Bonusblomstring!

Av og til kan man få bonusblomstring på stauder, busker og klatreplanter som egentlig blomstrer på vår og forsommer. Du må ha lang vekstsesong, og det hjelper visst å klippe ned planten eller i det minste fjerne frøstender etter at første blomstring er over. Og så, med litt flaks, får du altså en blomstring til på slutten av sesongen.

Bonusblomstring har vanligvis langt færre blomster enn den har i hovedblomstringen, og blomstene kan være litt mindre. Men duverden så verdsatt de er!

stjerneskjerm-admiral-2

I år har jeg fantastisk bonusblomstring på de fleste av stjerneskjermene mine. Den er faktisk ganske ufortjent for jeg har ikke gjort noe som helst forsøkt på å klippe ned eller dulle med de, herlig når hagen byr på seg selv! Jeg er med andre ord superfornøyd med ekstra runde blomstring, og det er admiralsommerfuglen også 🙂

Du kan lese mer om den finfine og meget herdige stauden stjerneskjerm her.
Og om admiralsommerfuglen her

stjerneskjerm-admiral-4

stjerneskjerm-admiral-5

stjerneskjerm-admiral-3

wops! noen har startet helgehyggen litt tidlig 😉
– god helg alle sammen! Jeg er akkurat nå midt i innspurten på boligprospekt, på søndag kommer hagen til salgs!

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

2 KOMMENTARER

  1. Så fint! Mine stjerneskjerm er litt mer i høstmodus- men pga. denne fine varmen er det fullt flor på masse andre. Og du hjalp meg- hadde en admiral i et bed blomstrende mynte, og noen sommerfugler er jeg alltid litt i stuss på- så der kom det fra deg, uten å være bestilt-takk! Ha en flott lørdag

  2. Så herlig Anne! Bonusblomstring kan vi like 🙂 Her er det heller sparsommelig med bonusblomstring, for jeg har vel vært heller slapp med stell i år! Blomstrer gjør det dog, og frøhøsting har det også blitt!

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her