Hvilken hageredskap bruker du mest?

Hei!
Hektisk uke dette, for ikke bare hadde jeg tv-team her på onsdag, på mandag kommer DinSide hit for å filme fem korte videoer med hagetips! De skal sendes nå i sommer, og jeg sier naturligvis ifra når de publiseres 🙂

I en av videoene tar jeg for meg hageredskap. Målet er å gi tips om hvilken redskap man absolutt bør ha, med fokus både på jobben som gjøres, og å finne redskap tilpasset bruker. Og, for å gjøre tipsene så universale som mulig, så vil jeg gjerne høre fra dere lesere. Jeg håper rett og slett du vil fortelle meg hvilken hageredskap du ikke kunne greid deg uten!

Jeg er glad for alle tips, enten du dyrker på balkong eller har stor hage, om du er gammel eller ung, syk eller frisk, erfaren eller nybegynner. Bruk kommentarfeltet på blogg eller facebook, og fortell hva du liker, og litt kort om hvorfor 🙂

– På forhånd takk!

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

19 KOMMENTARER

  1. Mit yndlingshaveredskab er saksen. En ganske almindelig, billig en af slagsen til at klippe snegle over med. Hvorfor giver vist sig selv.
    Og nej, det er ikke dyrplageri. Uhyrerne dør øjeblikkeligt i modsætning til når de bliver saltet fx. Og at de skjulle komme lykkeligt af dage i en brandert, hvis man sætter ølfælder ud, tror jeg ikke på (desuden virker det ikke … ikke i min have i hvert fald).

    • Absolutt, det er langt mer humant å drepe med saks, da dør de momentant.

      Takk for gode tips Jytte!

    • Saksa ja! Noen kom meg i fjorkjøpet 🙂
      Plenklipperen er også i bruk innimellom…….Ellers er bedet mitt så fullt av planter at ugresset ikke kommer til heldigvis 🙂

    • Viktigst er hagesaksen (rosesaks), så de grønne, gummierte handskene og deretter en liten spade…..

  2. Jeg tror ikke jeg kunne ha greid meg uten sekketralla mi. Den bruker jeg til å kjøre jord, stein og andre tunge ting rundt omkring i hagen + seketøren da – og spaden osv osv

    • Takk for svar!
      Jeg har en gammel arvet sekketralle, bruker den masse jeg også, har vurdert å kjøpe meg en ny med større «hylle», den jeg har er ekstremt liten hylle på, men det går seg jo til med den jeg har, hehe.

  3. Jeg må ha trillebår, stikkspade, greip, ugresshakke, ei lita ugressklo og saks, disse redskapene er i bruk daglig. Og selvfølgelig ei god løvrive.
    Dessuten må jeg ha en plenklipper, hagen min er finest den dagen plenen er nyslått, og jeg må ha en lang hageslange med et godt dusjhode. Mye sol og noe regn innimellom!

  4. Det redskapet jeg bruker desidert mest er spade, både stor og liten. Ellers kommer nok jernriven på en god andreplass…

    • Takk for svar Monica!
      Hva bruker du jernriva til? Og sverger du til den vanlige brede/store, eller har du en mindre utgave?

  5. Jeg bruger mest mine små håndredskaber. En lille skovl, lille greb og en spand, så kan jeg luge, flytte stauder m.m. Jeg sidder mest på hug når jeg arbejder i haven. Kan bedst lide at have hovedet og hænderne helt nede i bedet.

  6. Jeg bruker definitivt greipet mest. Det bruker jeg til å vende jorda med, både da jeg luker og da jeg bare skal «løfte» litt på jorda så den blir løs og luftig igjen, der den har pakket seg sammen. Dette gjør jeg også da jeg skal plante nye planter.
    På andreplass kommer en liten plantespade. Brukes til planting og til å få vekk gjenstridig ugress, der jeg ikke kommer til med greipet. Har prøvd med løvetannstikker, men de har en tendens til å bøye seg/knekke.
    Også er jeg helt avhengig av hansker.

  7. Vil forresten også gjerne få tipse om en god hagesaks jeg kjøpte i vår. Den er ikke så stor og er suveren til å klippe avblomstrete, små og litt større blomster, gress, visne blader osv. Den har allerede blitt en stor favoritt.
    Jeg kjøpte den på Hageland og den kommer fra Norgarden.

  8. Hei for en hyggelig blogg. Jeg har egentlig et spørsmål til dere alle. Håper det går greit å ta det igjen denne tråden…

  9. Beklager kom borti. Spørsmålet mitt er. Som nybegynner gartner hva burde jeg ta med meg? Hva burde planen min være? Visst hagen jeg skal jobbe i ser litt kjedelig ut burde jeg ta initiativ selv? Når man Gjør det som jobb altså. Takk på forhånd og alle tips sitter jeg stor pris på. Mvh Kristoffer.

    • Hei Kristoffer. Nå er jeg usikker på hva du tenker på. Du jobber som gartner og lurer på hva du bør gjøre om hagen du jobber i er lite spennende?

      Det kommer jo helt an på hva mandat du har fått i arbeidsstillingen. Men har du en ide til hvordan gjøre hagen bedre, så ta en innledende prat med arbeidsgiver og hør om vedkommende kunne være interessert i noen innspill. Snakk da samtidig om hva eieren/de som bruker det ønsker fra hagen. Om eier er interessert/nysgjerrig i/på endring så kan du komme med forslag der og da, eller ta noen dager til å tenke på det og så komme tilbake med en konkret ide, og samtidig ha et overslag over ca hva endringen vil koste, og hør hva han sier.

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her