Blomsterhagen på Abildsø

blomsterhagen-4

Jeg har i alle år, helt fra jeg var tenåring og jobbet i blomsterbutikk, synes at hageblomster var finere i bukett enn hva kjøpeblomster er. Jeg liker rett og slett den uformelle stilen hageblomstene har, og som ofte forsvinner når produksjon standardiseres.

Når jeg så legger til min forkjærlighet for økologisk dyrkning, og kortreiste varer, så sier det seg selv at jeg er stor fan av Blomsterhagen på Abildsø 🙂

blomsterhagen-6

Blomsterhagen ligger, som du vel skjønner, på Abildsø, i Oslo (dvs sør/øst). Der produserer Anja og Ida sine egne blomster som du kan kjøpe. Mest snitt (altså buketter/dekorasjoner), men også stauder og sommerblomter i potter. I tillegg selger de grønnsaksplanter som produseres av de like økologiske og kule kollegaene deres i DeHaez (som du kan lese mer om her). Jentene har åpen åkerkantsbutikk hver torsdag og fredag 12-17, og lørdager 10-15. Det er ikke den største butikken, men det den har er av fantastisk kvalitet. Akkurat nå byr de på erteblomstplanter, georgineknoller, herlige buketter med pinseliljer, tulipaner mm, og flotte grønnsaksplanter. og mer 🙂

Jo, når jeg nå først snakker så varmt om jentene: De holder kurs! Veldig populære kurs hvor du bla kan lære å lage buketter med blomster fra hagen. Både sånn helt praktisk hva man bør gjøre for å få blomster til å holde seg, og den kreative biten hvor du får hjelp til å se mulighetene i det du har.

blomsterhagen-5

blomsterhagen-2

blomsterhagen

blomsterhagen-7

blomsterhagen-3

 

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

3 KOMMENTARER

  1. Så utrolig gøy at de gjør det så bra. Håper de får en flott sesong. Har hørt masse godt om de, og håper å få tatt en tur dit i år. God hagehelg, Anne!

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her