelig om du vil være med i samtalen.

La meg nå bare få påpeke at jeg på ingen måte forventer at du legger igjen lange kommentarer på alt jeg deler, men vit at jeg setter veldig stor pris på all form for respons jeg får, både besøkssatistikk, liker, hjerter, kommentarer, snapper, tagginger og deling. Delvis fordi det gir meg energi, delvis fordi det hjelper meg til å forstå hva av innholdet mitt som engasjerer, og delvis fordi leserenes kommentarer kan bidra til å utdype mitt innhold og gjøre det bedre.

Og ikke minst: Respons får meg til å føle at jeg er en del av et hagefelleskap! Og jeg liker felleskap! Virkelig, det sosiale gjør hele hageopplevelsen så mye bedre, større, sterkere 🙂

blomster-2

Så takk til alle dere som vil være med ut i hagen, jeg ser dere på statistikken selv om dere aldri sier noe, og det at ting blir lest er en super bekreftelse på at det har verdi. Men ekstra takk til dere som av og til legger igjen et hjerte, sender en snap, tagger egne bilder med Moseplassen, trykker Liker, legger igjen en kommentar eller sier hei på gata. Uten slik tilbakemelding hadde jeg gått lei for lenge siden, det er for dere jeg skriver!

Klem Anne 🙂

Og, moseplassen er mer enn denen bloggen. Om du ikke allerde de gjør, så håper jeg du vil følge meg på:
Facebook
Instagram
– Snapchat (heter Moseplassen). Og for dere som lurer, de småtullete bildene av meg er derfra 🙂

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

17 KOMMENTARER

    • Ikke sant! Kjempekoselig er det 😀 Og takk for følget gjennom alle årene fru Villrose 🙂

  1. Kjæreste Anne, da jeg for en stund siden ble alvorlig syk klarte jeg ikke å arbeide i hagen. Kroppen var traumatisert og jeg følte meg så trist og begynte nesten å gi opp. Men ved å følge bloggen din, finne glede og mot, så fant jeg veien tilbake. Jeg tror ikke jeg hadde hatt det spesielt bra i det hele tatt uten deg og tidenes fineste blogg. Ikke bare er det spennende, men du gir så mye. Så det er jeg som skal takke Anne:-) Tusen takk for at du deler av all din kunnskap og hageglede.

    • Nå ble jeg skikkelig rørt Maria, eller når jeg leste den første gang da, har bare ikke hatt overskudd til å skrive her før nå.
      Tusen takk, det var jammen flott å høre at jeg kunne bidra til den fine bedringen din!!

  2. Hei! Jeg begynte å følge bloggen din i går etter å ha funnet den da jeg googlet etter blomster som humla liker 🙂 Jeg har ikke hage, men en stor terrasse med mange potter og kar som jeg fyller med blomster hver sommer. I år blir det humlesnadder her! Skal også lage insektshotell for første gang og håper humlene vil booke noen værelser 🙂

  3. Hei. Veldig fine og sommerslige bilder av deg. Veldig koselig å få innslag fra moseplassen på mail. Jeg har sett deg mange ganger på FrokostTV og synes du har vært flink og inspirerende der. Lurer på om jeg kan stille et spørsmål her. Jeg skal behandle en terasse av innpregnert tre. Har hørt at man kan bruke grønnsåpe. Har du noen erfaring med det?

    • Hei, takk for gode ord 🙂 vi vasker vår ubehandlede terrasse med grønnsåpe om våren. Dette gjør vi ikke så mye for å behandle treet, som fordi det er en skånsom måte å vaske ut grønske på. Så sterkt grønnsåpevann, piasavakost og litt muskelmasse der det er møkk/grønt/skjoller, og vips så er trevirket fint igjen. Vi unngår høytrykksspyler fordi disse, selv med munnstykke ment for terrasse, er såpass hardhente at de ødelegger treets naturlige overflate, noe som igjen gjør det mer utsatt for slitasjeskader og oppflising.

  4. Det er en høylydt digital verden vi lever i, og jeg er lite «påmeldt» ettersom jeg syns det hele kan være litt trøttende. Men én blogg følger jeg: Din! 🙂 All ros til deg for både form og innhold, mye lærerikt, mye koselig, artig og inspirerende. Takk for alt du deler! Når det gjelder innhold har jeg et lite ønske: Jeg har kun terrasse med krukker, og det er mye jobb, både vår og høst. Noen tips til hva man kunne gjøre for å få det litt mindre arbeidskrevende? Kan terrassehager gjøres semipermanente?

    • Hei Elisabeth 🙂
      Det var flott komplement, tusen takk!
      Det kommer masse om krukker og terrasse fremover. Og jeg forstår spørsmålet ditt som at du lurer på om du kan ha plantene stående i krukker over vinteren? Javisst kan du det! Fordi jorda i krukker fryser mye raskere og mye hardere så er det lurt å ha store krukker, og så anbefales det også å pakke de inn (selv om jeg ikke gjør det selv). Sett gjerne krukkene innunder takutstikk om du har, det hjelper mye for å ikke ha altfor søkkvåt jord når de fryser (masse is = mer frostskader). Plantene må være en liten tanke tøffere enn i bedet, tommelfingerregel er vel at de bør ha en herdighetssone høyere i krukke enn i bed.
      – var det nyttig? Lurer du på mer? Spør!

  5. Super godt indlæg, jeg kan ikke være mere enig i hvad du skriver. Jeg ser også mine læser som have venner, og det giver så meget motivation at få respons tilbage på det man skriver.
    Jeg syntes det er virkelig godt du tager emnet op, så vi kan minde hinanden om hvor vigtig det er at huske at like eller smide en lille kommentar. Jeg tager selv den lette løsning ofte, så bliver prioriteten at læse så mange blogs som muligt, istedet for at læse knap så mange, og så bruge lidt tid til at deltage i dialogen på bloggen i stedet for (håber du forstår) Nogen gange kunne jeg godt ønske mig, at jeg selv og andre var mere modige når de skriver kommentarer, vi er alle så «søde» jeg mener ikke at vi skal kritiserer hinanden, men flere dialoger kunne da være skønt. Tænk lige at jeg faktisk gennem dialog kan have indflydelse på din blog, og du på min, det er da interessant.

  6. Bind deg ein blomekrans , kom så til leik og dans….Sang vi på barneskolen….Kledde deg innmari godtHar stor glede av blogger din.Stå på

  7. Hei Anne
    Jeg liker bloggen din veldig godt, den er lett å bruke. Du har en god søkefunksjon, så hvis jeg lurer på noe om en blomst eller plante, så går jeg inn på Moseplassen og ser hva du har skrevet om den planten eller blomsten jeg vil vite mere om. Du gir inspirasjon og glede. Klem Trine

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her